Tel Aviv 

"Urban og nyskapende - Midtøstens 'hotteste' by" 

Velkommen til Tel Aviv

... også kjent som "Vårens bakke" på Hebraisk. Den Israelske hovedstaden er perfekt for en litt annerledes firmatur.  

Land: Israel

Språk: Hebraisk og Arabisk 

Innbyggertall: 405 500 (2012) 

Tidsforskjell fra Norge: +1 time 

Valuta: Israelske shekel (ILS)

"Norske borgere får gratis turistvisum (B2) for en periode på opptil tre måneder ved innreise til Israel. Det er derfor ikke nødvendig med forhåndsvisum.

Israel krever at passet er gyldig i minimum seks måneder etter planlagt utreisedato. Reisende med enveisbillett vil kunne bli avvist av flyselskapet eller av israelske immigrasjonsmyndigheter.

Pass blir ikke lenger stemplet ved innreise til Israel. Ved ankomst får man i passkontrollen utlevert et «Border Control Entry Permit» (et papir på størrelse med et kredittkort), påtrykt B2 (turistvisum), ankomstdato, visumets utløpsdato og personlige detaljer. Dette kortet fungerer som bevis på lovlig innreise og opphold i landet, og bør passes godt på. Særlig for reisende ved kryssing inn og ut av Vestbredden kan tap av kort skape problemer. Nytt kort utstedes ikke, men man kan ta kontakt med innenriksministeriet for å be om utskrift. Turister må bl.a. framvise gyldig turistvisum for å unngå moms på hotell, billeie osv."

 

Les mer på regjeringens egne nettsider.

Kun fem timer fra Oslo med direktefly ligger Tel Aviv - moderne, levende og preget av et nyskapende kreativt landskap. Byen blir ofte beskrevet som "byen som aldri stopper" på grunn av en stadig utvikling kulturelt, teknologisk (det er alltid en ny app som venter på å se dagens lys) og et spennende natteliv. 

Et av høydepunktene på reisen til Tel Aviv er gamlebyen også kjent som Jaffa. Som den eldste bydelen i Tel Aviv har Jaffa en rik historie og mye sjarm å by på. Den 3000 år gamle bydelen består av gamle kirker, steinbygninger, romantiske gater og en sjarmerende fiskehavn. I tillegg har bydelen et populært loppemarked som bugner av koselige kafeer, "pop-up barer" og fargerike boder som selger brukte klær, møbler og forskjellige andre gjenstander. 

Tel Avivs gylne krone er sandstrendene som omkranser byen og danner overgangen til Middelhavet. Et vakrere syn skal du nok lete lenge etter og både turister og lokale trekker ned mot strendene for å drømme seg bort i det solen går ned i havet. 

Tel Aviv er uten tvil en reise gjennom historien og en spennende, lærerik og unik destinasjon for en flott firmatur.