SPLIT

"En historisk gamleby" 

Firmatur til Split

Legg firmaturen til Split!

Split med sin historiske gamleby, og grønne turmuligheter, gode restauranter, livlig natteliv og strand etter strand i gangavstand fra sentrum. 

Split er den nest største byen i Kroatia med sine ca. 200 000 innbyggere og ligger på en halvøy ved Adriaterhavet i landest mest solrike område (Dalmatia).

Byen ligger vakkert til omringet av fjell og hav, og har i århundrer vært et knutepunkt for handel og kommunikasjon. Gamlebyen strekker seg ned mot havnen, hvor det går ferjer til mange av de vakre øyene utenfor, til Dubrovnik i sør, til Rijeka i nord, og til flere byer i Italia. 

 

Land: Kroatia

Språk: Kroatisk

Innbyggertall: 161 312(2021) 

Tidsforskjell fra Norge: samme tidssone

Valuta: Kroatisk Kuna

Diocletians palass

Denne gigantiske antikke festningen bør være det første stoppestedet på din tur til Split. Hele bykjernen ligger i ruinene til dette fortet og her finner du barer, restauranter og butikker


Marjan

Den vakre, velholdte parken er perfekt for en ettermiddagstur eller sykkeltur, og gir et pusterom fra den travle byen.


Seiltur fra Split til Dubrovnik

I Split finnes det et stort utvalg av båtturer til den gamle byen Dubrovnik, en vakker, historisk by omgitt av det glitrende Adriaterhavet.


Det kroatiske nasjonalteater

Denne bygningen byr på den beste underholdningen i byen. Operahusets skjulte skatt er en utendørs terrasse som er et perfekt sted å ta en drink under stjernene.

Hvorfor ta med de ansatte til Split?

Europa har mange flotte gamlebyer, men ingen av dem har en like fantastisk historie som gamlebyen i Split.

Byen som med rundt 180.000 innbyggere er Kroatias nest største, startet rett og slett sitt liv som palasset til den romerske keiseren Diokletian (236-311) ved det som den gang ble kalt Spalatum.

Og de romerske restene er fortsatt lett synlige. Det gjør Split til en by og verdensarvsted som virkelig fortjener et besøk (selv om du neppe vil være alene om å gjøre det.

Split har alt som skal til for en fantastisk firmatur,  vi skreddersyr turen etter deres ønsker og behov.  Send oss en forespørsel om du ønsker hjelp til å sette sammen en helt spesiell opplevelse for deg og dine ansatte.