Grunnkurs havkajakk og kajakktur på Smøla.

 

Foto: Smøla kajakk

Send forespørsel

Herlige Smøla

Ytterst mot Atlanterhavet ligger ei øy det ikke finnes maken til. Med sitt prærieaktige landskap og særegne skjærgård er Smøla et perfekt reisemål for de som jakter på unike opplevelser.

Smøla er et eldorado for padling. Skjærgården på Smøla består av utallige holmer og skjær som omkranser hele øya, på sør- og vestsiden ligger flest. Utenfor skjærgården slår bølgene fra Atlanterhavet og skaper et drønn som oppleves mektig fra en liten kajakk som sklir mellom holmer og skjær. Et rikt dyreliv og et fantastisk lys gjør friluftsopplevelsen fra kajakken komplett. På enkelte små øyer ber det gapahuker med leirplass. Her trengs kun sovepose.

Padleturer og kurs

Kurset strekker seg over 4 dager og tar for seg flere padle- og redningsteknikker og hvordan ferdes trygt på tur med kajakk. Etter endt kurs får alle som har gjennomført våttkort med oblat for grunnkurs fra Norges Padleforbund. Dette gir deg mulighet til å leie kajakk hos de fleste utleiesteder og medlemskap i kajakk-klubber.

I tillegg til grunnkurs og en fantastisk tur lærer du hvordan pakke kajakken slik at den blir best mulig å padle med last. Du vil og få lære leirrutiner på kajakkturen. Sjømannskap er viktig når en skal ferdes trygt i kajakk. Skjærgården rundt Smøla gir rikelig anledning til å lære mer om dette. Her er god anledning til å teste seg ute på storhavet, eller stikke seg vekk blant holmer og skjær om forholdene tilsier det.

Naturen på Smøla kan beskrives som noe av det vakreste du finner langs Norskekysten. Krystallklart vann, holmer og skjær, Tusnastabbene i bakgrunnen, havørnen seilende over deg. En og annen nysgjerrig oter eller sel titter fram, mens flokker med ærfugl og skarv er lett å komme innpå. 

Selve kurset starter på torsdag kl.10.00 så vi må være ute i god tid og ankommer Smøla på onsdag. 

 1. Dag 1

  Reisemåten kan dere bestemme selv. Fly med oss, ta toget til Åndalsnes og bussen til Kristiansund og møt oss på kaia, eller bare møt opp ute på Smøla Kajakk om dere kommer med egen bil og evt. eget utstyr. For de som vil reise fra Gardermoen: ny info for 2022 kommer.

   

  (Vi overnatter i lavvo eller telt.)

 2. Dag 2

  I dag skal det trenes padleteknikk og redning i området rundt Smøla kajakk. Etter at vi har kommet på land skal vi sammen planlegge den tre dagers padleturen vi skal ut på.

 3. Dag 3 - 5

  07.00 - 09.00
  Frokost 

  10.00
  Vi lærer å pakke kajakken riktig og gjør oss klar for 3 dager på tur. Vi har felles utstyr som telt, kokekar, mat osv. som fordeles i kajakkene. 

  Da er vi på tur i 3 dager og 2 netter ute i telt og sovepose. Sammen har vi med alt vi trenger og kommer veldig tett på natur og dyreliv. 

 4. Dag 5

  Vel tilbake hos Smøla Kajakk etter noen flotte dager på vannet. Vi leverer tilbake kajakker og utstyr og får en god varm middag sammen. 

  18:30 Tid til å forlate Smøla Kajakk og Trond. Vi går i minibussen som frakter oss til hurtigbåten.

  19:15 Avgang hurtigbåt
  20:00 Ankomst Kristiansund

  21:00 Flyavgang til Oslo
  21:45 Ankomst Gardermoen

 1. Trond Eri

  Trond er en nestor innen havpadling i Norge. Som NPF veileder har Trond formidlet kunnskap om sikker ferdsel i kajakk til havs og bidratt til at mange ivrige padlere har fått økt sin kunnskap gjennom kurs hvor Trond har vært instruktør.

  Trond har bred erfaring fra padling på lange turer og har blant annet padlet hele Norskekysten, fra Svinesund til Grense Jacobselv, to ganger.

  Foto tre rustne menn_kajakk_smola

   

 2. Kristine og Anders

  Kristine og Anders flyttet i 2013 til Kristines hjemsted, Smøla. De startet da Smøla Kajakk og har drevet med padlevirksomhet på øya siden da. De kjenner dermed skjærgården på Smøla svært godt.

   

  smolakajakk_instruktører_maxpulse_kajakkkurs

   

Pris pr. person ca kr 8.475,-

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo-Kristiansund t/r
 • Transport Kristiansund - Smøla t/r
 • Overnatting i flersengsrom eller telt
 • Mat alle dager som vi lager sammen
 • Våttkort og Grunnkurs - NPF
 • Autorisert instruktør
 • Årepose, kart.

Pris pr. person uten transport ca kr. 5.975,-

NB!  Ta med egen sovepose og liggeunderlag.


Leie av kajakk: ca kr 1.000,-
Inkluderer åre, åretau, spruttrekk og redningsvest

Leie av tørrdrakt: ca kr 1000,-
Inkluderer padlesko, redningsvest og fleecedrakt

Pakkepris - leie av kajakk og tørrdrakt: ca kr. 1.800,-

En del av kurset foregår ute i vannet, derfor krever vi at du enten tar med egen tørrdrakt eller leier/kjøper av oss. Ved leie/kjøp av tørrdrakt hos oss er fleecedrakt inkludert. Ull er et godt alternativ til fleece. Det må du ta med selv. Ta med votter og tykke sokker hvis du fryser lett på hender eller føtter.

I stedet for å leie tørrdrakt kan du kjøpe tørrdrakt som du kan bruke på kurset. Den ligger da klar når du kommer.

Priser
: Ny Atacama sport ca kr 4.900,-
Yak Horizon ca kr. 5.900,-
Brukt Atacama sport ca kr 2.900-3.500,- (etter slitasje) . Leie av utstyr kan betales ved ankomst. 

NB - minimum 6 deltakere kreves for at turen gjennomføres.