Reisevilkår

I vår FAQ-seksjon finner du svar på mange relevante spørsmål.

Det vises for øvrig til Lov om Pakkereiser gjeldende fra 1. januar 1996. Expert Reiser tar forbehold om at noen av reglene kan avvike fra denne loven grunnet spesielle betingelser fra våre underleverandører. Her kan du lese reglene for pakkereiseloven hos lovdata.no

Her kan du finne litt informasjon og spesialavtaler som kan være praktisk før reisen din.
Lurer du på noe – kontakt oss gjerne.

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser
Klinikk Spero

Det er et virvar av klinikker og tester der ute nå.
Expert Reiser og Maxpulse har laget en avtale med Klinikk Spero for å gjøre ting enklere og rimeligere for våre kunder.
Klinikk Spero holder til i Oslo sentrum, Stavanger, Bergen og Sandnes. Og de vil også snart åpne i Lillestrøm.
Som kunde av Expert Reiser og Maxpulse vil du få 30% rabatt på programførte priser.
Skriv i «Notes» ved bestilling av test Expert Reiser/Maxpulse og ta med deg reisebevis/faktura på reisen.

KLINIKK SPERO AS – ordinære priser

TEST Pris
Antigen Covid-19 test 950
Regular PCR Covid-19 test 1.100
Express PCR Covid-19 test 2.250
Rapid Antibody test 750
Body Temperature Measurement 100

 

 


Flight Park – parkering Gardermoen

Mange ønsker i disse dager å ikke bruke offentlig transport.
Expert Reiser og Maxpulse har derfor gjort en avtale med Flightpark – som parkerer bilen for deg på Oslo Lufthavn Gardermoen. Som kunde av oss får du nå 10% rabatt på tjenesten.
Parkeringen bestilles på Flightpark.no

For å få rabatten må  du vise fram bevis på at du reiser med Expert Reiser eller Maxpulse når du skal hente din bil og betale. Rabatten trekkes dermed av på stedet. Du skal ikke oppgi noe ved bestilling.

 

 


Flytoget – The Airport Express train

Vil du bruke kollektivtrafikk, vil vi anbefale at du velger Flytoget. Reisen er rask, effektiv og komfortabel til Oslo Lufthavn Gardermoen. Flytoget går hvert 10. minutt mellom Oslo Lufthavn og flytogterminalen på Oslo S (hvert 20. minutt lørdager og tidlig morgen/sen kveld). Reisen tar 19-22 minutter.

Mellom Oslo Lufthavn og stoppestedene Drammen, Asker, Sandvika og Lillestrøm går Flytoget hvert 20. minutt. Mellom Oslo Lufthavn og Lysaker, Skøyen og Nationaltheatret går Flytoget fire ganger i timen. Mellom Oslo Lufthavn og Stabekk har toget én avgang i timen.

Alle barn under 16 år reiser gratis i følge med en voksen.
For mer informasjon se www.flytoget.no

 

Visum

Det er den reisendes plikt å undersøke pass og visum-bestemmelser og påse at pass og visum er i orden samt å ha med seg gyldige reisedokumenter. Barn må ha eget pass. Kontakt Visumservice for visumsøknader og informasjon.
For utfyllende informasjon om hva som kreves for reise til ditt reisemål anbefaler vi at du sjekker utenriksdepartmentet sine landsider.

 

Reiseråd

Det er viktig at du selv følger med på de reiseråd og innreiserestriksjoner som til en hver tid gjelder for de ulike landene.
I tillegg endres norske reiseråd fortløpende. Du er selv ansvarlig for å overholde de regler som innføres.

Pass også på at du sjekker din reiseforsikring, da flere land har strengere krav til hva den dekker ved innreise.

 

Expert Reiser er ansvarlig for tilrettelegging, arrangement og gjennomføring av turen. Vi har ikke ansvar for uforutsette forsinkelser, mangler og annet som måtte oppstå som vi ikke kan påvirke, for eksempel som følge av vær- og føreforhold, arrangementsmessige forhold, puljeplasseringer på renn og ritt etc. Det er viktig at alle startnummer leveres tilbake til rennledelsen for å unngå etterfakturering av manglende innlevert chip.

Betingelsene er gjeldende ved firmatur, belønningsreise eller annet der turprogrammet er fastsatt i dialog mellom vår representant i gruppeavdelingen og firmaets kontaktperson. Gruppen må bestå av minst 10 personer.

«For at din reise skal gå så smidig som mulig og være tryggest mulig, så vil vi at alle som reiser på en av våre oppsatte gruppereiser, kan fremvise at de er fullvaksinerte i henhold til FHIs angitte standarder.

Grunnene til dette er at vi først og fremst kan bidra til at smitte ikke sprer seg på turen, men også fordi mange av de land, steder og severdigheter du besøker krever gyldig coronapass for at du kan komme inn.

Har du spørsmål om dette – kontakt oss.»

Disse reglene kan være forskjellige fra arrangement til arrangement, men i hovedsak er all bestilling bindende.  Manglende innbetaling av depositum gjelder ikke som avbestilling.

Avbestilling etter påmelding gir ingen refusjon bortsett fra ved sykdom hvor avbestillingsforsikring er tegnet og legeattest kan fremvises. Dette blir en sak mellom den reisende og dennes forsikringsselskap. All avbestilling til Expert Reiser skal skje skriftlig til post@expertreiser.no

 

Prisen er basert på gjeldende priser og avgifter ved utarbeidelsen av tilbudet. Det tas forbehold om prisendringer som følge av endrede valutakurser, fly- og transportavgifter, samt uforutsette skatter og avgifter som er utenfor vår kontroll.
Påbegynte leie/reise/hotellbestillinger etc. refunderes ikke. Ved refusjon belastes et gebyr på kr. 300,- pr utbetaling. Ved refusjon grunnet feil fra Expert Reisers side utbetales ikke beløp mindre enn kr. 100,-.

Arrangøren har rett til å innstille reisen ved uforutsette/ekstraordinære hendelser, eller når det er for få deltakere til å gjennomføre reisen inntil 30 dager før avreise. Minimumsantall der hvor det er aktuelt, vil være angitt i beskrivelsen av den aktuelle tur i informasjonsskriv eller på nettsiden. 

NB!
Vi gjør oppmerksom på at grunnet spesielle betingelser fra våre underleverandører ved sammensatte reisearrangementer vil enkelte av reglene avvike fra pakkereiseloven.

Ved ekstraordinære hendelser, herunder ved store natur-/helsekatastrofer som ligger utenfor normal kontroll vil regelen om Force Majeure inntre.  Dvs. vi tar ikke ansvar for refusjon av kostnader utover det vi får refundert av våre leverandører. Dette kan bl.a være hendelser som krig, vulkanskyer, terror, spredning av virus, naturkatastrofer osv. 

 

Det er viktig at du som reisende setter deg godt inn i hvilke regler som er gjeldende før du ankommer Norge, dette gjelder både krav til registrering, testing, regler for karantene og krav til dokumentasjon for å få unntak. Det er også viktig å være oppmerksom på at reglene kan bli endret på kort varsel, og at det er du som er ansvarlig for å være oppdatert på hvilke regler som er gjeldende ved innreisetidspunktet.

Husk også at det nå er munnbindpåbud på flyreisen, både innenlands og utenlands.

Løpende info om virusets spredning og tiltak finner du på www.fhi.no.
 
Våre gjesters sikkerhet, deres ve og vel og god reiseorganisering er Expert Reiser sin førsteprioritet.
Det kan være vanskelig å manøvrere seg igjennom jungelen av informasjon rundt smittevern og regler på reisemålet ditt. Vi er her for dere og jobber hele tiden med å begrense skadene så langt det lar seg gjøre. Dette for at du skal føle deg trygg, både før-, under og etter reisen. Ta kontakt med oss for å få klarhet i din situasjon.
 
I den vanskelige situasjonen som oppstod med Covid19, opplevde mange kunder fordelen å ha bestilt en pakkereise gjennom en norsk turoperatør og hvor viktig pakkereiseloven er.
Egne regler gjelder for B2B, les Pakkereiseloven Kapittel 1 paragraf 2.

Turoperatørene sørget for refusjoner, ordnet med omgjøring av bestillinger og passet på dine rettigheter. Og du som kunde hadde kun en telefon å ta, til oss!
Når nå verden åpner seg for å utforskes, anbefaler vi at du igjen vurderer fordelene med å bestille pakkereise av norske turoperatører, som gir deg sikkerhet og trygghet og vissheten at du blir tatt vare på om noe skjer.
 
Expert Reiser forholder seg til retningslinjer gitt fra Folkehelseinstituttet og Utenriksdepartementet til enhver tid. Vi følger nøye med på situasjonen og vil gjøre tiltak umiddelbart dersom det blir nødvendig. Denne situasjonen vil på et tidspunkt bedre seg og ting vil sannsynligvis gå tilbake til «normalen».  

Ta kontakt med oss for mer informasjon.
 
Nyttig info:
 

Vennlig hilsen
Expert Reiser
Du må gjerne betale med kredittkort. Vær klar over at vi er nødt til å belaste 2,5% av totalbeløpet i tillegg. Dette tilsvarer kostnadene vi blir belastet av kredittkortselskapene.
Alle reisende er ansvarlig for å ha gyldig reise- og avbestillingsforsikring. 
Kan gjøres i de fleste tilfeller mot omkostninger som varierer avhengig av arrangement, flyselskap, startnummer (med forbehold om renn/rittledelsens aksept).
Viktig informasjon vedrørende tilslutningsbilletter: Vi anbefaler alle våre kunder å bestille fleksible tilslutningsbilletter. De billigste billettene kan ikke endres eller avbestilles uten kostnad. Endring må gjøres i god tid før avreise og de må gjøres samme sted som billetten er kjøpt. Expert Reiser står ikke ansvarlig for endrings kostnader ved forsinkelse, endringer eller kansellering av fly.
Kunden plikter å sjekke at navn, datoer, hotell og øvrig informasjon er i overensstemmelse med bestillingen.
Alle norske statsborgere som skal reise til USA må fylle ut elektronisk registreringsskjema kalt ESTA (Electronic System for Travel Authorization) senest 72 timer før avreise. På denne siden kan du finne skjemaet: ESTA SKJEMA USA
For opplysninger om det er nødvendig med visum dit du skal reise se landsider.no