Fottur i Dolomittene

5 netter /6 dager

Bestill

En fin fottur som passer de fleste, turen går i Dolomittene som er blant de vakreste fjellene i verden.

Innkvartering på et komfortabelt hotell med ideell beliggenhet i Pocol i Cortina dÀmprezzo i  6 dager/5 netter. Byen ligger i hjertet av flere Dolomittmassiv som Tofane, Cinque Torri og nasjonalparken Fanes. Naturen er variert og det finnes mange turmuligheter i umiddelbar nærhet, noe som gjør at du slipper lange transportetapper. Her finnes det turmuligheter som passer for alle nivåer uavhengig av form!

Reiseperiode:
Begynnelsen av juli til midten av september. Valgfri avreisedag.

 1. Dag 1
  Ankomst Popol (6 km fra Cortina), Cortina dÀmprezzo

  Innsjekking på hotellet for 5 netter, alle turene starter og slutter her.
  Innsjekking og middag.

 2. Alt. 1
  Cinque Torri – ca.4 timer

  Turen går fra Passo Falzarego (2 105 moh) og fortsetter til Forcella Averau som (2 435 moh). Turen fortsetter i vakre omgivelser under klippene i Averau, deretter opp til Forcella Novolau hvor du finner turisthytta Averau. Stien fortsetter nedover til turisthytta Scoiattoli med sin flotte utendørs terrasse. Herfra kan du nyte utsikten og se over til fjellet Cinque Torri hvor det ofte er fjellklatrere i aksjon. Turen ned til plassen Cian Zopé (1 700 moh), er lang og slak. Retur til Pocol med buss som tar 5 minutter. Det er mulig å forlenge turen med en rundtur til fjelltoppen Nuvolau (2 575 moh). Her får man en storslått utsikt over dalen i syd, fjellkjeden Tofane i nord, fjellene Cristallo og Sorapsis i øst. Turen forlenges med 1 time +160/-160 m.
  Vandring: 4 t. +350/-715 m.  3. Alt. 2
  Innsjøen Croda - 4 – 5 timer

  Innsjøen ligger noen kilometer fra hotellet. Turen starter ved Ponte de Rucurto (1 710 moh.) Stien du skal følge heter Alta Via 1 og er en lang, offentlig sti som går igjennom de østlige Dolomittene. Du kommer til fjellet Cason de Formin (1 843 moh.) og fortsetter til Val Negra med turisthytta som ligger ved innsjøen Croda
  (2 055 moh.) Gåavstand  til hotellet.
  Middag og overnatting
  Vandring: 4–5 t. + 530/-700 m.

 4. Alt. 3
  Dolomittmassivet Tofane - 4,5 el. 6 timer

  Dagens tur starter på 1 985 moh og går nedenfor fjellpasset Col dei Bois og den sørlige delen av Tofane de Rozes, fortsatt på Alta Via 1. Stien fortsetter til turisthytta Dibona med en terrasse som ligger vis-a- vis fjellet Cinque Torri. Her er utsikten storslagen. Turen tilbake til Pocol går du på en plankelagt sti tilbake til Pocol.
  Vandring 4,5t. + 350/-630m.

  Det er mulig å utvide turen med en rundtur til turisthytta Giussani som ligger fantastisk til ved foten av fjellet Tofane (2 580 moh). Her får du garantert en skikkelig fjellfølelse! Turen forlenges med 1.30 t + 400/-400 m. 

 5. Alt. 4
  Fjelltoppen Lagazuoi

  Ta bussen til Passo Falzarego og ta gondolen opp til tooppen av Pizo Lagazuoi (2 752 moh) Sjekk utsikten! Den er fabelaktig.

  Herfra kan du velge blant disse turene:

  Fra Lagazuo platået som er veldig bratt og ulendt til fjellhytta på Scotoni (1 985 moh). Returen går tilbake via den lille innsjøen Lagacio via passet Travenanzes og nedover til Passo Falzarego.

  Vandring 5 – 6 t. +550/-1 200 m.

   

  Alternativ:

  Fra Pizo Lagazuio til Pocol direkte til passet Travenanzes for så å fortesette lang foten av Tofane klippene. Så kommer dere til fjellhytta Dibona før nedstigningen til Pocol.

  Vandring 5 t +150/-1 250 m.

 6. Alt. 5
  Tre Cime di Lavaredo vest og nord

  Nå får du oppleve Tre Cime de Lavaredo massivet og se Tre Cime fra alle kanter!

  Ta bussen til Auronzo hytta (2 320 moh) Fortsett til Forcella de Mezzo (2 315 moh) og gå videre mot Tre Cimes nordlige side. Her finner du det lille Forcellina passet og innsjøene (2 245 moh.) turen fortsetter til Rinbondalen og videre til Rinbianco dalen. Her passerer du den idylliske innsjøen Antorno.

  Vandring 4,5 – 5 t + 450/-860 m.

   

 7. Alt. 6
  Tre Cime di Lavaredo, syd og øst

  Ta bussen til fjellhytta Auronzo er du klar for "The Grand Tour of the Tre Cime" - en tur mellom spisse nuter, høye tårn og fjelltopper. Gå langs foten av Tre Cime til fjellhytta Lavaredo.  Så fortsetter dere til Mt Paterno og Croda Passaporto via Büllejoch passet og innsjøene dei Piani. 

  Nå har du kommet frem til Locatellihytta og den nordlige siden av Tre Cime hvor utsikten er storslagen! Returner til Auronso via den lille hytte på Langalm og via Medo passen (2 315 moh.)

  Vandring 4 - 4,5 t. + 590/-590

  Det er mulig å forlenge turen ved å gå til Lake Antorno  (1 870 moh.) + 1,30 - 2 t. -450m

  D

 8. Dag 6
  Hjemreise

  Turen avsluttes etter frokost og utsjekking fra hotellet.

 9. NB!

  Noen ganger kan det bli en liten ending av reiseruten grunnet uforutsette hendelser som dårlig vær, eller at hotell ikke er tilgjengelig. Disse endringene vil alltid være til det beste for våre reisende.

Pris pr person i delt dobbeltrom:

På forespørsel.

Prisen inkluderer:

 • 5 overnattinger i dobbeltrom
 • Frokost (og middag) på hotellet
 • Turistskatter
 • En reisemappe som inkluderer alle nødvendige dokumenter, hotellkuponger og en detaljert guidebok med kart. Denne mottar du enten før avreise eller på første overnattingssted.

Tillegg:

 • Flybilletter til Venezia (Vi er behjelpelig med flybilletter)
 • Enkeltrom (på forespørsel)
 • Drikkevarer
 • Lunsj
 • Lokal transport
 • Stolheis eller gondolbilletter

Fly til Venezia. Videre med buss Cortina Express som kjører mellom Venezia og Cortina og tar ca. 2 timer. Dersom du kommer med leiebil, er det parkeringsmuligheter foran hotellet i Pokol.

Lokalbusser går fra Cortina dÁmprezzo og koster  fra € 3,-

Det finnes flere turer, all nødvendig informasjon finner dere i reisedokumentene.