Norefjell og Krøderen

Sentral beliggenhet kombinert med ro og urørt natur

Legg turen til Norefjell og Krøderen.

Norefjell ligger bare 90 minutter fra Oslo og er beviset på at sentral beliggenhet fint lar seg kombinere med ro og urørt natur.  Enten du kommer sommer eller vinter er turen til l Høgevarde, 1459 moh. like givende. På skyfrie dager kan du nyte den utsikten over store deler av Østlandet og du kan se Gaustatoppen i det fjerne.  Tettstedet Krøderen byr på båt og badeliv, kunst, kultur og morsomme opplevelser.

Båttur på Krøderen med MS Kryllingen 2.
Flott sightseeing på Krøderen, lunsj kan serveres om bord eller på en av de 12 bryggene som ligger langs Krøderen.

Villa Fridheim.
Eventyrslottet og museet ligger på Bjørøya og huser livsverkene til Asbjørnsen og Moe, Gude, Tidemand, Kittelsen og mange flere. Stedet ble brukt som pressesenter under OL i Oslo i 1952, da de alpine grenene ble gjennomført på Norefjell. Stedet kan ta imot opp 50 – 75 gjester til festmiddag, er brukt som kulisser i flere TV-produksjoner.

Krøderbanen.
Dette er Norges lengste museumsjernbane som ble åpnet allerede i 1972. Toget kjøres med damplokomotiv og de fleste starter turen på Krøderen eller Vikersund stasjon.  Toget kan chartres for selskaper mellom 40 og 400 personer.

Skiturer.
Kjør alpint i Norefjell skisenter eller på gå langrenn i 200 km godt preparerte løyper.

 

Ringnes Gård – herregården under Norefjell.

Gården er en av Norges eldste middelalder-gårder og har vært i samme families eie i 700 år.  Den ligger vakkert til ved Krøderfjorden, rett under Norefjells skiparadis og det er like fint å besøke den både sommer som vinter. Her finner du spennende og unik bryggeri- og gårdshistorie kombinert med moderne fasiliteter.  Stedet blir brukt til alle slags arrangementer, fra julebord til firmafester, konferanser og mye mer.  Festmiddag kan holdes i ballsalen i hovedhuset, på loven i mer rustikke omgivelser eller i en av de restaurerte stabburene fra 1600 tallet ved mindre arrangement.