Fottur fra Aravis-massivet til Annecy

7 dager / 6 netter

Bestill

Aravis-massivet i øst-Frankrike er en skjult perle, en fjellkjede som ligger mellom Rhône-dalen mot vest og det ruvende Mont Blanc-området mot øst.

Terrenget er relativt lettgått i frodig, grønn natur omgitt av høye fjelltopper. Underveis passerer man koselige bondegårder, og du besøker fire av de mest autentiske og best bevarte landsbyene i dette området: Grand Bornand, Chinaillon, Clusaz og Saint Jean de Sixt. Når vi nærmer oss Annecy får vi et fantastisk panorama over Annecy-sjøen, hvor turen avsluttes med en båttur til en av Frankrikes vakreste byer; Annecy.

Reiseperiode:
5. juni til 12. september

Turen anbefales for fotturister som har erfaring med å gå 4-7 timer om dagen.

 1. Dag 1
  Ankomst Saint Jean de Sixt

  Turen starter i landsbyen Saint Jean de Sixt. Her er det overnatting på et koselig 3-stjerners hotell med svømmebasseng og flott utsikt. Har du tid, kan du ta en rusletur i landsbyen som en oppvarming til de neste dagene!

 2. Dag 2
  Saint Jean de Sixt - Les Confins

  Dagen starter med en god frokost på hotellet. Deretter er det lettgått terreng inn til plateau des Confins. Herfra kan du velge mellom to vandreruter:

  a) 4-timers tur forbi Les Mouilles de la Perriere og fjelltoppen Tête de Danay (1731 m) med en meget vakker utsikt mot Aravis-fjellene i øst, toppen Lachat de Chatillon og dalen Bouchet.

  b) Mye av det samme som over, men denne turen er lengre og tar 6-7 timer. Vi passerer Pointe de Beauregard og Aravis-passet.

  Vandring:
  Kort tur: 4 t. 9 km + 1 220/- 750 m
  Lang tur: 7 t. 21 km + 830 /- 350 m 

 3. Dag 3
  Plateau des Confins – Chinaillon

  Følg stien opp til dalen Bouchet, hvor vi går langs foten av den karakteristiske fjelltoppen Pointe Percée (2750 m) og Roulletaz (2077 m). Vi skal over to mindre fjellpass på ca. 1700 meter. Deretter følger vi stien nedover mot landsbyen Chinaillon, omkranset av flere flotte fjelltopper. Her ligger vårt bosted for natten. Vandring:
  Lang rute:
  6 t. (15 km), + 800 / -850 m
  Kort rute: 5 t 15 min (14.5 km), + 600 / -65 m.

 4. Dag 4
  Chinaillon – Grand Bornand

  Vi forlater Chinaillon, og starter turen opp mot ryggen av Aiguille Verte. Aigulle Verte (fransk for «grønn nål») er en velkjent fjelltopp i Mont Blanc-massivet på 4122 m. Vi skal kun gå selve ryggen som ligger på 2000 moh. og underveis passerer vi Lac de Lessy, en innsjø som ligger på 1730 moh. Vi får en fantastisk utsikt mot Pointe Percée og Mont Blanc. Deretter følger vi stien nedover og kommer til ei lita grend, Mayse, hvor man kan innta lunsj. Etter påfyll av energi følger vi stien videre i kupert terreng, først oppover til passet til Planay, deretter nedover på fine stier mot Mouilles, Tannaz og målet for dagen – landsbyen Grand Bornand.

  Vandring: 7 t. 18 km + 1 070/-1 450 m.
  Det finnes en kortere, alternativ tur på ca 4-5 timer.

 5. Dag 5
  Grand Bornand – Thônes – 5 eller 7 timer

  Det er to alternativer for dagens tur til Thônes:

  Alternativ 1 - Du går til Saint Jean de Sixt langs de små beitemarkene til Pochons og Frasses (mindre enn 2 timers gange), eller du tar lokalbussen til St Jean de Sixt, og du går til Thônes i åpent landskap til Mont, les Fours og Fételay. Vakker utsikt over Tourette-massivet.

  Alternativ 2 - En lengre tur, dog samme vanskelighetsgrad - fra Saint Jean de Sixt går turen opp til platået Beauregard og "Le Planet".

  Vandring:
  Kort tur: 5 t. 14 km + 870 /-1050 m
  Lang tur: 7 t. 18 km +  1130 /- 1240 m

 6. Dag 6
  Thônes – Annecy – 5 timer

  Privat transport til Montremont (9 km) hvor turens siste etappe starter. Herfra starter oppstigningen til foten av Tourette ved Col de Nantes-passet (1426 moh.) hvor utsikten over Annecysjøen er helt fantastisk. Deretter følger man stien ned og rundt innsjøen til man kommer til Talloires hvor du tar båten videre til Annecy. Her er det så vakkert, og det er bare å nyte båtturen og utsikten mot fjellene som omkranser sjøen og byen Annecy. Etter innsjekking på hotellet anbefaler vi å spise middag på en av de hyggelige restaurantene i gamlebyen.

  Vandring: 4 -5 t. + 600 /- 1000 m
  eller +850 /-1270 m. 
  (3 turalternativer)

 7. Dag 7
  Avreise Annecy

  Etter en god frokost er det utsjekking fra hotellet. Eller dere kan ta et døgn eller to ekstra i denne meget sjarmerende byen som regnes som en av de aller vakreste i Frankrike.

 8. NB!

  Noen ganger kan det bli en liten ending av reiseruten grunnet uforutsette hendelser som dårlig vær, eller at hotell ikke er tilgjengelig. Disse endringene vil alltid være til det beste for våre reisende.

Pris pr person i delt dobbeltrom:

5.-20. juni /2.-12. september (lavsesong): kr 8.950,-
Enkeltromstillegg: kr 3.950,-

21. juni–1. september (høysesong): kr 9.550,- Enkeltromstillegg: kr 4.550,-

Hvis dere er flere enn 3 personer, kan vi tilby en hyggelig grupperabatt.

Prisen inkluderer:

 • Innkvartering i delt dobbeltrom på 2-eller 3* hotell.
 • Halvpensjon (frokost og middag) – unntatt i Annecy der kun frokost er inkl.
 • Bagasjetransport (max 1 kolli à 15 kg per person) fra hotell til hotell.
 • Privat transport fra Thônes til Montremont på Dag 6.
 • Båtbillett fra Talloires til Annecy på Dag 6.
 • Lokale turistskatter.
 • En reisemappe som inkluderer alle nødvendige dokumenter, hotellkuponger og en detaljert guidebok med kart. Denne mottar du enten før avreise eller på første overnattingssted.

Tillegg:

 • Flybilletter (vi er behjelpelig med flybilletter)
 • Transfer flyplass- St Jean de Sixt // Annecy-flyplass
 • Lunsj (5 lunsjpakker kan kjøpes mot et tillegg på kr 950,-)
 • Drikkevarer
 • Forsikringer
 • Alt som ikke står under «prisen inkluderer»

Ekstra hotellovernattinger kan bestilles i St Jean de Sixt eller Annecy på forespørsel.

 

 

Genève er den nærmeste flyplassen. Du kan enten leie bil som du parkerer ved det første hotellet, for så å ta en buss fra Annecy til St Jean de Sixt ved turens slutt (ca 45 min.) Eller ta toget fra Genève flyplass, deretter buss eller tog til Annecy (ca. 2,5 t.). Videre med taxi eller buss til St. Jean de Sixt.

Til turen:

 • Ryggsekk (40 l.) til å frakte matpakke og ekstra klær til dagens tur
 • Ullsokker, fleece- eller ullgenser, vanntett bukse og jakke, shorts og T-skjorte, badetøy.
 • Gode fjellstøvler i Goretex
 • Gå-staver kan være lurt, særlig i de brattere delene av ruten
 • Vannflaske – (Obligatorisk! Drikk minimum 1 l. per dag)
 • Kopp, tallerken og bestikk til lunsj
 • Solkrem med høy faktor, solbriller og gjerne solhatt eller caps.
 • Førstehjelpssaker

Til kvelden:

 • Lette sko
 • Toalettsaker
 • Håndkle
 • Klesskift

1 kolli som skal sendes med bil hver dag må ikke veie mer enn 15 kg.