Skjåk

Gudbrandsdalen - "det norskeste av det norske"

Velkommen til Skjåk 

Skjåk ligger i Ottadalen i Oppland fylke mellom majestetiske fjell og flott natur for friluftsliv. Reinheimen nasjonalpark ligger i nord og Breheimen nasjonalpark i sør.
Billingen er et sted som er verdt å besøke. Et flott område med mange turmuligheter, flott kulturlandskap og spennende natur. Skjåk har to nasjonalparker, Breheimen og Reinheimen. Her er det store og inngrepsfrie områder, med rikt dyreliv, vill natur, høye topper og flere isbreer. Det er også gode jakt og fiskemuligheter.

Besseggen
En guidet fjelltur i verdensklasse - guidet tur på sommerstid.  Turen tar 5 - 6 timer.  Vakkert utsyn over det mørkeblå vannet i Bessvatnet under Besshøe og det irrgrønne vannet i Gjende som strekker seg fra Gjendesheim til Gjendebu.

Toppptur for de aller sprekeste kan gå til Tverrådalskyrkja, en 8 - 10 timers tur med start på Sota Sæter.

Sykkel
Nasjonalpark-riket er et mekka for alle former for sykkelsport enten du foretrekker offroad eller landeveissykkel.

Elgsafari
Guidet tur på El-sykkel.

Rideturer i fjellet
Velg mellom korte turer eller dagsturer.

Rafting og juving i Ottaelva
Elva har stryk som passer for alle, fra det mest ekstreme til de mildeste strykene for nybegynnere. Raftingbedriftene tilbyr også andre aktiviteter som brupendling, juving og elvebrett, og skreddersyr gjerne opplegg for grupper.

 

 

 

 

 

Billingen seterpensjonat.
Med elva Tora brusende forbi ligger pensjonatet og kafeen som et eventyrlig pusterom, bare et steinkast fra Rv 15. På Billingen Seterpensjonat er kultur-, mat – og naturopplevelsene mange – og kortreiste. Inne får du hjemmelaget lokalmat, seterhistorie, gjestfrihet og tømmervegger med sjel. Rett utenfor dørstokken frister en tur på naturskjønne Diktarstigen, stien som er en hyllest til lyrikeren Jan Magnus Bruheim.  Det finnes 18 senger på denne perlen av et pensjonat.