Tour de France fra sykkelsetet

Sommerens største sykkeleventyr!

Bestill reise

Bli med Maxpulse og opplev Tour de France fra sykkelsetet

Tour de France er sommerens desidert største sykkeleventyr og publikumsarrangement. Vi tar deg med for å  oppleve sirkuset på nært hold fra sykkelsetet. Anført av vår erfarne sykkelguide Jens Peter Elton Gransæther sykler vi fra hotellene vi bor på og ut i løypa for å få med oss etappene i Touren - og har vi muligheten sykler vi enkelte av etappene selv. Ergo det rene drømmescenarioet for deg som er glad i sykkel, både som publikummer og syklist. 

Årets tur går fra 19.-25. juli, altså siste uken av rittet der vi skal være ringside når rittet avgjøres. Vi skal blant annet følge rytterne på etappe 17 og 18 som går over ikoniske stigninger som Col d'Aspin, Hourquette d'Ancizan, Peyragudes, Col d'Aubisque og Hautacam. Her skal vi virkelig få se rytterne slite på nært hold i spektakulært landskap.
I tillegg skal vi innom de to pittoreske middelalderbyene Cahors og Rocamadour som ligger i vakre Dordogne.

Vi skal oppleve stemningen i både i målområdet og galskapen opp de bratte fjellene i Pyreneene, før vi runder av turen med siste etappe i Paris på Champs Elysees.

 1. Dag 1
  Tirsdag 19. juli: Avreise

  Vi flyr med KLM kl 11.50 fra Gardermoen via Amsterdam til Toulouse. Etter ankomst kl 16.15 blir vi hentet og kjørt med buss til Grand hotel de France. Reisetid ca 2,5 timer. 
  Innsjekking på hotellet. Etter innsjekkingen blir det utlevering av leiesyklene, og en liten testtur i området.
  Hyggelig velkomstmiddag i nærheten av hotellet.

 2. Dag 2
  Onsdag 20. juli:
  17. TdF-etappe: Saint-Gaudens - Peyragudes 130 km, fjelletappe


  Vi starter dagen med en god frokost på hotellet.

  Vi følger dagens etappe fra byen Arreau hvor vi sykler over Col de Val Louron-Azet for å følge en heftig målgang opp flystripen ved Peyragudes (også kjent fra James Bond filmen Tomorrow Never Dies). For de som måtte ønske å sykle mer denne dagen legger vi inn en bonustur til innsjøen Lac de Cap-de- Long. Kanskje ikke den mest kjente bakken, men det sies at den er en av de mest fredfulle og flotteste i Pyreneene. Området ligger i Néouvielle massivet, hjem til 70 innsjøer, fosser og en overflod av flora og fauna 

  Retur til hotellet.
  Felles middag.

 3. Dag 3
  Torsdag 21. juli:
  18. TdF-etappe: Lourdes - Hautacam. 143 km, fjelletappe

  Frokost og utsjekking fra hotellet.
  Etappe 18 skal vi følge ved å sykle over klassikere som Col d'Aspin og Col de Tourmalet for enten å se feltet passere i Argeles Gazost eller om ønskelig se målgangen på Hautacam. Når vi først er i Pyreneene må vi få med oss mektige Col du Tourmalet, selv om Tour de France-sirkuset ikke skal over her denne gang. Det gir oss god tid til å nyte utsikten.

  Col du Tourmalet har vært med i Tour de France siden 1910, og regnes som en av de tre store stigningene i det franske etapperittet. Kanskje får vi se at årets Tour de France blir avgjort når rytterne avslutter opp tøffe Hautacam med 13km og 8% snitt. Det er bare å glede seg til noen storslagne dager på sykkelsetet. 

  Vi forflytter oss til det vakre Dordogne-området med beliggenhet mellom Toulouse og Bordeaux.

  Innsjekking på Hôtel Le Relais du Touron.
  Felles middag.

 4. Dag 4
  Fredag 22. juli:
  19. TdF-etappe: Castelnau-Magnoac - Cahors, 189 km, flat
   

  Dagen startes med en god frokost på hotellet.
  Fra hotellet sykler vi en flat rute gjennom et historisk miljø blant høytliggende slott, festninger og små idylliske landsbyer. Vi får med oss en fartsfylt målgang og en mulig norsk seier i Cahors! Vi har muligheten til å komme tett på rytterne og det øvrige sirkuset når vi besøker lagbussene etter målgang. 

   

 5. Dag 5
  Lørdag 23. juli:
  20. TdF-etappe: Lacapelle-Marival -  Rocamadour, 40 km tempoetappe

  Frokost og utsjekking fra hotellet.

  Etappe 20 er en tempoetappe hvor rytterne individuelt skal sykle en runde på ca 40 km. Ruten går fra Lacapelle-Marival gjennom naturparken Causses du Quercy til den pittoreske byen Rocamadour. Rocamadour er en utrolig sjarmerende landsby som klamrer seg fast i fjellveggen 150 meter over Alzou-dalen. Som på dag 4  sykler vi en flat rute fra  hotellet vårt. Her finnes det utallige muligheter for fantastisk sykling enten langs elven Dordogne eller i Causses du Quercy-parken. Vi finner et sted hvor vi følger tempoetappen - enten i startbyen, målbyen eller langs løypa, og får med det muligheten til å følge alle rytterne gjennom dagen, samt følge den spennende avgjørelsen på Tour de France 2022.

  Etter at rytterne har gått i mål setter vi kursen mot Paris med bussen. Vi stopper og spiser middag underveis, før vi sjekker inn på Hotel Mercure Gare de Lyon sent på kvelden.  Her skal vi bo de to siste dagene av oppholdet vårt.

 6. Dag 6
  Søndag 24. juli:
  21. TdF-etappe: Paris La Defense – Paris Champs-Èlysèes. 112 km, flat

  I dag blir det tidlig frokost før avreise med TGV (tog) fra Dijon til Paris - ca 1,5 timer. Etter en lang og god frokost setter vi kursen mot den Norskesvingen. Dagens etappe er en parademarsj inn til Paris, og regnes som en dag for sprinterne. Å oppleve den norske svingen i Paris er en storartet opplevelse –det er et helt område som heier på de norske utøverne! Stemningen er god fra tidlig på dagen frem til rytterne sykler i mål. Her kan du spise og drikke på restauranten som ligger i tilknytning til Norskesvingen.

  Som bonus får vi med oss den historiske første etappen i damenes Tour de France som arrangeres for første gang.

  Etter at rytterne har gått i mål reiser vi tilbake til hotellet.

 7. Dag 7
  Mandag 25. juli: Hjemreise

  Lang, god frokost før utsjekking fra hotellet.

  Bagasjen setter vi i hotellets oppbevaringsrom.

  Denne dagen kan dere oppleve Paris på egen hånd, eller være med oss på et lunsjcruise på Seinen (mot tillegg). 
  Kl. 18.00 setter vi kursen mot flyplassen for retur til Oslo.

  Flyavgang kl 20.55 fra Paris (Charles de Gaulle) med ankomst Gardermoen kl 23.15.

  Vi håper dere reiser hjem med gode minner og opplevelser som dere vil huske lenge!

Tirsdag 19. juli:

Oslo-Amsterdam kl. 11:50-13:40 med KLM
Amsterdam-Toulouse kl. 14:25 - 16:15 med KLM

Mandag 25. juli:

Paris-Oslo kl. 21:10 - 23:30 med Air France

Vi kan bestille tilslutningsfly fra andre byer.

Felles for dagsturene er at vi sykler rolig på flatene, og så er det "fri fart" i klatringene. Vi venter på alle på toppen slik at vi holder sammen i  gruppa. Vi sykler til vi finner en god observasjonspost hvor vi kan se TdF-syklistene lenge. Her treffer vi ofte også publikumsgruppen - så er dere flere som reiser sammen hvor noen vil sykle og andre kun vil være publikum er ikke dette noe problem.

Vi har både gode leiesykler og serviceapparat, og lover at dette blir en flott og sprek TdF-opplevelse du sent vil glemme!

VÅR SYKKELGUIDE

Jens Peter Elton Gransæther

Jens Peter Elton Gransaether sykkelguide tdf maxpulse

Jens Peter er en treningsglad supermosjonist med bakgrunn som både syklist og triatlet. Han har lang erfaring som guide både fra Tour de France og Giro d’Italia, samt øvrige sykkeldestinasjoner i Europa. Jens Peter er opptatt av god planlegging og trygghet som legger til rette for uforglemmelige sykkelopplevelser.

Dersom du eller noen du kjenner ønsker å være med på Tour de France som en ren publikumstur kan du klikke på linken under:

Publikumstur til TdF 2022

Overnatting
15680473
19.-21. juli i Pierrefitte-Nestalas
Grand Hôtel de France 3*

Et elegant og sjarmerende hotell fra år 1903 som befinner seg blant majestetiske fjell - rett nedenfor Hautacam. Hotellet har store og romslige rom, en hyggelig restaurant og uteterrasse.

le-relais-du-touron
21.-23. juli i Carsac-Aillac
Hôtel Le Relais du Touron 3*

Hôtel Le Relais du Touron er en gammel herregård fra 1800-tallet i Dordogne. Her er det en flott hage med utendørsbasseng og solterrasse. Rommene er nyrenoverte i 2020, og har TV og skrivebord samt eget bad med hårføner. Gratis Wi-Fi er tilgjengelig i fellesområdene.

Hôtel Mercure Gare de Lyon
23.-25. juli i Paris
Hôtel Mercure Gare de Lyon 4*

Dette hotellet har blitt vårt "faste" hotell i Paris. Det ligger praktisk til i gåavstand fra togstasjonen, og rett ved Metro-stasjonen. Hotellet har lyse og luftige rom, gratis Wifi, samt frokostbuffet. Hotellet ligger i et populært område av Paris og det er kort avstand til det meste.