Jotunheimen 

"Nasjonalparken der naturopplevelsene står i kø" 

Velkommen til Jotunheimen 

Et paradis av naturopplevelser, og hjem til Norges høyeste fjell - Galdhøpiggen. 

I Jotunheimen finnes utallige turmuligheter og opplevelser for alle. Her finner vi korte vandreturer i lett terreng, toppturer, høyfjellsturer og klatring, og flotte turisthytter hvor dere kan nyte finværet i solveggen.

Og du, her bytter vi ut flyet med tog eller buss - noe som skaper en mer miljøvennlig firmatur. Dere kommer ikke til å gå glipp av noe, vi bor jo tross alt i et av verdens fineste og mest spennende land!

 1. Dag 1
  Rafting i Sjoa

  Dere kick-starter turen med rafting i Sjoa. Det blir lunsj ved ankomst og litt vann slik at dere er helt klare for et eventyr på elva. 

  Dette er en fantastisk opplevelse med fosser, stryk og trange juv. Dette er en tur som passer alle, og er du ikke helt klar for de tøffeste strykene så legger guidene om til en rute som passer deg. Raftingen tar ca. 3 timer og det blir servert mat og drikke ved retur.

  Og du - når dere er tilbake finnes det også muligheter for å nyte utendørs boblebad med noe godt i glasset. 

  Avreise til Elveseter for overnatting og 3-retters middag. 

 2. Dag 2
  Bestig Norges høyeste fjell

  Jotunheimen er hjem til alle de høyeste toppene i Norge, og høyest av alle - Galdhøpiggen. Stå opp, strekk deg godt, spis en god frokost og ta på deg godt med tøy. En ekstra god matpakke bør du også ha med deg i sekken. Så tar vi bussen fra Elveseter til Juvasshytta.  

  Det er virkelig en opplevelse og er været på den gode siden, får du en magisk utsikt ut over hele fjellheimen. Men du, husk å pakke sekken lurt og ikke minst ha gode fjellsko. Har du glemt sko kan du leie på juvasshytta. 

  Etter en hel dag ute blir det feiring av fullført tur tilbake på Juvasshytta før bussen tar dere med tilbake til Elveseter. Her serveres det aperitiff i en av stuene før dere kan nye en 4-retters middag.  

 3. Dag 3
  Hjemreise

  Etter en fantastisk tur er det på tide å stå opp, spise en god frokost og sette seg på bussen for turen hjem. 

   

  TAKK FOR TUREN OG PÅ GJENSYN  😊

Galdhøpiggen med brevandring 

Med sine 2469 meter over havet er dette Nord-Europas høyeste fjell. På toppen vil du se Norge i all sin prakt med topper og breer så langt øyet kan se. Glittertind mot øst, Hurrungane og Fanaråken i vest, Rondane og Dovrefjell i Nord og Knutsholstind og Falketind i sør, og mange mange fler fantastiske topper.

Jotunheimen, Galdhøpiggen 610x407  

 

Rafting i Sjoa 

Rafting i Sjoa er verdenskjent. Dette er mye på grunn av elvas ulike nivåer og varierende vanskelighetsgrad som tiltrekker seg alt fra turister som vil oppleve rafting på sitt beste, til profesjonelle elvepadlere som vil utfordre de enorme naturkreftene elva har å by på. 

Felles for alle er den fantastiske naturopplevelsen rafting i Sjoa gir. Med sine fosser, stryk og trange juv er dette en opplevelse det er verdt å ta med kollegene på. Det blir årets "snakkis", det kan du være sikker på. 

Rafting, Sjoa, Rafting i Sjoa 610x407

 

Besseggen 

Turen over Besseggen er en av Norges mest populære turer, og ikke uten grunn. Utsikten utover Jotunheimen og vannene Gjende og Bessvatnet er et syn du ikke kommer til å glemme med det første. Denne turen er flott for å skape en følelse av mestring og samhold. Det er luftig og enkelte partier kan oppleves som ganske bratte. Her får dere virkelig utfordret høydeskrekken. 

Turen over Besseggen går mellom Gjendesheim og Memurubu. Det er fint å overnatte på Gjendesheim og herfra kan du ta båten inn til Memurubu og går over fjellet tilbake til Gjendesheim. 

Besseggen er 16 km lang og det høyeste punktet ligger på 1743 moh. Beregn rundt 8 timer på hele turen.  

Utsikt besseggen 610x407

 

Jotunheimen er like flott sommer som vinter. Med snødekte topper finnes det skiområder av topp klasse, både på langrenn, randonnée og i skianlegg. Spesielt våren er en flott tid for dere som er glad i ski eller rett og slett å sitte i solveggen på høyfjellet. Snøforholdene er stort sett stabile og sola er aldri langt unna. 

På sommerstid er Jotunheimen perfekt for padling, vandreturer, toppturer, fiske, sykle, brevandring, ri eller til og med rafting i Sjoa elva - alt i frisk fjelluft.  

For en opplevelsesrik og aktiv firmatur kan vi anbefale Jotunheimen på det varmeste. 

Hoteller

Anbefalt overnatting i Jotunheimen

Elveseter hotell, Jotunheimen 370x270
Bøverdalen
Elveseter Hotell

I nærmere 150 år har vi i familien Elveseter tatt i mot gjester i Bøverdalen, helt siden 1870-tallet. Gården har gradvis blitt gjort om til et flott hotell med moderne fasiliteter og helt unike rom. Hotellet er et flott utgangspunkt for aktiviteter og turmuligheter i Jotunheimen

Herangtunet hotell, Jotunheimen 370x270
Heggenes
Herangtunet

Et familiedrevet hotell ca. 15 minutter med bil fra Beitostølen. Et personlig særpreg, flotte og originale rom, koselig restaurant med peis som serverer klassiske norske retter. På hotellet finnes det også badstue og boblebad. Et flott utgangspunkt for opplevelser i Jotunheimen.

Eidsbugarden, Jotunheimen, Bygdin 370x270
Bygdin
Eidsbugarden Hotell

Eidsbugarden kan dateres tilbake til 1868 og ligger rett ved Bygdin i Jotunheimen. Dette er et perfekt utgangspunkt for flotte opplevelser av alt fjellet har å by på. Hotellet tilbyr frokost og niste, i tillegg til komfortable rom med private bad. Fellesarealene er vakkert innredet og består av restaurant, bar, stor peis og flotte stuer med gode sitteplasser og en flott utsikt ut mot Bygdin.