Telemarkskanalen

 

Eventyrlige Telemark..

Ta turen opp slusene og besøk et av de best bevarte gamle sveitserhotellene i Norge.

Vestfold og Telemark fylke har masse å by på fra kyst til høyfjell. Sjekk ut spennende opplevelser som vandring, sykling , kunst, kultur og vannsport til spektakulær verdenshistorie som Industriarven Rjukan – Notodden, opplevelser til vanns og til lands står i kø. Administrasjonssenteret Dalen ligger ved innsjøen Bandak, ved endestasjonen til Telemarkskanalen og er en fin ramme rundt et firmaarrangement eller en kick-off.

Båttur på Telemarkskanalen.
MS Ibsen/MS Telemarken eller M/S Victoria trafikkerer Telemarkskanalen fra Skien til Dalen – en distanse på 103 km.  Kanalen er drøyt 100 år gammel og har 18 sluser og en høydeforskjell på 72 meter.  Opprinnelig ble denne vannveien brukt til transport for folk, buskap, varer og tømmer.  Man kan ta båten deler av ruten, kombinere den med buss, sykkel eller kano/kajakk. 

Soria Moria Badstue.
Et kunstverk av en badstue, kombineres med en avkjølende dukkert i innsjøen Bandak.

Vandreturer.
Tur til husmannsplassen Rui.
Turen starter fra Dalen Brygge, relativt bratt oppstigning på godt opparbeidet turvei. Utsikten fra toppen er fantastisk, fra Rui opp til Eidsborg er veien litt slakkere før du når målet som er Vest-Telemark Museum og Eidsborg Stavkirke.

Tur på Lårdalstigen.
En flott turvei mellom Lårdal og Dalen i Telemark. Store deler av turen går langs fjellkanten opp til 800 m over selve Telemarkskanalen. Turen er beregnet på godt trente – den er på ca. 15 km. Muligheter for retur tilbake til Dalen med en av båtene på kanalen.

Besøk hos Telemarksylv.
Delta i tradisjonsrikt håndarbeid hvor man kan lage egne smykker eller se på Ingrid Svalastog Kollberg lage bunadssølv.

Rundtur med sykkel eller kano.
Turen blir skreddersydd etter kundens behov.

Golf.
Golfbanen på Nordsjø ligger en drøy times kjøretur fra Dalen. Det finnes en 9-hullsbane i Vrådal som ligger kun 45 km fra Dalen.  Vrådal Golf ligger idyllisk til på en øy i innsjøen Nisser.Dalen Hotell
Eventyrhotellet fra 1894, med dragehoter, tårn, spir, altaner, utspring og gesimser. Hotellet ligger ved Telemarkskanalens endestasjon Dalen Brygge. Hotellet er opptatt av å servere matopplevelser utenom det vanlige, kokkene henter inspirasjon fra Telemark som region med kortreiste råvarer og tradisjonsrike oppskrifter. Riksantikvaren har beskrevet Dalen Hotell som det mektigste, mest storslåtte og best bevarte av de gamle sveitserhotellene i Norge.