COMOSJØEN

"Opplev Italias perle" 

Firmatur til Comosjøen

Italiensk sjarm, "sjø-hopping" og byliv, fra Milano Centrale, Milanos vakre sentralbanestasjon er det bare en times togtur til Como; Comosjøens “hovedstad”.

Bli med til  Comosjøen i det nordlige Italia. Mellom fjell og bratte åser ligger vakre Lake Como eller Comosjøen. Har du ikke roen fra før finner du den her..

De siste årene har turismen økt - og det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor. Comosjøen er fortryllende vakker.  Her finnes spektakulære villaer fra en svunnen tid og på sjøen kjører de elegante Riva- båtene. 

Comosjøen er en fredelig oase med en kombinasjon av middelhav, frodig vegetasjon og snøhvite fjelltopper bare en kort tur fra Milano. Estetikk i natur og kultur, romantikk i språk og opplevelser. La Bella Italia innfrir forventningene om latinsk sjarm, sanselighet og skjønnhet. 

Land: Italia

Språk: Italiensk

Innbyggertall: 83 913 (2021) 

Tidsforskjell fra Norge: samme tidssone

Valuta: Euro

Gamlebyen

Bellagio er en liten perle og ligger på en odde. Herfra går det ferger til begge sider av sjøen. Man kommer opp til denne sjarmerende landsbyen via flere bratte trapper.  Byen består av små og hyggelige gater med et stort utvalg av kafeer. Nede ved havnen Piazza Mazzini finner du mange koselige restauranter, her er det bare å sette seg ned ved den første og beste.  Alle restaurantene serverer gode og smakfulle retter. 

Landsbyen kan minne om Cinque Terre, men med mer dempede farger som mørkegult og brunt, slik det er i Nord-Italia. Bellagio regnes som perlen i Como, med kjente villaer som Villa Serbelloni og Villa Melzi med sine praktfulle hageanlegg. Gå rundt i landsbyen, besøk parkene, nyt utsikten over innsjøen – det blir som en fottur i seg selv. Avslutt dagen på en kafe og følg med på kveldsdisen som siger innover innsjøen før du spiser middag.

I Bellagios havn kan du leie en båt uten å ha båtsertifikat. Det koster ca. kr. 1 000,- for to timer, og her kan du bokstavelig talt seile din egen sjø.. Merk deg at det ikke er mulig å legge til havn i de fleste byene rundt sjøen.

"Sjø- hopping"

Det er enkelt å ta fergen fra by til by langs innsjøen. I lavsesongen går de ikke så ofte. Du kan også leie bil og parkere den i en av byene og ta deg videre med båt derfra. Ved siden av hotellet Il Sereno er det en liten havn hvor fergen legger til. Billetter koster ca. kr. 50,- hver vei.

 

Sykkel og Vin

Gruppen møter sykkelguiden ved det lille
tettstedet Brivio som ligger ved Adda-elven.
På disse turene bruker vi El-sykler, dette gjør at turen passer de aller fleste.
Fra Brivio går turen gjennom vakker natur før vi ankommer vingården, turen tar en times tid. Her får vi en guidet tur i familiens vinkjeller med smaksprøver av den egenproduserte vinen. Disse smaksprøvene servert med lokale oster og skinker.
Hvis man ønsker er det mulig å spise lunsj på
vingården eller ta en lokalbuss videre til en gård som produserer kjøtt og forskjellige grønnsaker. 

By

Byen Cernobbio er vår absolutte favorittby. Det er en sjarmerende liten forstad til Como og perfekt for små gåturer. Villa D`Este er et klassisk og elegant hotell med et parkanlegg som må oppleves. Legg merke til den store trappen som har fungert som bakgrunn for mang et fotoopptak, særlig i Vogue på 70-tallet. Mange av dem er tatt av den dyktige fotografen Helmut Newton. Det kan være litt vanskelig å komme inn på hotellområdet, så her må du være kreativ.

Ristorante Funicolare
Dette er en hyggelig restaurant rett ved
kabelbanen i Como. Restauranten har en fin
terrasse med flott utsikt over sjøen.
Ristorante Funicolare har meget bra service og god mat. Restauranten spesialiserer seg på fisk, men man kan også få servert italiensk Pfinizza. 

 

Il Pomodorino
Denne lille perlen finner dere i en bakgate
midt i Como. En familiedrevet restaurant med to rom som vender ut mot en pittoresk gårdsplass.
Restauranten har en fin atmosfære med
dempet belysning og lysekroner. Her finner dere en herlig miks av lokale innbyggere og turister som nyter lunsj eller middag. 
Restauranten har et stort utvalg av kjøtt- og
fiskeretter i tillegg til ekte napolitansk Pizza. Her lar man gjæringsprosessen ta sin tid, hvilket resulterer i en lekker bunn, toppet med gode lokale råvarer. Menyen er stor, men personalet er behjelpelige med å foreslå gode alternativer.

 

Ristorante La Darsena
Denne restauranten er plassert i Hotel La
Darsena. Hotellet og restauranten ligger i den nordvestre delen av Como. Dette er et perfekt stopp i kombinasjon med en båttur fordi  restauranten ligger rett ved vannet. Maten nytes ekstra med den flotte utsikten og beliggenheten som dere finner her.

Hvorfor ta med de ansatte til Comosjøen?

Comosjøen er en herlig destinasjon både for de som ønsker en mer aktiv firmatur, eller for de som bare vil slappe av og nyte noe av det vakreste italiensk natur har å by på. Dere kan utforske dette paradiset til fots eller på sykkel, ta del i de forskjellige vannsportsaktivitetene eller simpelthen slappe av på en av innsjøens strender og nyte den friske luften. 

Her finner dere smale veier gjennom små, pittoreske landsbyer og med bygninger i alle regnbuens farger. På den ene siden den turkise sjøen og på den andre siden, bratte, skogkledde fjellsider. 

 

Comosjøen har alt som skal til for en fantastisk firmatur,  vi skreddersyr turen etter deres ønsker og behov.  Send oss en forespørsel om du ønsker hjelp til å sette sammen en helt spesiell opplevelse for deg og dine ansatte.