Fottur i Cinque Terre

7 dager / 6 netter eller 9 dager / 8 netter

Bestill

Havet, åsene, de gamle fiskelandsbyene og kirkene ligger som perler på en snor langs kystlinjen av Nord-Italia.

I middelalderen betød ordet «terre» landsby, derav navnet Cinque Terre - de fem landsbyene. Den første landsbyen du ankommer er Monterosso med den lange stranden, deretter den pittoreske byen Vernazza som ligger ved en liten bukt. Så følger Corniglia på en høyde, som er den eneste byen som ikke ligger ved havet. Til slutt ligger Manarola og Riomaggiore – to fargerike byer som klamrer seg til fjellveggen. Sistnevnte by - Riomaggiore - ligger ved enden av kjærlighetsstien. Cinque Terre er en naturpark og et marint beskyttet område, som ligger på UNESCO's verdensarvliste. Turen bør nytes til fots langs stier og eldgamle trapper. Utsikten underveis er utrolig flott, mot vakkert blått hav og fargerike landsbyer. Innkvartering i seks netter i Levanto på et 3* hotell.
Turen passer for deg som er i gjennomsnittlig god form.

Reiseperiode: April–oktober

 1. Dag 1
  Levanto

  Ankomst Levanto, byen som er omringet av de grønne fjellene i Appeninene. Ta deg en rusletur i byen, eller dra til stranden for en svømmetur i det asurblå Middelhavet.

 2. Dag 2
  Levanto – Punta Mesco - Monterosso al Mare (4 timer)

  Den første delen av turen tar deg til Punta Mesco, perfekt for piknik og med en fabelaktig utsikt. Det er mulig å ta en avstikker fra stien til en liten kirke, med utsikt til et fyrtårn og ikke minst den kuperte Liguriakysten. Stien ned til Monterosso går bratt nedover, og ender i denne fargerike landsbyen med blå, gule og røde hus som ligger langs den lange og innbydende stranden. Kos deg i byen før du tar lokaltoget tilbake til Levanto, det tar kun et par minutter. Dersom du ønsker det er det mulig å spasere tilbake til hotellet via en skogssti lenger inn i landet.

  Vandring: 4,5 t. +350/-350 m. eller + 700/-700 m. avhengig av hvilken rute du velger.

 3. Dag 3
  Levanto og landsbyene langs kysten (5–7 timer)

  Turen i dag går vestover til Bonnasola, via utkikkspunktet «Jump of Lepre». Sagnet forteller at harene hoppet fra denne klippen og ned i sjøen for å unngå å bli tatt av jegere og ende som middag. Turen går videre til den naturskjønne landsbyen Framura eller videre til Deiva Marina med sin fine strand. Underveis passerer du flere sjarmerende landsbyer hvor du kan kose deg med noe kaldt å drikke eller spise lunch. Du kan ta toget tilbake til Levanto fra flere av disse småbyene dersom du ønsker å forkorte turen.

  Vandring: 5–7 t. +500/-500 m. eller +700/-700 m. avhengig av hvilken rute du velger.

 4. Dag 4
  Manarola til Corniglia eller Vernazza (3–5,5 timer)

  Ta toget til Manarola, en vakker landsby med flerfargede hus og utsikt over en steinete havn. Stien går til landsbyen Volastra som ligger i en olivenlund omgitt av terrasserte vingårder. Her deler stien seg og du har to muligheter, enten gå ned til landsbyen Corniglia som ligger på en høyde over sjøen, eller gå mot passet Cigoleta og ende opp i Vernazza via kirken Madonna San Bernadino.

  Vandring: 3-5 t. +300/-300 m. eller + 600/-600 m. avhengig av hvilken rute du velger.

 5. Dag 5
  Monterosso – Madonna di Reggio – Madonna di Saviore (5 timer)

  Turen går inn i landet, ta en titt på kirkene Madionna di Reggio og Madonna di Saviore. Start med en togtur til Monterosso og gå langs kysten til Vernazza. Ta en kaffestopp før du fortsetter til landsbyen San Bernardino med kirken og videre til Madonna di Reggio som er et kirkebygg fra det første århundret før Kristus. Turen fortsetter over åsen til den neste kirken Madonna di Saviore. Ta et kort stopp her før nedstigningen til Monterosso. Flere små kapell passeres underveis.
  Vandring: 5 t. +500 /-500 m

 6. Dag 6
  Riomaggiore – Campiglia- Portovenere (6 timer)

  Dagens tur går østover. Fra Riomaggiore går du til Campiglia og Portovenere. Det er mange trapper oppover før stien går over til en asfaltert vei. Her ligger kirken Madonna di Montenero, deretter fortsetter turen langs klippene og over terrasserte vinmarker med utsikt til det blå Middelhavet. Til slutt befinner du deg på Sentiero Rosso som er endepunktet på fjellryggen som går fra den ene til den andre siden av Cinque Terre. Underveis til Campiglia passeres flere forundelige skulpturer. Stien nedover gjennom furuskogen blir smalere jo nærmere du kommer Portovenere, med mange flotte utsiktspunkt underveis. Når du kommer til 1600-tallsslottet som ligger over byen kan du skimte de fjerne fjelltoppene i Appenninene. Dere kommer ned til byen via en lang trapp. Retur til Levanto med tog.

  Vandring: 6 t. +650/-650 m.

 7. Dag 7
  Hjemreise

  Frokost og utsjekking fra hotellet.

 8. Mulighet for utvidelse av turen:

 9. Dag 7
  Levanto -Camogli – Portofinohalvøya (4–7 timer)

  Ta toget fra Levanto til Camogli, her sjekker du inn på hotellet og legger igjen bagasjen din. Så er du klar for din første tur på Portofinohalvøya. Gå mot San Fruttuoso, som ligger avsides til mellom foten av fjellet og havet. San Fruttuoso har forblitt en liten, uberørt kystperle. Her ligger kirken som er datert tilbake til det 11. århundre, samt et majestetisk forsvarstårn. Stien går gjennom skogen og passerer kirken San Rocco. Retur til Santa Margherita med båt, så videre til Camogli med tog.

  Vandring: 4-7 t.

 10. Dag 8
  Santa Margherita – Portofino – Camogli (4–7 timer)

  Ta toget til Santa Margherita, og ta en titt på denne vakre, lille byen. Turen videre går til «jet-set» feriebyen Portofino, som er en flott og ikke minst fargerik by. Hvis du ikke er sliten, kan du fortsette å gå langs stien og beundre den flotte utsikten over Genova-bukten. San Fruttuoso kan besøkes også i dag før du returnerer til Santa Margherita med båt og videre med tog til Camogli.

  Vandring: 4–7 t.

 11. Dag 9
  Hjemreise

  Frokost og utsjekking fra hotellet.

 12. NB!

  Noen ganger kan det bli en liten endring av reiseruten grunnet uforutsette hendelser som dårlig vær, at hotell eller gjestehus ikke er tilgjengelig eller at myndighetene forbyr bruk av stier.

Pris per person i delt dobbeltrom fra: kr 7.400,-

Dato 7 dager 9 dager
1.–11. april 2021 kr 8.750,- kr 13.300,-
12. april–30. juni 2021 kr 7.850,- kr 11.725,-
1.-30. juli 2021 kr 8.500,- kr 12.800,-
1.-31. august 2021 kr 8.750,- kr 13.300,-
1.-30. september 2021 kr 7.850,- kr 11.725,-
1.-31. oktober 2021 kr 7.400,- kr 10.650,-

 

Inkludert i prisen er:

 • Innkvartering i delt dobbeltrom
 • Halvpensjon (frokost og middag)  i Levanto dersom du velger en 7-dagers tur.
 • Velger du 9-dagers turen er det halvpensjon de første 7 dagene i Levanto og frokost i Camogli de siste 2 nettene.
 • Skatter og avgifter
 • En reisemappe som inkluderer alle nødvendige dokumenter, hotellkuponger og en detaljert guidebok med kart.
Tillegg:
 • Enkeltrom 7-dagers tur 2 300,-
 • Enkeltrom 9-dagers tur 3 550,-
 • Lunch
 • Drikke
 • Tog-, båt- og bussbilletter
 • Inngangsbillett til naturreservatet Cinque Terre.
 • Middager i Camogli hvis du utvider turen med to ekstra dager
 • Inngangsbilletter der hvor det kreves.
 • Forsikringer og annet som ikke er nevnt under prisen inkluderer.

Viktig informasjon:

Husk lett sekk til selve turen, gode sko gjerne Gore-Tex, regnjakke og solkrem. Gjennomsnittlig temperatur vinterstid 12/14 grader og om sommeren ca. 30 grader. Unngå august som er italienernes feriemåned. Byene er små og det blir trangt om plassen, så det er lurt å starte å gå tidlig om morgenen.

Fly til Genova og videre med tog til Levanto. Det finnes en shuttlebuss som går fra flyplassen til togstasjonen i Genova, den heter Volabus og koster ca. € 2,-. Toget fra Genova til Levanto tar ca. 2 timer. Leier man bil tar det ca. 1,5 timer å kjøre. *

Alternativt kan man fly til Milano og leie en bil der. Kjøreturen tar ca. 3,5 timer.

*Det er mulig å parkere ved hotellet i Levanto, gi beskjed dersom du trenger parkeringsplass. Velger du den lengste turen på 9 dager kan du ikke la bilen stå igjen i Levanto.