Et eventyr i Sunnmørsalpene 

4 dager / 3 netter
Fotokredit: Anette Racer Farth

Bestill

Opplev de eventyrlige Sunnmørsalpene

Velkommen til FjordNorges villeste fjord, og et eventyr som du sent vil glemme! Blir du med?

Bo på en gammel fjordgård i den ville Hjørundfjorden, gå opp topper du aldri vil gå ned fra og nyt en stille natt i jacuzzien med en utsikt til fjorden og de ville Sunnmørsalpene.

Dette er en tur for de som er i form til å tåle en lang dag ute med en stigning på opp mot 1400 høydemeter. Vel og merke med gode pauser for både bilder og niste. Her skal dagen nytes til det fulle i en spektakulær utsikt over fjord og fjell.

(Begrenset antall plasser, maks 11 personer)

Dette inkluderer overnatting 3 netter på Årsneset, frokost, niste til turene og middag. Guide og utstyr til klatring og isbre. Privat båttur til Trandal.

Det tas forbehold om vær og andre uforutsette ting.

Skulle noe uforutsett skje blir turen utsatt.

NB! Begrenset antall plasser - vær rask og sikre deg din!

 

 1. Dag 1
  Ankomst Årsneset

  Ankomst Årsneset - En gammel fjordgård i den ville Hjørundfjorden.

  Etter ankomst samles gruppa til turplanlegging og gode samtaler med den dyktige guiden Jens fra Hjørundfjord Mountain Guide.

 2. Dag 2

  Etter frokost blir vi kjørt i båt over fjorden til Trandal der vi skal gå opp Nesstaven. Ikke den høyeste toppen men, en utsikt og en tur opp til 1016 moh som knapt kan beskrives.

  Vel nede igjen blir det en bedre middag og aftertur på Christian Gaard bygdetun- Et sted og en atmosfære som bare må oppleves.

 3. Dag 3

  Etter en god frokost blir det tur over bre til spektakulære Bladet (også kalt Sverdet) 1290 moh og Mohns topp 1353 moh. Ønsker du å klatre en tur opp selve Bladet er dette en frivillig ekstra utfordring for de som ønsker dette. Bare det å stå nede og se opp på de som klatrer denne rundt 12 meters spektakulære toppen kan være en opplevelse i seg selv. Klatringen opp Bladet er regnet som lett klatring grad 4.

  De som ønsker kan gå både Bladet og Mohns topp, som ligger like i nærheten av hverandre. Mohns topp via Bladet er en tur du absolutt burde få med deg kan jeg love. Det er en utrolig flott utsikt over fjord og fjell hele veien opp fra første steg, og den siste biten mot Mohns topp tar guiden oss trygt opp i taulag, dette er en mektig opplevelse med en storslått utsikt. Ned igjen tar vi turen gjennom vakre Molladalen.

  Denne turen kan være luftig og utfordrende for de som ønsker dette, men og en tur du ikke trenger å utfordre høydeskrekken nevneverdig.

  Etter nok en opplevelsesrik dag har vi bestilt en egen kokk som serverer grillet lokalt kjøtt med tilbehør.

 4. Dag 4
  Hjemreise
  Hjemreise - Og hvis du ikke er helt klar for å reise fra dette vakre stedet, kan du bli med på en ekstra tur eller gå på egenhånd opp feks Saksa, Slogen eller Urkeegga.
 • Frokost 3 dager
 • Overnatting i 3 netter
 • Båttur til den ene utflukten
 • En middag på Christian Gaard bygdetun
 • To middager på Årsneset (dette er stedet vi bor på)
 • Profesjonelle guider til toppturene
 • Reiseleder
 • Utvask

Pris per person: 9450 kr

Tillegg:
Drikke til maten

Anette Racer Farth

Anette er utdannet Personlig Trener, Rehab Trainer og kostholdsveileder, noe hun også jobber med til daglig på Hadeland Treningssenter.

De 7 siste årene har hun arrangert aktive turer noe hun elsker å holde på med. Den gleden og fellesskapet, ikke minst vennene man får på slike turer betyr enormt mye. Det siste året har hun også begynt å jobbe som reiseleder og lager turer nært og fjernt i samarbeid med Maxpulse.

anette_racer_farth_maxpulse_reiseleder

Klikk her for mer informasjon om Anette..

Jens Forbord
Sunnmørsalpane - vår heimebane.

Jens er født og oppvokst på Urke, bygda som ligger i hjertet av Sunnmørsalpene. Han er eier og driver Hjørundfjord Mountain Guide sammen med Svein Urke og Kjetil Leknes. Mangeårig leder av Stranda alpin, er godt kurset på skred, klatring, bre og alpin ferdsel. Røykdykkar i Stranda Brannvern der akutt og førstehjelp er viktige bestanddeler av hverdagen. Starta Hjørundfjord tinderanglarlag i 2005. Produksjonsansvarlig på AS Formvac. Har mangeårig erfaring med de alpine fjellene i Hjørundfjorden.

maxpulse_sunnmørsalpene_guide_jens forbod