Tour de France fra sykkelsetet

Sommerens største sykkeleventyr

Meld deg på her

Bli med Maxpulse og opplev Tour de France fra sykkelsetet

Tour de France er sommerens desidert største sykkeleventyr og publikumsarrangement. Vi har satt sammen en tur for deg som har lyst til å oppleve sirkuset fra sykkelsetet. Vi sykler fra hotellet og ut i løypa for å få med oss etappene i Touren, i tillegg sykler vi enkelte av etappene selv! Ergo det rene drømmescenarioet for deg som er glad i sykkel, både som publikum og som syklist. 

 

Tour de France har sin Grand Départ fra Nice i 2020. De to første etappene starter i Nice og vil passere blant annet Col de Turini og Col d’Eze. Dette er en flott mulighet til å se mer av Nice og fjellområdene rundt med sin fantastiske utsikt over Middelhavet. 

 1. Dag 1
  Onsdag 24. juni 2020: Reisedag

   

  Flytiden er i underkant av tre timer. Ved ankomst Nice blir vi hentet på flyplassen og fraktet til hotellet. Etter innsjekk blir det  velkomstmiddag på hotellet, før vi kryper til køys for en god natts søvn.

 2. Dag 2
  Torsdag 25. juni 2020: Col d'Eze og Col de Madone

   

  God frokost på hotellet.

  Vi starter vår sykkeluke med en rute som går fra hotellet østover langs Côte d’Azur på Grande Corniche (øvre vei) via strandpromenaden Promenade des Anglais. Videre sykler vi gjennom sentrum av Nice mot Col de Eze og Col de Madone før vi vender tilbake i kupert terreng langs åsene over Nice.

  Klatringen opp til Col d’Eze starter ganske så umiddelbart. Dette er en stigning på 9.77 km med snitt på 5%. Vi slipper oss gradvis ned mot kysten igjen og ned til den pittoreske byen Menton ved grensen mot Italia. Vi dreier nordover på D22 og omsider starter klatringen opp Col de Madone. Dette er en stigning på 13.10 km med snitt på 7%. Bakken har status som HC og høyeste punkt på 916 moh. Prøv å nyt utsikten - fra toppen er den magisk. Både oppover og ned igjen sykler vi forbi små vakre landsbyer som Sainte-Agnes og Peille som absolutt er verdt en stopp. 

  Tilbake i Nice får vi med oss lagpresentasjonen i TdF 2020.

  Middag på egen hånd.

  Rute: Col d'Eze og Col de Madone

  Detaljer: 100 km og ca 2000 høydemeter

  Lunsj: Sainte-Agnes eller Peille

  Tour de France: Lagpresentasjon

 3. Dag 3
  Fredag 26. juni 2020: Col de Turini og Col de Braus

   

  Dagens tur er noe av det beste området har å by på. Hovedmålet for dagen er Col de Turini med 24km sammenhengende klatring og 1250 høydemeter (sammenlignbart med Galibier). Her skal TDF-rytterne over to dager etter oss, men i motsatt retning. Vi velger å kjøre denne bakken uten tidspress før selve rittet starter. Vi har med flere guider som gjør det mulig for at vi denne dagen kan dele oss opp i flere grupper med ulik lengde og høyde på rutene. Her er det mulig å ta kun Col de Turini, eller en sløyfe som tar Col de Turini og Col de Braus, eller full runde som starter med en lettere versjon av Col de Eze, så en litt hardere Col de Braus og avslutte med tøffe Col de Turini før vi triller nedover tilbake til hotellet.

  Rute: Col de Turini og Col de Braus

  Detaljer kort: 80 km og ca 1500 høydemeter

  Detaljer middels: 110 km og ca 2000 høydemeter

  Detaljer lang: 135km og ca 3000 høydemeter
  Lunsj: Luceram

 4. Dag 4
  Lørdag 27. juni 2020: Grand Depart Nice

   

  Denne dagen kommer vi til å tilbringe i Nice for å oppleve både starten og målgangen av en Tour de France etappe. Det å oppleve en start eller målgang er spesielt hver for seg og byr på muligheter til å komme tett på rytterne, å få oppleve begge deler på en og samme dag er bare helt rått. Vi begynner dagen rundt startstedet hvor vi rusler rundt for å oppleve livet og se innskrivningen til etappen før vi vinker rytterne avsted. Når rittet er i gang er det enten mulighet for å forflytte seg til målområdet hvor vi følger rytterne på storskjerm, eller for de som vil sykle litt denne dagen så kan vi ta en runde opp mot Aspremont hvor rytterne skal opp tre ganger.

   

  Rute: Aspremont

  Detaljer: 50 km og ca 600 høydemeter

  Målgang: Nice

  Lunsj: Nice eller Aspremont

  Tour de France etappe 1: https://www.letour.fr/en/stage-1

 5. Dag 5
  Søndag 28. juni 2020: Col de Castillon og Col de Braus

  Det er ikke ofte at Tour de France har en fjelletappe allerede andre dagen, så dette blir unikt og veldig spennende å følge. Dagens etappe har tre harde stigninger som rytterne må over, det starter med Col de la Colmiane, så Col du Turini før rytterne avslutter opp Col d`Eze der rytterne stuper ned til Nice for målgang. Etappen er 187 km lang og spørsmålet er om sammenlagtrytterne vil teste hverandre allerede på dag to?

  Vi skal sykle rytterne i møte og vi starter vår tur på den nedre veien Basse Corniche langs kysten. Det kan være en del trafikk her og vi må regne med å improvisere litt i forhold til ruta gjennom Monaco. De første 30 km er mer eller mindre helt flatt og først etter Menton starter klatringene. Denne gangen skal vi opp Col de Castillon før vi kommer til Sospel. Her starter veien opp Col de Braus fra øst som tar oss opp 11,4 km med 6%. Etter å ha nådd toppen på ca 1000 moh ser vi oss ut et passende sted å se rytterne passere på vei ned mot Nice.

  Rute: Col de Castillon og Col de Braus

  Detaljer: 100 km og ca 1800 høydemeter

  Målgang: Nice

  Lunsj: Sospel

  Tour de France etappe 2: https://www.letour.fr/en/stage-2

 6. Dag 6
  Mandag 29. juni 2020: Col de l'Ecre og Col de Vence

   

  I dag forlater både vi og TDF- sirkuset i Nice. Men først skal vi sykle en flott runde som tar oss fra havet til Alpes-Maritimes. Vi starter dagen på sykkelstien langs Promenade des Anglais vestover ut av Nice sentrum. Vi tar av nordover og setter kursen mot vakre Guordon hvor vi tar deler av Col de l'Ecre med en vanvittig utsikt mot det blå middelhavet. Vi fortsetter på en runde i Alpes-Maritimes og videre ned Col de Vence mot den idylliske lille byen Saint-Paul-de-Vence.

  Col de Vence er nok mest kjent fra Ironman Nice løypen og fra Paris-Nice. Området vi skal sykle i er i hjertet av Alpes-Maritimes. Området bærer preg av at det ligger mellom alpene og middelhavet. Naturen er variert. Her finner du alt fra skisenter til vakre badestrender. For oss syklister er området perfekt i forhold til mange rolige veier i varmt klima med mulighet for kaffestopp i de mange små landsbyene som ligger i fjellsidene. Tour de France rytterne passerer også gjennom dette området på vei fra Nice til Sisteron så vi finner oss et passende sted for å se de passere.

   

  Rute: Col de l'Ecre og Col de Vence

  Detaljer: 100 km og ca 1500 høydemeter

  Målgang: Sisteron

  Lunsj: Guordon, Coursegoules eller Saint-Paul-de-Vence

  Tour de France etappe 3: https://www.letour.fr/en/stage-3

   

24. - 29. juni 2020
 
Prisen inkluderer: 
 • Fly Oslo - Nice t/r med Norwegian 
 • Baggasje og setereservasjon 
 • 5 netter på Hotell Provençal / inkludert frokost og lokal tax 
 • Busstransfer fra og til flyplass/hotell 
 • Utflukter (2 dager) med buss - Col de Turini og Grasse 
 • 2 middager (1 festligere inkl. ett glass vin/øl/brus
 • 1 enkel lunsj/piknik (Col de Turini)
 • T-skjorte 
 • TdF-magasin 
 • Reiseleder 

 

Tillegg: 
 • Sglb:  3 000,- 
 • Sykkelpakke med førsteklasse landeveissykkel, følgebil og sykkelguider:  3 500,-  

Arrangøren av Tour de France har igjen valgt Alpene den siste uken av Tour de France 2020, og det bare å glede seg! Alpene er kanskje det beste stedet å oppleve Tour de France, de lange fjellene, folkemassene, ikoniske stigninger, fantastisk natur og et strålende folkeliv. Årets løype inneholder mange spennende Alpeetapper og ikke minst fjelltempoetappen opp til Planche des Belles Filles.

programoversikt - detaljer kommer senere:
 1. Dag 1
  Tirsdag 14. juli: Avreise

  Vi flyr med Norwegian kl 11.10 fra Gardermoen direkte til Geneve. Etter ankomst kl 13.40 blir vi hentet og kjørt med buss til hotellet i Bourg St Maurice.  Reisetid ca 2,5 timer. 

  Innsjekking på Base Camp Lodge.
  Etter innsjekking er det utlevering av sykler, før vi tar en liten testtur i området.
  Vi ser målgangen av etappe 16 på en TV-skjerm.

  Hyggelig velkomstmiddag i nærheten av hotellet.

 2. Dag 2
  Onsdag 15. juli: TdF-etappe 17
  Grenoble – Meribel Col de la Loze.  168 km, fjelletappe


  Vi starter dagen med en god frokost på hotellet.

  Vi sykler fra hotellet langs de mindre veiene ovenfor hovedveien helt til Moutiers og klatrer opp mot Col de la Loze. Vi etablerer en base, slik at man selv velger hvor langt man vil sykle første dagen i fjellet. Hver og en vurderer sin form. 

  Retur til hotellet.
  Middag på egen hånd.

 3. Dag 3
  Torsdag 16. juli: TdF-etappe 18
  Meribel – La Roche sur Foron. 168 km, fjelletappe

  Frokost og utsjekking fra hotellet.

  Vi sitter på med bussen til Flumet, og sykler derfra opp til Col des Aravis i flott natur. Deretter videre til vakre Annecy. 

  Innsjekking på Hotel Balladins Annecy Cran Gevrier.
  Middag på egen hånd. 

 4. Dag 4
  Fredag 17. juli: TdF-etappe 19
  Bourg-en-Bresse – Champagnole. 160 km, spurt
   

  God frokost på hotellet.

  Vi sitter på med bussen et stykke fra Annecy. Når detaljene rundt traseen er klar, blir det laget en fin og relativt flat rute hvor vi sykler for å se målgangen i Champagnole. Dette er dagen hvor vi kan sykle ut litt syre etter dagene i fjellet.

  Fjoråret viste oss at det er godt med en "flat" sykkeldag hvor vi unner oss både èn og to kaffepauser :-)
  Retur til hotellet.
  Middag på egen hånd.

 5. Dag 5
  Lørdag 18. juli: TdF-etappe 20
  Lure – La Planche des Belles Filles. 36 km fjelltempo

  Frokost og utsjekking fra hotellet.

  Vi vurderer å sykle i dagens TdF-trase, men endelig beslutning på tas først nå TdF-arrangøren legger ut detaljene med tidsskjema. Alternativt kan vi sykle fra hotellet til startbyen Lure. Det er ca 8-9 mil.  

  Retur til hotellet.

 6. Dag 6
  Søndag 19. juli: TdF-etappe 21
  Mantes-la-Jolie–Paris Champs-Èlysèes. 122 km, spurt

  I dag blir det tidlig frokost før avreise med TGV (tog) fra Dijon til Paris - ca 1,5 timer. Etter ankomst og innsjekking på hotellet vårt i Paris setter vi kursen mot den Norskesvingen. Dagens etappe er en parademarsj inn til Paris, og regnes som en dag for sprinterne. Å oppleve den norske svingen i Paris er en storartet opplevelse –det er et helt område som heier på de norske utøverne! Stemningen er god fra tidlig på dagen frem til rytterne sykler i mål. Her kan du spise og drikke på restauranten som ligger i tilknytning til Norskesvingen.

  Dag Otto fra TV2 stopper garantert for å sjekke stemningen før rytterne ankommer. Vi håper Kristoff kan gjenta seieren fra 2018. Etter at rytterne har gått i mål reiser vi tilbake til hotellet og har en felles avslutningsmiddag.

 7. Dag 7
  Mandag 20. juli: Hjemreise

  Lang, god frokost før utsjekking fra hotellet.

  Bagasjen setter vi i hotellets oppbevaringsrom.

  Denne dagen kan dere oppleve Paris på egen hånd, eller være med oss på et lunsjcruise på Seinen (mot tillegg). 
  Kl 17 setter vi kursen mot flyplassen for retur til Oslo.

  Vi håper dere reiser hjem med gode minner og opplevelser som dere vil huske lenge!

14. - 20. juli 2020
Prisen inkluderer: 
 • Fly Oslo – Geneve // Paris-Oslo med Norwegian 
 • Bagasje og setereservasjon ombord
 • 6 overnatting på hotell iht. til program / inkludert frokost og lokal tax 
 • All busstransport iht. program
 • Tog (TGV) fra Dijon til Paris, Gare de Lyon
 • To 3-retters middager m/1 glass vin/øl/brus
 • 1 lunsj og 1 piknik (Les belles filles)
 • T-skjorte 
 • TdF-magasin 
 • Maxpulse reiseleder 
 Tillegg: 
 • Sglb:  3 900,- 
 • Sykkelpakke med førsteklasse landeveissykkel, følgebil og sykkelguider: 3 500,-  
Tur 1 

DY1404  24. juni  2020: Oslo - Nice kl. 15:30-18:25 

DY1405  29. juni 2020: Nice - Oslo kl. 19:05-21:55

 

Tur 2

DY1602 14. juli 2020: Oslo - Geneve kl. 11:10 - 13:40

DY1499 20. juli 2020: Paris - Oslo kl. 21:10 - 23:30

 

Vi legger opp turen slik at du skal få klatre flere av de samme etappene som Tour de France-rytterne. Ledet av våre erfarne sykkelguider Jens Peter E. Gransæther og Tore Petter Engen, kan du bli med på flere typer etapper.

Felles for dagsturene er at vi sykler rolig på flatene, og så er det "fri fart" i klatringene. Vi venter på alle på toppen slik at vi holder sammen i  gruppa. Vi sykler til vi finner en god observasjonspost hvor vi kan se syklistene lenge. Her treffer vi ofte også publikumsgruppen - så er dere flere som reiser sammen hvor noen vil sykle og andre vil kun være publikum er ikke dette noe problem.

Vi har både leiesykler og serviceapparat, og lover at dette blir en flott og sprek TdF-opplevelse utenom det vanlige. 

 

 

Dersom du eller noen du kjenner ønsker å være med på Tour de France som en ren publikumstur kan du klikke på linken under:

Publikumstur til TdF 2020

Overnatting

Hotellene vi bor på

Hotell tur 1: Hôtel le Provencal 2*
Tur 1: Nice
Hôtel le Provencal 2*

24.-29. juni: Hôtel Le Provençal er et koselig hotell som ligger nær togstasjonen i Villefranche-sur-Mer. Hotellet har en hyggelig bar/lounge, døgnåpen resepsjon, og gratis Wi-fi. Hotellet ligger ca 20 minutter fra flyplassen i Nice. Kort vei til havnen med sine flotte yachter, og byens fine sandstrender.

Hotell tur 2 Base Camp
Tur 2: Bourg St Maurice
Base Camp Lodge

14.-16. juli: Et moderne og originalt hotell i Alpene. Hotellet har en egen bar, restaurant, døgnåpen resepsjon, romservice og gratis WiFi. Buffetfrokost serveres hver morgen.

Hotell tur 2 Annecy
Tur 2: Annecy
Hotell Balladins Annecy Cran Gevrier

16.-17. juli: Hotellet ligger sentralt i vakre Annecy, med kort avstand til innsjøen. Hotellet har døgnåpen resepsjon, buffetfrokost og gratis WiFi. Rommene er komfortable og perfekt for et kort stopp på reisen. Byen Annecy har ivaretatt sin autentistiske sjarm, og er meget populær blant turister.

Tur 2 hotell 3
Tur 2: Ornans
La Table de Gustave

17.-19. juli: Hôtel La Table de Gustave kombinerer tradisjon, modernitet og komfort, med fin beliggenhet ved elven Loue midt i Ornans. Resepsjonen er åpen fra 07:00 - 22:00 hver dag. Gratis WiFi.

HOtell 4 tur 2
Tur 2: Paris
Hotel Mercure Gare de Lyon 4*

19.-20. juli: Dette hotellet har blitt vårt "faste" hotell i Paris. Det ligger praktisk til i gåavstand fra togstasjonen, og rett ved Metro-stasjonen. Hotellet har lyse og luftige rom, gratis Wifi, samt frokostbuffet. Personalet er tilgjengelige hele døgnet. Hotellet ligger i et populært område av Paris og det er kort avstand til det meste.