Åndalsnes

Norges tindehovedstad.

Velkommen til Åndalsnes

Byen ligger i vakre Romsdalen, på en sandbanke på høyre side av Raumas utløp. Romsdalen byr på storslått natur og spektakulære opplevelser. Et eldorado for klatring, fjellturer til Romsdalseggen og flere av Norges høyeste fjell.  Midt blant de majestetiske fjellene kan du oppleve Trollstigen, Trollveggen og reis dit med Raumabanen – en av Europas flotteste togturer!

Grand Hotell Bellevue ligger midt i smørøyet, kun noen minutters gange fra togstasjonen, Romsdalsfjorden og elva Rauma. Utsikten til de majestetiske Romsdalstidene, er fenomenal, hotellet har god møtekapasitet og rommene ble renovert i 2016.  I tillegg til hotellets spisesal finnes det en a la karte restaurant, en bar og sauna. 

Det finnes flere hyggelige hoteller som ikke ligger så langt unna, f.eks Juvet Landskapshotell med sine hotellrom bygget i glass, stein og treverk.  Her får du naturen helt inn i rommet.

Ønsker du et mer tradisjonsrikt hotell velger du Hotell Aak - hvor det skapes eventyrlig stemning  rundt langbordet i spisestua med laftede trevegger fra 1800-tallet. Det var her fjellsportpionerene for over 100 år siden drøftet dagens bragder og fremtidige drømmer. 

Rampestreken
Turen opp Romsdalstrappa til det nye utsiktspunktet ved Rampestreken er på kort tid blitt en av de mest populære trimturene i området. Turen er godt tilrettelagt og byr også på fine opplevelser i fine omgivelser. Turen starter rett bak hotellet.

Trollstigen
Ta turen opp den spektakulære veien opp de 11 hårnålssvingene.  På toppen ligger det et arkitekttegnet bygg som inneholder en kafe, en liten butikk og toaletter.  Det finnes et flott utkikkspunkt på toppen som gir et vidt utsyn over fjord og fjell.

Norsk Tindesenter
Ligger i Åndalsnes, er det norske fjellklatringssenteret dedikert til historien og kulturen til fjellsport.
Her finnes Norges høyeste innendørs klatrevegg.

Rauma Golfklubb
9-hullsbane som ligger på Setnesmoen – 3 km fra Åndalsnes.

Kajakk/kano/elvebrett
Disse turene foregår in indre eller ytre Romsdalsfjord evt. på Eikedalsvannet.
Introduksjonskurs i elvekajakk og elvebrett avholdes i Rauma.

 

 

Opplev dalen med den smaragdgrønne elva Rauma, de stupbratte fjellsidene og frodige fossefall. Alpebyen Åndalsnes ligger midt i smørøyet for mange av severdighetene og aktivitetene i området Romsdalsfjorden og er en opplevelse vi anbefaler på det sterkeste!

 

Åndalsnes-1

 

Anbefalte Hoteller
Grand Hotel Bellevue
Åndalsnes
Grand Hotel Bellevue

Åndalsnes og Grand Hotel Bellevue er et utmerket utgangspunkt for de som elsker å gå fjellturer sommer og vinter. Utsikten er ikke noe å si på, Romsdalseggen, Trollveggen og de mektige Romsdalstindene ligger i nærheten. Historien går tilbake til 1800-tallet, det finnes 86 rom og de har lang tradisjon som vertskap for kurs og konferanser.

Hotell aak
Åndalsnes
Hotell Aak

Der det vakreste av norsk natur er samlet på et sted ligger Norges første turisthotell - hotell Aak. Det var her fjellsportpionerene drøftet dagens bragder og fremtidige drømmer for 100 år siden. En liten juvel av et hotell..