BARCELONA

"Der storby møter strandliv" 

Firmatur til Barcelona 

Barcelona er en fortryllende og pulserende storby som ligger ved Middelhavet med en flott badestrand. Byen ligger i det nordøstlige Spania og er "hovedstaden" i regionen Catalonia.

Her vil du finne arbeidet til den kjente kunstneren Joan Miró utstilt på museum, og arkitekten Antoni Gaudís kjente byggverk kan betraktes i en av byens mest kjente gater; Passeig de Gràcia.

Barcelona er rett og slett en opplevelse, og en tur hit er hva du gjør det til selv. Byen kan underholde deg til langt på natt, men samtidig er det en fredful følelse over byen. Spaser gjerne gjennom det gotiske kvartalet og sett deg ned og nyt en Cava mens du titter på menneskene som går forbi. 

Land: Spania

Språk: Katalansk, Spansk 

Innbyggertall: 1 615 000 (2016) 

Tidsforskjell fra Norge: samme tidssone

Valuta: Euro

Den beste tiden å reise på: Vår og høst.

Tur til Sitges for en unik spansk vinopplevelse 

En herlig avstikker fra bylivet i Barcelona. Sitges ligger 35km sørvest for Barcelona mellom fjellene hvor du finner vakre strender, flotte utesteder og historiske bygninger. Byen omtales som Spanias svar på St. Tropez. I tillegg er området rundt Sitges kjent for å produsere en fantastisk Cava som man ikke bør gå glipp av.

 

FC Barcelona og Camp Nou

Besøk Camp Nou og se FC Barcelona på hjemmebane. Stadion er Europas største fotballstadium og har vært hjemmebane for kjente spillere som Maradona, Messi og Ronaldinho. 

FC Barcelona stadio

 
Katamarantur på Middelhavet 

Det finnes to forskjellige katamaranturer du kan velge mellom. Turene starter fra Port Olimpic, og det er plass til opptil 80 personer per tur.  Gratis drikke er inkludert ombord. Før avgang får man litt praktisk informasjon om  sikkerhet og lignende, før man forlater havnen i Barcelona og turen går ut i det asurblå Middelhavet.

Catamaran Barcelona

 
Utflukt til Montesir de Montserrat

1 1/2 times kjøretur fra Barcelona og opp i fjellet Montserrat ligger et lite sted med lang historie og kjente legender. Her finner vi et kloster som ble bygget i år 888 e.Kr. 

Legenden sier at klosteret ble bygget rundt statuen av Maria med barnet som vi finner på innsiden, og at denne statuen har evnen til å velsigne de som kommer til klosteret. Pilgrimer fra hele verden kommer hit for velsignelse. 

Det verdensberømte guttekoret (Europas eldste) synger her hver dag kl. 13:00 Mariahymnen i klosterkirken, bortsett fra lørdager da er det munkene som synger.

Navnet Montserrat kommer fra katalansk og betyr "det taggete fjellet" og Montserrat-fjellet står virkelig i skarp kontrast til det nærliggende lave landskapet ved kysten.

Fra Aeri Montserrat går det en taubane opp til klosteret og fra Monistrol Montserrat er det en skinnende kabelbane.

Montserrat

 
Paella Kokkekurs 

Hva med et kokkekurs hvor dere lærer å lage ordentlig spansk Paella? En hyggelig aktivitet over grytene sammen med kollegaer hvor vi lager den populære spanske retten fra bunnen av. 

Paella
 

Byen har et utrolig mangfold av restauranter, barer og ikke minst spennende spanske matretter - her er Barcelona god. 

Tapas-restauranter i særklasse. Det er heller aldri lange veien fra middagsbordet og ut på byen for å sjekke nattelivet. 

 1. Dag 1
  Vi ankommer Barcelona og blir transportert til valgt hotell 
 2. Dag 2
  Sightseeing med GoCars, besøk på Sagrada de Familia og besøk i Park Guell
  Vi starter dagen med en litt annerledes sightseeingtur. Rett og slett med en snakkende bil! Små, gule cabrioleter tar deg med på en rundtur du sent vil glemme. I hvert kjøretøy er det plass til to personer. En morsom og innovativ måte å utforske den katalanske byen. 
  Sagrada de Familia er en katedral som ble påstartet i 1882, og som ennå ikke er ferdig. Katedralen ligger i hjertet av byen og har blitt et kjennetegn på Barcelona opp gjennom årene.  
   

       LUNSJ 

  Besøk i Park Guell som er en av de vakreste stedene i byen. Her kan dere spasere gjennom grøntområdet i byen og ta inn fantastiske kunstverk.

      MIDDAG 

 3. Dag 3
  Heldagsutflukt til Penedes regionen

  En times kjøretur sør fra Barcelona ligger vinregionen Penedés. Denne regionen er mest kjent for produksjonen av Cava men er også hjem til noen veldig gode, tørre rød- og hvitviner. 

  Et perfekt område for en ordentlig smaksopplevelse av spansk vin med besøk til gode vinkjellere.

 4. Dag 4
  Gåtur gjennom Gotico og Born området med innlagte stopp for smaksprøver av spanske spesialiteter

  El Born distriktet er et sjarmerende og nydelig område av Barcelona preget av gammel arkitektur, fargerike gater og spennende butikker. 

  Godt håndverk, designer klær, smykker og katalanske delikatesser er vist frem i små innbydende butikkvinduer.  

    LUNSJ

Hvor bør vi spise? 

Tickets! Restauranten er en opplevelse i seg selv og serveringen er kjempemorsom. Her er det lurt å booke på forhånd og du må søke for å få komme inn i dessertavdelingen.

Her serveres det fantastisk tapas på en annerledes og uformell måte i et livlig lokale. I tillegg endres menyen i samsvar med de forskjellige årstidene ut i fra hvilke råvarer som er tilgjengelige. 

Tickets er også en del av fem andre spennende restauranter i Barcelona som er verdt å ta en titt på; Pakta, Bodega 1900, Enigma og Hoja Santa.

Bilderesultat for tickets tapas barcelona

 

Ta gjerne også en titt innom "barcelonafoodexperience.com" i forkant av avreise eller spør en av oss i Expert Reiser for flere gode forslag til hvor og hva du bør spise og drikke i Barcelona. 

 

Hvor bør vi bo? 

For matglade sjeler er Monument Hotel Barcelona et "must". De har en 1-stjerners og en 3-stjerners restaurant på hotellet. Ellers er Cotton House et supert hotell ikke så mange tenker over. Hotellet har en fantastisk uteservering!

 

En morsom måte å oppdage Barcelona 

Rebusløp - del dere opp i lag og oppdag denne spennende byen på en litt annerledes måte sammen. Finn kjente steder, barer og attraksjoner mens dere samler poeng. En morsom måte å styrke det interne forholdet mellom de ansatte i bedriften. 

 

Barcelona er en av de mest populære destinasjonene for firmaturer i Europa, og med god grunn. Her får du en blanding av badestrender, spennende uteliv, flott kunst og kulinariske opplevelser.  Barcelona bader seg i glansen fra Middelhavet, og klimaet er behagelig året rundt. 

Barcelonas arkitektur stammer fra over 2000 år tilbake i tid. Ruvende tårn, gamle bymurer og et underjordiske steinkorridorer gir et innblikk i romersk tid. Byen har også inspirert kunstnere som Picasso og Joan Miró, som begge har store museer i Barcelona viet til kunstverkene sine. 

Den spanske sjøbyen er en gastronomisk opplevelse. Enkle, smakfulle ingredienser som sjømat, spekeskinke og råvarer rett fra markedet blir brukt i den katalanske matlagingen. Disse blir forvandlet til smakfulle delikatesser. Tapas og Pallea er uten tvil to unike retter som bør bestilles når du først har muligheten. 

Strendene i Barcelona er et flott utgangspunkt for utendørsaktiviteter som kajakk, paddle board, en joggetur eller sykkeltur langs stranden. Ta en dukkert - eller rett og slett slapp helt av i nydelige omgivelser mens du nyter et glass Cava.  

Etter en dag utendørs er det uendelige muligheter for å samles til middag og en bytur. I Barcelona er det ubegrensede muligheter for å nyte kvelden sammen med gode kollegaer eller venner. Gatene er fylt av levende musikk som flamenco, jazz og indie-rock. Her er bare å ta på danseskoene og oppleve Barcelonas natteliv.  

Barcelona har alt som skal til for en fantastisk firmatur, og vi setter den sammen for deg. Slå gjerne av en prat så setter vi sammen en firmatur dere sent vil glemme 😊

anbefalte hoteller
monumentum 5stjerner Barcelona
Monument Hotel Barcelona 5*

Et moderne og luksuriøst hotell for den matglade sjel. Hotellet har to veldig gode restauranter og ligger midt i Barcelonas største handlegate. Hotellet har en egen spa og velværeavdeling, inkludert treningsrom og en flott terrasse med basseng.

Hotell Cotton
Cotton House Hotel 5*

Med elegante rom, gratis wifi og et sesongåpent utendørsbasseng er Cotton House et flott hotellvalg. Med en populær beliggenhet er det et flott utgangspunkt for å utforske alt den spanske byen har å by på, i tillegg finnes det både et velvære- og treningsrom på hotellet.

Midmost Barcelona 4stjerner
Hotel Midmost Barcelona 4*

Hotell Midmost ligger sentralt i Barcelona, ikke langt fra den kjente gaten Las Ramblas og den kjente gotiske bydelen. Det er et stilfullt hotell som tilbyr takterrasse med basseng og utsikt over den vakre byen. Rommene er solfylte og lys, innredet med gratis Wi-Fi, klimaanlegg, tv og Nespresso kaffemaskin. Hotellet er også utstyrt med konferanserom og velvære fasiliteter.