Engadin skimaraton 

Sveitsernes svar på Birkebeinerrennet

Bestill

Engadin Skimaraton 2022

Bli med til Sveits og skimaraton i Engadin. Rennet hadde 50 års jubileum i 2018 og er en del av Worldloppet.

Engadin skimaraton er det nest største langrennsløpet i verden og går i fristil (det er mulig å gå klassisk, men tidtakingen er den samme som for fristilsløperne). Arrangementet tiltrekker seg godt over 13 000 personer fra alle verdens hjørner. Opplev en fantastisk folkefest både i og utenfor løypa med ompa-musikk og lukten av Gluhwein og pølser.

Rennet går gjennom flere små landsbyer og her tas man i mot som en helt - det er skikkelig stemning og heiarop underveis. Du kan velge mellom helmaraton på 42 km eller halvmaraton på 21 km.

 1. Dag 1
  Torsdag 10. mars
  12:00 Oppmøte Oslo, Gardermoen
  13:20 Avreise LX 1211
  15:40 Ankomst Zurich
    Bussavgang fra flyplassen til Ponteresina
    Ankomst Hotel Schweizerhof / innsjekk
  19:30 Felles middag på hotellet 
 2. Dag 2
  Fredag 06. mars
  08:00 Frokost 
    Vi gjør oss kjent i Poteneresina. Her velger vi en aktivitet eller drar på topptur og spiser lunsj 
  18:30 Felles middag på hotellet 
 3. Dag 3
  Lørdag 07. mars
  08:00 Frokost 
    Vi forbereder oss til skirenn og tar en kort skitur. Resten av dagen fri til disposisjon 
  18:30 Felles middag 
 4. Dag 4
  Søndag 08. mars
  06:00  Frokost 
  07:00  Bussavgang til starten i Maloja (ca 45 minutter)
  08:30 Eliten starter 
  08:40  A, B og C + Volkslaufer starter 
    Etter målgang i S-Schanf serveres det forfriskninger med litt underholdning attåt. Lokaltoget stropper rett ved og er derfor et enkelt transportmiddel tilbake til hotellet 
  18:30 Felles middag 
 5. Dag 5
  Mandag 14. mars
  06:00 Frokost 
  07:00 Bussavgang til flyplassen 
  10:45 Ankomst Zurich flyplass
  13:00 Avgang SK 842
  15:30  Ankomst Oslo, Gardermoen 

Engadin Ski Marathon er et av verdens største skirenn, og arrangeres i den vakre Engadindalen i Sveits. Omgitt av de fantastiske Alpene møter du tusenvis av likesinnede fra hele verden i det som må kunne kalles en folkefest både i og utenfor løypa.
 

En ting er at omgivelsene er spesielle og at dagene kan fylles med aktiviteter i vårsola, men skirennet står overhodet ikke tilbake for resten av opplevelsen. Med deltakere fra alle verdens hjørner, er ikke Engadin Ski Marathon noe annet enn spektakulært. Så fort du er på plass i dalen, merker du at dette er noe lokalbefolkningen har ventet på helt siden siste løper gikk i mål under fjorårets renn.

Selve rennet kan ikke sammenliknes med noe annet enn en slags fristilsvariant av Vasaloppet. Her står man sammen med tusenvis av andre og tripper på startstreken, før hordene av skiløpere slippes ut på en innsjø i den bredeste skiløypa vi har sett. Opplevelsen langs løypa er også noe for seg selv, for her møter man en kombinasjon av folkeliv og vakre omgivelser man knapt finner noe annet sted. Gjennom hver eneste lille landsby tas du i mot som en helt, og det er Tour de France-stemning i partiene av løypa der publikum virkelig kommer tett innpå løperne. 

I målområdet møtes du igjen av jublende publikummere og et godt utvalg av mat og drikke som selges av de lokale skiklubbene. Det er enkelt å finne frem til bagasjeposen du leverte fra deg like ved start, slik at du kan slappe av i sola i målområdet. I Sveits har de, ikke overraskende, orden på saker og ting. Med lokaltoget, som har egen stasjon ved målgang, kommer du deg enkelt tilbake til hotellet, der du kan slappe av etter endt konkurranse og la opplevelsene synke inn.

 

AKTIVITETER

I løpet av oppholdet finnes det en rekke aktiviteter man kan prøve. Det finnes bob-bane, kjelketurer, flere alpinanlegg, topptur med lunch på 3300 moh, shopping og et aktivt uteliv.

Overnatting
1
Hotell Schweizerhof Pontresina 3*

Flott nytt hotell med perfekt plassering. Her bor du omtrent midt i løypa med kort avstand til sentrum. Hotellet kan by på egen restaurant og en hyggelig takterrasse med matservering.