Bli med til kunstnerbyen Åsgårdstrand

Småbyidyll en times tid fra Oslo.. 

Åsgårdstrand ligger i Vestfold og Telemark fylke ved Oslofjorden mellom Horten og Tønsberg.  Åsgårdstrand har småbyidyll med små gallerier, kafeer og er et tiltrekkende sted. Byen har i mer enn 100 år hatt kjente malere på besøk, noe som har gjort Åsgårdstrand kjent som kunstnerby. Edvard Munch har malt mange av sine mesterverk her og han tilbrakte mange somre i Åsgårdstrand. Byen har en egen badepark med flott sandstrand midt i sentrum.  Et perfekt sted å legge et aktivt kurs- og konferanse arrangement.

Sykkeltur
Det finnes sykkelveier flere steder, kyststien er merket som nasjonal sykkelvei nr 1. Sykkelturen fra kaia i Horten går langs kyststien, via badeplasser og små skogholt – distansen er drøyt 6 km. og er godt merket. 

Sjø-aktiviteter.
Båttur, padling, fiske eller hva med en utflukt til et fyr inkludert lunsj?

Karljohansvern i Horten.
Her ligger både Marinemuseet og Preuss Fotomuseum.

Gravhaugene i Borreparken.
Dette er et historisk område med vikinggraver og det første stedet et vikingskip ble dokumentert utgravd. Dette kan kombineres med et storstilt gilde på Midgard Vikingsenter som ligger rett ved siden av.

Midgard Viking-senter.
Museum hvor utgravingene fra gravhaugene i Borreparken er utstilt. Her kan det arrangeres omvisninger, vikingeaktiviteter som bueskyting, øksekasting osv. Passer godt til et firma kick-off.
Det kan arrangeres vikingeblot i Gildehallen, med kortreist mat basert på det samme som vikingene spiste. Gruppen er gjest hos husfrua som forteller sin historie, og som seg hør og bør har Gildehallen en egen skald som underholder.

Tufte Gård.
Besøk Olav Tuftes gård! Den er perfekt til bedriftsarrangement, julebord, kick- off og liknende. Gården har flere forskjellige hus, lavvoer, låver og stabbur som egner seg til festmiddager. Gode møteromsfasiliteter, tilgang til gode foredragsholdere og ikke minst mange morsomme aktiviteter utendørs.

Grand hotel Åsgårdstrand

Hotellet ligger idyllisk til rett ved småbåthavnen og i gangavstand til Munchs hus hvor han malte Pikene på broen. Dette er et hotell i særklasse, interiøret er maksimalistisk, rikt dekorert med fløyel og gammeldags tapet. Kokkene kommer fra kjente Michelin-stjerne restauranter og 5-stjerners hotell i Frankrike. Et spesielt hotell som absolutt fortjener et besøk. Hotellet har en sommerrestaurant ytterst i havna.

Til Åsgårdstrand kan man kjøre bil, buss eller ta fergen fra Moss til Horten og sykle de siste 6 km. til hotellet. En fin tur langs kyststien.