Bygdin

Ved foten av Valdresflya.

Velkommen til Bygdin

Bygdin er en innsjø i som ligger nordøst i Jotunheimen ved foten av Valdresflya. Bygdin Fjellhotell er et greit hotell med en utmerket beliggenhet for turer og opplevelser. Om sommeren går MS Bitihorn i rute mellom Bygdin og Eidsbugarden. Herfra kan man nå mange 2000 meters topper og flere turisthytter.

Båttur med MS Bitihorn
M/B Bitihorn trafikkerer på Jotunheimens største innsjø Bygdin, 1058moh. Vannet er ca. 30km langt og båtturen tar 1t 45min hver vei. Båtens anløp er Eidsbugarden i vest og Bygdin i øst. Vi har også anløp for av- og påstigning midtveis på Torfinsbu.

M/B Bitihorn trafikkerer daglig i sesongen fra slutten av juni til medio september. Utenfor ordinær rute og etter sesongslutt har vi mulighet for charterturer. Det finnes en liten kiosk ombord.

Synshorn Via Ferrata
Mellom innsjøen Bygdin og Vinstervann ligger Synshorn. Erfarne guider tar deg trygt og sikkert opp den bratte fjellsiden og langs trange fjellhyller på en tilrettelagt rute som fører deg helt til topps på Synshorn. Navnet Via Ferrata kommer fra Italia, der de bygde «jernvei» eller klatresti i fjellet under den første verdenskrigen. Her ble de etablert som en del av stinettet mellom alpehyttene for å lette adkomsten til topper. Den moderne varianten av Via Ferrata er en tilrettelagt rute med faste sikringsmidler som stålwire og stålbøyler. Dette gjør det mulig for folk uten klatreerfaring å ta seg opp en nesten loddrett fjellvegg... Klatresele og hjelm er obligatorisk og blir utdelt av guidene. 

Besseggen
En fjelltur i verdensklasse – guidet tur på sommerstid

Rasletinden
En av de enkleste 2000 meterstoppene å bestige og en av de få som har en merket rute til topps.  Parkering der Valdresflya Vandrerhjem lå (revet nå) ca 10 km fra Bygdin Fjellhotell.

Høydepunkt fra Mjølkevegen
Mjølkevegen har blitt kåret til en av de flotteste sykkelrutene i Norge. Hele ruta fra går fra Vinstra til Gol og regnes å være omkring 250 km. Det finnes en 7-dagers tur på rundt 200 km som strekker seg fra Lemonsjø til Beitostølen. Denne turen er perfekt for deg i gjennomsnittlig god form og som har erfaring i å sykle, og gir deg alt Valdresregionen har å by på. Det er fullt mulig å sykle deler av ruten. Turen går gjennom nydelig fjell og seterlandskap, bla. Jotunheimvegen og Stølsvidda, hvor du vil bli godt kjent med flere firbeinte fjellhelter som sauer, kuer og geiter. Hold utkikk etter reinsdyr som gresser i noen av de villere områdene.

 

Tar man båten over Bygdin kommer man til Eidsbugarden hotell, et nyrenovert hotell, eller man kan bo på Turistforeningens hyggelige overnattingssted Fondsbu drevet av Solbjørg som tar en trall eller leser et dikt før middag. Det er fullt mulig å gå fra Bygdin via Torfinnsbu turisthytte til Eidsbugarden - en hyggelig 2 dagers tur i høyfjellet.

Ønsker du å sykle kan vi anbefale en sykkeltur langs en del av Mjølkevegen.  Start fra Bygdin eller Beitostølen og sykle til Haugseter som ligger ved Jotunheimvegen langs nordbredden av innsjøen Vinstre. 

Fjellet Bitihorn ligger i nærheten av Bygdin Fjellhotell og er en middels krevende topptur med storslått utsikt til Jotunheimen og store deler av Valdres.

Anbefalte hoteller
Herangtunet hotell, Jotunheimen 370x270
Heggenes
Herangtunet

Et familiedrevet hotell ca. 15 minutter med bil fra Beitostølen. Et personlig særpreg, flotte og originale rom, koselig restaurant med peis som serverer klassiske norske retter. På hotellet finnes det også badstue og boblebad. Et flott utgangspunkt for opplevelser i Jotunheimen.

Eidsbugarden, Jotunheimen, Bygdin 370x270
Eidsbugarden
Eidsbugarden Hotell

Eidsbugarden kan dateres tilbake til 1868 og ligger rett ved Bygdin i Jotunheimen. Dette er et perfekt utgangspunkt for flotte opplevelser av alt fjellet har å by på. Hotellet tilbyr frokost og niste, i tillegg til komfortable rom med private bad. Fellesarealene er vakkert innredet og består av restaurant, bar, stor peis og flotte stuer med gode sitteplasser og en flott utsikt ut mot Bygdin.

Bygdin, Høyfjellshotell
Bygdin
Bygdin Høyfjellshotell

Hotellet er et populært utgangspunkt for de som liker å ferdes i fjellet, er opptatt av 2000 meters topper eller bare vil oppleve Gjendealpene. Hotellet er familieeid,ble bygget allerede i 1897 og ligger ved foten av Jotunheimen. Bygdin Høyfjellshotell passer godt for aktive firmagrupper eller andre større samlinger. Rett ved hotellet starter den 100 år gamle motorbåten MB Bitihorn.