Tallinn

Byen som oser av optimisme og tro på fremtiden!

Velkommen til Tallinn

Tallinn er hovedstaden i Estland, og det er ikke uten grunn at byen er mest kjent for sin middelalderbebyggelse. Hele det historiske sentrum står på UNESCOs liste over verneverdige steder. Tallinn har historisk vært kjent for sine fine havner i tillegg til å ha vært en stor markedsplass siden 900-tallet

Her er det optimisme og tro på fremtiden som råder grunnen, med en befolkning som er opptatt av å bevare den estlandske kulturen. Tallinn et mylder av butikker, barer og restauranter og opplevelser. Byen egner seg som en perfekt destinasjon for firmaturer.  

Land: Estland

Språk: Estisk 

Innbyggertall: 426 538

Tidsforskjell fra Norge: +1 time

Valuta: Euro

Sightseeing og Øl-smaking
En gåtur i gamlebyen hvor vi får med oss det meste av hva Tallin har å by på. Dombjerget og Ordensborgen er stedene der Tallin ble grunnlagt. Alexander Nevkis Orthodokse katedral fra 1900-tallet - et praktfullt byggverk som samtidig er et sørgelig vitnesbyrd om Sovjet-regimet. Domkirken, som er den eldste kirken er fra 1233 da Tallin var dansk.

Rusle gjennom den Danske Konges Have - som er stedet hvor det danske flagget "Dannebrog" ifølge legenden falt ned fra himmelen under et av Valdermar Seiers slag i Estland. I den nedre bydelen finner vi Olavskirken. Kirken er tilegnet vår Olav den Hellige, som en gang i tiden var verdens høyeste bygning med sitt 159 meter høye spir. Etterhvert er kirken blitt byens varemerke og en veiviser for skip som nærmet seg. 

Ølsmaking, øl tur, firmatur, gruppetur

 

KGB - SOVJET
Hva med å overraske dine kolleger med en "hemmelig utflukt"?

Se for deg et par KGB offiserer og milits som kommer til hotellet deres. Dere stilles opp på en linje og offiserene sjekker passene. Militsen finner ut at to av gjestene er mistenkelige etter "grundig bakgrunnsjekk". Deretter må alle marsjere til den autentiske sovjetiske bussen hvor dere blir kjørt til KGB kontoret. Militsen underholder i bussen med vodka-shots, sovjetisk propaganda, roser sovjetiske ledere og kommer med teite vitser. Bussen stopper og man må være med på å dytte bussen videre.

Militsen gjør forhør basert på KGBs bakgrunnsinformasjon (her gjelder det å sende over informasjoner om underlige vaner, morsomme episoder, ekskone/mann osv.) Det blir "medisinsk" undersøkelse og informerer om reglene for å være KGB agent. Tilslutt er du blitt ufrivillig KGB agent med beskjed om å sende Marlboro og Coca Cola to ganger i uken til KGB HQ i Tallin. Det hele avsluttes med sang og dans, og kanskje til og med medaljer. 

KGB

Tchaikovsky

Blant de aller beste, om ikke den beste restauranten i hele Estland.

Serviettene er smakfullt formet, likedan er maten – som er i en klasse for seg selv. For grupper passer den best for lunsj da setekapasitet på kun 55 personer.

Jätku leiba! Eller Bon appétit om du vil.

tchaikovsky, tallinn, firmatur

Gloria

Siden Gloria åpnet i 1937 har stedet vært kjent for å leve opp til sitt berømte navn. Restauranten står på listen over verdens 100 beste restauranter og har servert både paven og andre verdensstjerner. Her finner du en stor vinkjeller med et rikholdig sortiment som kan klare å tilfredsstille selv de mest kresne. Kjøkkensjefen kommer gjerne ut for å snakke med gjestene for å høre hvordan maten smaker, og forteller gjerne om det han har laget. Kokkene her er stolte og de lever og ånder for å lage mat vi bare kan drømme om.


Gloria, Tallinn, firmatur

Førjulstid i Tallinn

Julemarkedet på Rådhusplassen i Tallinn har en fantastisk atmosfære, og her er det ingenting å si på julestemningen. I små torgstands og stuer kan du kjøpe julegaver med hjem. I tillegg kan du varme deg på god gløgg (gjerne med litt ekstra futt i). 

Dagstur til Helsinki 

Tallinn ligger åtte mil sør for Helsinki. Det betyr at det er enkelt å ta dagsturer til og fra Helsinki med hurtiggående båter. Billig er det også. Tallinn er Estlands viktigste havneby.

Tallinn er en sjarmerende by som vi anbefaler på det varmeste.

Overnatting
Park Inn by raddisson, Tallinn, firmatur, gruppetur
Park Inn by Radisson 4*

Meriton Grand Conference & Spa ligger i kort gange, på ca. 5 minutter, fra den populære gamlebyen. På hotellet finnes det blant annet en restaurant, lobby og Café Mademoiselle med eget bakeri. Hotellet har både konferansemuligheter og bilparkering. Alle rommene har bad/dusj, wc og hårtørker, telefon, flatskjerm tv med kabelkanaler, minibar, safe og kaffetrakter. Hotellet har en velkjent badeavdeling med basseng, badstue, dampbadstue, solarium og gym.

Hotel lErmitage
Hotel l'Ermitage Gamlebyen 4*

På fransk betyr un Ermite, en eremitt, og un Ermitage betegner hjemmet til en eremitt - et fristed vekk fra resten av verden, full av stillhet, fred og harmoni. Hotel L'Ermitage søker å gi sine gjester den samme typen oase av ro i det travleste av Tallinn sentrum. Hotellet ligger midt i hjertet av Tallinns sentrum; Gamlebyen er en hyggelig spasertur unna, og våre vinduer åpne for en spektakulær utsikt over det moderne kommersielle senterets høyhus rett ved siden av den gamle bydelen.

Tallink City Hotell, Tallinn, firmatur, gruppetur,
Tallink City Hotel 4*

Dette 4* stjerners hotellet ligger sentralt til rett utenfor gamlebyen. Alle rommene har de nødvendige moderne fasilitetene. Hotellet har restaurant, bar og nattklubb. Et meget populært hotell. Passer gjerne best for grupper som ønsker å feste litt ifra seg på kvelden.