Tour de France

Sommerens største sykkeleventyr!

Bestill reise

Et fantastisk publikum, vakker natur og verdens beste syklister!

Tour de France er sommerens desidert største sykkeleventyr og publikumsarrangement. Vi tar deg med for å oppleve sirkuset på nært hold - bokstavelig talt fra veikanten. Et drømmescenario for deg som er glad i sykkel. Nærmere kommer du ikke!

Årets tur går fra 19.-25. juli, altså siste uken av rittet der vi skal være ringside når rittet avgjøres. Vi skal blant annet følge rytterne på etappe 17 og 18 som går over ikoniske stigninger som Col d'Aspin, Hourquette d'Ancizan, Peyragudes, Col d'Aubisque og Hautacam. Her skal vi virkelig få se rytterne slite på nært hold i spektakulært landskap.
I tillegg skal vi innom de to pittoreske middelalderbyene Cahors og Rocamadour som ligger i vakre Dordogne.

Vi skal oppleve stemningen i både i målområdet og galskapen opp de bratte fjellene i Pyreneene, før vi runder av turen med siste etappe i Paris på Champs Elysees.

 1. Dag 1
  Tirsdag 19. juli: Avreise

  Vi flyr med KLM kl 11.50 fra Gardermoen via Amsterdam til Toulouse. Etter ankomst kl 16.15 blir vi hentet og kjørt med buss til Grand hotel de France. Reisetid ca 2,5 timer. 
  Innsjekking på hotellet etterfulgt av en hyggelig velkomstmiddag i nærheten av hotellet.

  Hotellet vårt ligger rett nedenfor Hautacam som rytterne skal opp på torsdag.

 2. Dag 2
  Onsdag 20. juli:
  17. TdF-etappe: Saint-Gaudens - Peyragudes 130 km, fjelletappe

   

  Endelig er dagen kommet hvor vi skal oppleve Tour de France «live» langs løypa.
  Vi starter dagen med en god frokost på hotellet.

  Dagens etappe går fra Saint-Gaudens til Peyragudes. Dette er en 130 km lang fjelletappe. Rytterne skal over 4 fire fjell med blant annet Col d`Aspin og Col d`Azet før målgang på flystripa ved Peyragudes (også kjent fra James Bond-filmen "Tomorrow Never Dies").

  Vi reiser tidlig fra hotellet for å finne oss en plass i stigningen opp til Peyragudes. Her vil vi være hele dagen og oppleve galskapen blant publikum og reklamekaravanen før rytterne kommer.

  Vi befinner oss i Néouvielle-massivet, et område med over 70 innsjøer, fosser, vakker flora og fauna. Her er det bare å nyte dagen.

  Retur til hotellet.
  Felles middag.

 3. Dag 3
  Torsdag 21. juli:
  18. TdF-etappe: Lourdes - Hautacam. 143 km, fjelletappe

  Frokost og utsjekking fra hotellet.

  Vi reiser inn til Lourdes og får med oss de hektiske forberedelsene før starten.  Ca. 5 millioner pilgrimer besøker Lourdes hvert år. Syklistene starter utenfor grotten hvor pilgrimene valfarter for å se skulpturen av Jomfru Maria. Det var her Thor Hushovd kom alene til mål på den 16. etappen av Tour de France i 2011.

  Etter å ha sett syklistene vel av sted for den siste fjelletappen i årets Tour de France, reiser vi etter med bussen hvor vi vil følge dagens etappe langs veien opp de siste stigningene til Hautacam. På denne etappen kan vi forvente et siste angrep på den gule trøya i fjellene. Hautacam har vært målgang for Tour de France 5 ganger tidligere  - senest i 2014 da Vincenzo Nibali vant.

  Etter målgang setter vi kursen mot vakre Dordogne som skal være basen vår de neste 2 dagene.

  Innsjekking på Le Relais du Touron.   
  Felles middag.

 4. Dag 4
  Fredag 22. juli:
  19. TdF-etappe: Castelnau-Magnoac - Cahors, 189 km, flat
   

  Frokost på hotellet.

  Vi starter dagen rolig før vi setter kursen mot målbyen Cahors. Cahors er hovedstaden i Lot-dalen, en vakker middelalderby med sin velkjente bro Pont Valentre fra 1300-tallet.  Byen er full av kunst og historie. Vi skal være i byen hele dagen og følge rittet på storskjerm, før vi heier dem i mål. Dette er dagen hvor vi har mulighet til å treffe rytterne i målområdet etter etappen. Her kan vi ofte gå tett på lagbussen. Det vil være et yrende liv i målområde hele dagen.

  Retur til hotellet.
  Middag på egen hånd.

 5. Dag 5
  Lørdag 23. juli:
  20. TdF-etappe: Lacapelle-Marival -  Rocamadour, 40 km tempoetappe

  Frokost og utsjekking fra hotellet.

  Vi setter kursen mot Rocamadour som er målby på dagens tempoetappe. Etappen er på 40 km, er relativt flat, men avsluttes med to stigninger.

  Rocamadour er en utrolig sjarmerende landsby som klamrer seg fast i fjellveggen 150 meter over Alzou-dalen.

  Vi følger etappen fra Rocamadour, evt. den siste stigningen opp til byen. Det blir spennende å se om det blir noen endringer i sammendraget helt på tampen av årets ritt.

  Etter at rytterne har gått i mål setter vi kursen mot Paris med bussen. Vi stopper og spiser middag underveis, før vi sjekker inn på Hotel Mercure Gare de Lyon sent på kvelden.  Her skal vi bo de to siste dagene av oppholdet vårt.

 6. Dag 6
  Søndag 24. juli:
  21. TdF-etappe: Paris La Defense – Paris Champs-Èlysèes. 112 km, flat

  Etter en lang og god frokost setter vi kursen mot Norskesvingen.

  Siste etappe av årets Tour de France går fra Paris la Defense Arena til Champs Elysees. Etappen er bare 112 km lang og er relativt rolig frem til de skal starte på rundene inne på Champs Elysees.

  Vi vil være Norskesvingen hele dagen, hvor stemningen er helt på topp - også på restauranten som ligger rett bak hvor vi vil ha barbeque. Det er bare å glede seg til en fantastisk dag i Paris! Husk å ta norske flagg, da vi skal farge svingen i rødt, hvitt og blått så TV-seere over hele verden kan se at vi er tilbake etter 2 års fravær.

  Som bonus får vi med oss den historiske førsteetappen i damenes Tour de France som arrangeres for første gang.

  Etter at rytterne har kommet i mål reiser vi tilbake til hotellet.

 7. Dag 7
  Mandag 25. juli: Hjemreise

  Lang, god frokost før utsjekking fra hotellet.

  Bagasjen setter vi i hotellets oppbevaringsrom.

  Denne dagen kan dere oppleve Paris på egen hånd, eller være med oss på et lunsjcruise på Seinen (mot tillegg). 

  Kl. 18.00 setter vi kursen mot flyplassen for retur til Oslo.

  Flyavgang kl 20.55 fra Paris (Charles de Gaulle) med ankomst Gardermoen kl 23.15.

  Vi håper dere reiser hjem med gode minner og opplevelser som dere vil huske lenge!

Tirsdag 19. juli:

Oslo-Amsterdam kl. 11:50-13:40 med KLM
Amsterdam-Toulouse kl. 14:25 - 16:15 med KLM

Mandag 25. juli:

Paris-Oslo kl. 21:10 - 23:30 med Air France

Vi kan bestille tilslutningsfly fra andre byer.

Dersom du eller noen du kjenner ønsker å være med på Tour de France som syklist kan du klikke på linken under:

Tour de France fra sykkelsetet 2022

HOTELLOVERNATTINGER:
15680473
19.-21. juli i Pierrefitte-Nestalas
Grand Hôtel de France 3*

Et elegant og sjarmerende hotell fra år 1903 som befinner seg blant majestetiske fjell - rett nedenfor Hautacam. Hotellet har store og romslige rom, en hyggelig restaurant og uteterrasse.

le-relais-du-touron
21.-23. juli i Carsac-Aillac
Hôtel Le Relais du Touron 3*

Hôtel Le Relais du Touron er en gammel herregård fra 1800-tallet i Dordogne. Her er det en flott hage med utendørsbasseng og solterrasse. Rommene er nyrenoverte i 2020, og har TV og skrivebord samt eget bad med hårføner. Gratis Wi-Fi er tilgjengelig i fellesområdene.

Hôtel Mercure Gare de Lyon
23.-25. juli i Paris
Hôtel Mercure Gare de Lyon 4*

Dette hotellet har blitt vårt "faste" hotell i Paris. Det ligger praktisk til i gåavstand fra togstasjonen, og rett ved Metro-stasjonen. Hotellet har lyse og luftige rom, gratis Wifi, samt frokostbuffet. Hotellet ligger i et populært område av Paris og det er kort avstand til det meste.