Istanbul 

En magisk hovedstad der øst møter vest

Velkommen til Istanbul

Hovedstaden der kontinentene kolliderer, øst møter vest i et fantastisk eventyr av kultur og tradisjoner. Med ett ben i vest og ett ben i øst kan dere sammen utforske et pulserende byliv. Byen har vært hjem for både keisere og sultaner, og en godt bevart basar. Her kan du få tak i tradisjonelle tepper, gull, krydder og andre spennende varer. 

Land: Tyrkia 

Språk: Tyrkisk 

Innbyggertall: 75 932 348

Tidsforskjell fra Norge: +2 timer 

Valuta: Tyrkisk lira (TRY) / (euro) 

"Ebru" workshop

Ebru, eller papirmarmorering er en tyrkisk kunstform og en metode for vandig overflate design som oppnås ved å spre uoppløselig maling over ett tett vann for deretter å bli overført til et ark. 

Ordet Ebru stammer mest sannsynlig fra det persiske ordet "abrî" som betyr "skyet papir". Andre mener at det stammer fra det tyrkiske ordet "abreh" som betyr fargerik. Det er nok sannsynlig at kunsten oppsto som en tolkning av begge disse ordene. 

Ebru

 
Prøv et tyrkisk bad 

Tyrkisk bad, eller hamam som det heter på tyrkisk er en form for dampbad og har vært i bruk helt siden de første årene av Det Osmanske Riket på 1600-tallet. Målet er at dampen får deg til å svette ut urenheter og huden blir mykere som et resultat av svetten.  

Turkish bath

"Cruise" på Bosphorus-stredet - der Marmara-sjøen møter Svartehavet. 

Gjennom historien har Bosphorus-stredet blitt krysset av hærstyrker, kjøpmenn og eventyrere. I dag er stredet fullt av fiskefartøy som tester fiskelykken, tankskip bruker det som en viktig gjennomfarts- og fraktvei og turister sykler langs vannet for å utforske Istanbul. På den ene siden ligger Europa, på den andre - Asia. Langs begge bredder ligger det flotte strandpromenader og flere historiske attraksjoner. Det finnes alternativer til elvecruise for å oppleve Bosphorus-stredet, og det er enormt givende.  

 

The Grand Bazaar (Den Store Basaren)

Dette er en av de eldste dekkede markedene i verden. 61 gater og over 4000 butikker er samlet i Istanbuls sentrum og tiltrekker seg rundt 300 000 besøkende, daglig. 

OBS! Stengt på søndager og tyrkiske helligdager 

Taksim er den delen av Istanbul hvor du finner et stort utvalg av gode restauranter, flotte utesteder og gode shoppingmuligheter. Beliggende på den europeiske siden av Istanbul er dette området perfekt for å utforske Istanbuls flotte uteliv.  

 

360 Istanbul 

Dette stedet er en av de beste for å oppleve tyrkisk mat. På den europeiske siden av Istanbul ligger restauranten og på den asiatiske siden ligger datter restauranten. 

360 Istanbul ligger i en "penthouse" leilighet i en bygning fra 1900-tallet med fantastisk utsikt over byen. I helgene gjøres restauranten om til et kult utested. Her kan du oppleve et skikkelig jet-set liv mens du slurper i deg gode drinker. 

360 East ligger på toppen av Hilton Doubletree med en flott utsikt ut over Istanbuls gamleby. 

360 Istanbul

 
"City-sightseeing og team building" 

Et godt og motiverende arbeidsmiljø er viktig for de ansattes utvikling og ikke minst for bedriftens interne miljø. Hva med å ta med firmaet på en litt annerledes tur og utforsk Istanbul på en morsom og lærerik måte? 

Del inn i lag hvor dere skal komme dere fra A til B, og kanskje C med spennende oppgaver på veien. Slik får dere en tur dere sent vil glemme og en morsom opplevelse sammen. Ta lagbilder, finn alle inngangene til Den Blå Moskeen eller lukt dere gjennom alle de forskjellige krydderne på Istanbuls kjente basar - Grand Bazaar, eller Den Store Basaren som vi kaller den på godt norsk. 

OBS - Bivirkninger fra en slik tur kan være 

  • Økte kommunikasjonsferdigheter 
  • Økt trivsel og samhold 
  • Motivasjon 
  • Delte opplevelser 
  • Et felles minne for livet 

For mye å tenke på? Vel, det er her vi kommer inn og skreddersyr hele opplevelsen for deg og dine kolleger!

Bedre blir det ikke 😄

 

Istanbul er Europas vakreste by med en unik beliggenhet på begge sider av Bosposros-stredet. Byen er bygget på syv høyder og byens silhuett er helt unik. Den vakreste utsikten er fra vannet, og det finnes flere forskjellige båtturer du kan ta for å oppleve Tyrkias hovedstad på sitt beste. Plasseringen geografisk gjør at det er enkelt å finne frem og ha god oversikt over byen. 

Møtet mellom øst og vest gjør Istanbul til en veldig eksotisk og spennende by. Det er så mye å oppleve her at det er viktig å planlegge tiden sin riktig.

De største severdighetene i byen tør vi påstå er Hagia Sofia, Den Blå Moské, Topkapipalasset, Den sunkne sisterne, Det arkeologiske museet og museet for Tyrkisk og Islamsk kunst som du finner i samme område. Den unike Basaren er også i gangavstand fra disse severdighetene.

I tillegg til å være en by full av opplevelser er den også et matmekka. Det vrimler av hyggelige spisesteder med god og rimelig mat. Flere steder serveres du sittende på puter ved lave bord i stedet for høye bord og stoler slik vi er vandt til her hjemme. 

MEN, kanskje det aller viktigste ved denne byen er menneskene. Til tross for fattigdom er de hyggelige og imøtekommende og de fleste er stort sett flinke til å snakke Engelsk.

 

Istanbul gir deg muligheten til å oppleve en helt unik og eksotisk firmatur, og er perfekt for å arrangere julebord. Ta kontakt med oss så hjelper vi deg med din neste (og kanskje beste) reise sammen med gode kolleger. 

Overnatting

Hoteller i Istanbul

Vi har en rekke forslag på gode hoteller i forskjellige prisklasser.

Renaissance Istanbul Polat Bosphorus Hotel1
Nyt den fantastiske utsikten over Bosporos-stredet
Renaissance Istanbul Polat Bosphorus Hotel 5*

Et flott hotell med en av verdens beste panoramautsikter. Her har du full oversikt over Bosporos-stredet fra den Europeiske siden av Istanbul. Hotellet ligger i gåravstand fra flotte shoppingmuligheter, forretningsmuligheter og Istanbuls største båthavn. Det er også enkel tilgang til gamlebyen og Grand Bazaar for litt sightseeing. Hotellet møter de mest etterspurte krav fra dagens reisende, enten reisen er for jobb eller ferie. I tillegg til flotte og komfortable rom kan hotellet tilby både Club Lounge og en takterrasse med bar og restaurant.

10 karakoy 1
Bo i hjertet av Karakoy
10 Karaköy Istanbul 5*

Et sentralt og flott 5-stjerners hotell som ligger i et voksende og trendy område av Istanbul. 10 Karaköy Istanbul tilbyr moderne rom med god takhøyde og utsikt over Tyrkias hovedstad. Hotellet er bygget på en historisk eiendom i neoklassisk stil og består av 71 rom inkludert suiter og et "penthouse" i toppetasjen med privat terrasse. Hotellet har også egne møterom perfekt for forretningsmøter eller konferanser.

Marmara Pera hotel 4stjerner
Et flott miljøvennlig hotell
The Marmara Pera Hotel 4*

Dette hotellet fokuserer på miljø og er et miljøvennlig hotell med takterrasse og utendørs basseng. Rommene er elegante med klimaanlegg, safe, vannkoker og TV. I tillegg har hotellet en kafé og en restaurant med god mat. Hotellet har treningssenter og gratis wifi i hele bygget.