Lofoten og Vesterålen 

"Verdens vakreste øyrike"

Velkommen til Lofoten og Vesterålen

Du kommer alltid til å huske turen din til Lofoten og Vesterålen.  Det kan uten tvil sies at disse områdene i Nord-Norge virkelig konkurrerer om tittelen "verdens vakreste øygruppe". Vesterålen ligger rett nord for Lofoten og er mindre kjent, men minst like vakkert. Fjellene her reiser seg opp fra havet som piggene på en sjødrage, og gir fantastiske tur- og opplevelsesmuligheter. Opplevelse står i kø - og ønsker du å styrke samholdet på din arbeidsplass og samtidig oppleve noe av det fineste Norge har å by på, ja da ville vi ikke nølt med å ta turen hit.  

Det er ingen hemmelighet at disse øygruppene byr på fantastiske naturopplevelser, men det finnes også et yrende byliv. Når sola titter frem myldrer det av mennesker rundt om i gatene i Henningsvær, Solvær og de andre småbyene. Enten for å nyte været, en kanelbolle på den lokale kafeen etter en fjelltur eller en kaffe i solveggen.  

Lofoten

Fylke: Nordland 

Kommuner: Flakstad, Moskenes, Røst, Vestvågøy, Værøy og Vågan

Innbyggertall: 24 640 (2018)

 

Vesterålen 

Fylke: Nordland 

Kommuner: Andøy, Bø, Hadsel, Sortland og Øksnes

Innbyggertall: 30 509

 

Hvordan kommer vi hit? 

1. Fly til Bodø og ta ferge ut til Svolvær (eventuelt en annen øy i Lofoten)

2. Fly til Evenes og lei bil eller buss og kjør ut

 

Bestig Møysalen - Lofoten og vesterålens høyeste fjell 

Møysalen er Lofoten og Vesterålens høyeste fjell og ligger i Møysalen nasjonalpark. Navnet kommer fra den karakterirske formen på fjellet.  

Turen er en flott dagstur på sommerstid hvor dere virkelig får opplevd flott norsk natur, og en utsikt som strekker seg helt til ytterst i Lofoten på den ene siden og helt til Sverige på den andre.

Tidlig på sommeren kan det være en god del snø rett før toppen i tillegg til noen krevende partier. Her er det lurt å ha med en guide som kjenner området. Til gjengjeld er dette en tur som virkelig kan styrke samholdet mellom dere som reiser og dere får kjent på mestringsfølelsen, sammen.  

Høyde over havet: 1 263 m

Møysalen Vesterålen fjelltur

 

Bestig Svolværgeita - den mest berømte geita i Norge 

Svolværgeita er en 150 meter høy fjelltopp på sørvestsiden av Fløyfjellet, like utenfor Svolvær på Austvågøy i Lofoten. 

Det er mulig å gå en fottur opp til toppen av Fløyfjellet forbi Djevelporten og Svolværgeita. Den ultimate opplevelsen vil være å ta med seg klatreutstyr å utfordre høydeskrekken og eventyrlysten og klatre opp på toppen av Svolværgeita med en erfaren guide i bakhånd. Her kan du hoppe fra det ene "hornet" til det andre og kjenne på mestringsfølelsen. Utsikten herfra er det heller ikke å si noe på. 

Svolværgeita, Svolvær, Lofoten 610x407

 
Besøk den lille øya Røst og dra på rib-safari 

Røst er den ytterste og sørligste kommunen i Lofoten og består totalt av 365 øyer (ja, like mange øyer som dager i et år). Røstlandet er den største øya og egner seg godt for opplevelser som rib-safari og fiske. 

På rib-safari kan du oppleve et mylder av sjøfugler som havørn, lundefugl og andre flotte arter, i tillegg til fantastisk natur. Dette er en tur kollegene dine sent vil glemme, helt ytterst i Lofoten. 

Røst Lofoten Rib 610x407

 
Perfekte surfeforhold ved Unstad

Har du lyst til å gi kollegene dine en real utfordring, men samtidig ha det skikkelig gøy? Da byr haved ved Unstad på flotte bølger hvor dere kan lære, eller hvertfall prøve å surfe. 

Om høsten og vinteren er bølgene mest stabile og surfere fra hele verden kommer hit for å oppleve en annerledes surfeferie. Bar tenk deg det vakre landskapet, nordlyset over brenningene om kvelden og vinterlyset som setter stemningen. Det er noe som bør oppleves i løpet av livet.

Og du, om du ikke alle er så lysten på surfing er det mulig å prøve seg på SUP i stedet (stand up paddle board).

Surfing Lofoten 610x407

 

Besøk Nyksund og gå Dronningruta 

Følg i fotsporene til Lars Monsen og NRK i TV-serien Minutt for minutt. Dronningruta er en rundtur på ca. 15 km  som tar mellom 5 - 8 timer. Vandreturen er oppkalt etter Dronning Sonja som gikk turen første gang i 1994. 

Nyksund er et gammelt nedlagt fiskevær midt i havgapet. Etter mange års fraflytting har det lille tettstedet blomstret opp igjen etter at kunstnere og reiselivsbedrifter har skapt et nytt liv her og pusset opp. 

Dronningruta Nyksund Vesterålen

 

Topptur Lofoten 610x460
 
Hvorfor bør du reise på firmatur hit? 

Lofoten og Vesterålen er et norskt eventyr. Et eventyr som har en evne til å forene og skape samhold mellom mennesker. Her ligger alt til rette for team-building, spennende opplevelser, muligheten til å skape minner sammen og ikke minst bygge ny motivasjon når dere vender tilbake til hverdagen. 

Opplev Norge på sitt beste med fantastiske kolleger! 

 

Røst Lofoten Rib 610x407