Fottur i  naturreservatet i Duorodalen.

8 dager / 7 netter

Bestill

Utforsk den mest avsidesliggende fjellregionen i Portugal og stien langs elven Douro. Her finner du et landskap med monumentale klipper, majestetiske rovfugler som svever over himmelen, landsbyer som har bevart sine tradisjoner og frodige vingårder og oliven- og mandellunder.

Nasjonalparken er stor og ligger langs den spanske grensen og Douro-elven. De spektakulære klippene langs elven er mer enn 350 meter høye, og tilhører er et av Europas viktigste naturreservat. Regionen har flere fuglearter som er utryddelsestruet, som blant annet egyptiske gribber, kongeørn, Bonelli-ørn, gribber og svarte storker.

Fra Miranda do Douro, en historisk og kulturell by, går turen gjennom naturparken til små landsbyer som Picote og Sendim, begge rike på håndverk og lokale tradisjoner. Olivenolje, mandler, vin, fiken, Mirandesa-storfe og Mirandaesler er en del av faunaen i denne regionen. I en av dalene finnes den største einerplantasjen i Europa. Felgar er en sjarmerende, fredelig landsby med et bemerkelsesverdig  landskap. I Torre de Moncorvo, kan du glede deg over de typiske sukkerdekkede mandlene. Det regionale kjøkkenet, basert på lokale råvarer er en opplevelse. Uken slutter med en togtur som tar deg tilbake til Porto, en by på UNESCOs verdensarvliste.

Reiseperiode: mars til juli og september til november
Avreisedag: Lørdag

 1. Dag 1
  Miranda do Douro – en by med historie, tradisjoner, kultur og dans

  Transfer fra Porto til Miranda do Douro, det østligste punktet på turen. Denne lille byen, som ligger på et platå over elven Douro og den spanske grensen, er omgitt av Douro nasjonalpark med sine majestetiske klipper. Miranda do Douro har sitt eget språk: Mirandês og er kjent for den fargerike dansen Pauliteiros de Miranda som ofte danses av menn.

 2. Dag 2
  Miranda do Douro - rovfugler og spektakulære klipper (11,8 eller 18,3 km)

  Start dagen med en spasertur i byen og se den imponerende katedralen, de historiske bymurer og nyt den spektakulære utsikten over klipper og stup. I løpet av dagen følger du stiene inne i nasjonalparken og forbi små landsbyer. Underveis ser du kanskje et Mirandés-esel, en art som regionen prøver å beskytte. Dagens høydepunkt er utsiktspunktet São João das Arribas med en fantastisk utsikt over Douro-elven der den snor seg mellom de høye klippene. Fugletitting med en profesjonell guide kan kjøpes i tillegg. I perioden juli til oktober er det også muligheter for en padletur langs Douro-elven. En opplevelse som du absolutt bør få med deg.

  Den korte ruten inkluderer transport tilbake til hotellet.
  Kort tur: 11,8 km
  Lang tur: 18,3 km. 

 3. Dag 3
  Sendim - en tur gjennom nasjonalparken.

  Vi tar farvel med Miranda do Douro og går sørover. Turen går på stier og småveier gjennom nasjonalparken til du kommer til Picote, en pittoresk landsby med rustikke steinhus og en spektakulær utsikt over Douro-elven. Stien går gjennom områder med sedertre, eik, korkeik, gullregn og rosmarin, og er beitemark for det lokale storfeet av rasen Mirandesa. Dagens turmål er Sendim, en landsby der befolkningen stort sett lever av jordbruk og håndverk. Besøk håndverksbutikken som ligger ved siden av kirken. Overnatting på et lite, tradisjonelt hotell.

  Den korte ruten inkluderer transport tilbake til hotellet.
  Kort tur: 10,8 km
  Lang tur: 13,1 km.

 4. Dag 4
  Sendim - tradisjonelt håndverk, vin og olivenolje.

  Dagens rundtur går på en sti gjennom oliven-  og mandellunder og forbi flere vingårder. De lokale innbyggerne er alltid glade for å snakke om sine tradisjoner og dele dem med besøkende. Legg merke til den store einerplantasjen, det er her de berømte bærene som brukes til å krydre mat og lage gin kommer fra. Det er mye å se på gjennom alle årstider; blomstrende mandeltrær i februar og mars, spirende vinstokker fra april og utover, druehøst i august eller september, mandelhøsting i september og olivenhøst i oktober eller november. Når du kommer tilbake til Sendim, kan du velge å besøke den lille lokale vingården og smake på vinene, ledsaget av spesialiteter fra det lokale kjøkkenet.
  Turlengde: 11,5 km

 5. Dag 5
  Landsbyen Felgar – rustikk sjarm.

  Dagen starter med transport til Felgar. Landsbyen ligger på den nordlige siden av Roboredofjellet og Sabordalen, og er en landsby med små og sjarmerende hus. Disse ligger i åssiden med utsikt over dal og fjell. Turen starter i sentrum, ta en rundtur gjennom små åkre og olivenlunder. La deg overraske av den intense blåfargen i Sabor-elven. Overnatting i sentrum av Felgar i en stor og elegant herregård fra 1600-tallet. Kos deg på eiendommen og slapp av ved svømmebassenget!

  Et alternativ denne dagen er et tilbud på tur med en firehjulstrekker og en profesjonell guide til de beste stedene for fugletitting og for å vandre langs den fantastiske Apajares Way, en av de fineste stiene i Portugal.
  Kort tur: 9,1 km
  Lang tur: 13.1 km.

 6. Dag 6
  Torre de Moncorvo - blomstrende mandeltrær og vindistriktet Douro (11,3 eller 14,4 km)

  Forlat Felgars lokale veier og stier, og fortsett å gå langs veien som ligger på den nedlagte jernbanelinjen. Underveis passeres frodige oliven- og mandellunder. I februar eller mars blomstrer mandeltrærne, et vakkert skue. Dagens mål er Torre de Moncorvo, en hyggelig by som er porten til vindistriktet Douro, der de verdensberømte vinene Port og Douro lages. Sentrum av byen har vakre herregårder, et jernbanemuseum og mange små butikker som selger alle slags regionale produkter som olivenolje, mandler, ost, syltetøy, røkt kjøtt og vin. I en av disse butikkene kan du se hvordan de lager sukrede mandler. Du ønskes hjertelig velkommen i det elegante huset hvor du skal bo, med en smak av deilige lokalproduserte likører, et perfekt tilbehør til Moncorvo-mandlene.
  Kort tur: 11,3 km
  Lang tur: 14,4 km.

 7. Dag 7
  Porto – en by på UNESCO`s verdensarvliste og portvin.

  På turens siste dag forlater du Torre de Moncorvo og går videre på turveien som ligger på det nedlagte jernbanesporet i retning Pocinho. Flott utsikt over Duoro-elven, forbi terrasserte vingårder og munningen av elven Sabor. Fotturen slutter når du ser den majestetiske jernbanebroen og Pocinhodammen. Her tar du toget ned til Porto (billetten er ikke inkludert) en fin tur med utsikt til terrasserte vingårder som er så typiske for vinregionen Douro. Turen slutter på São Bento stasjonen, i sentrum av Porto.  Dette er en av de fem flotteste jernbane- stasjonene i verden. Hotellet ditt ligger i nærheten av stasjonen, og du kan gå dit eller ta en taxi. Porto er kjent for sin portvin, og er en av de vakreste byene i Europa. Hygg deg den siste kvelden og reis rundt i byen, besøk en av de historiske portvinsbarene og oppdag mangfoldet av kulinariske herligheter som finnes her.
  turlengde: 13,7 km.

 8. Dag 8
  Hjemreise

  Frokost og utsjekking fra hotellet.

  Transport tilbake til flyplassen.

Periode: 1. mars- 30. april
Pris pr person i delt dobbeltrom: kr 8.300,-
Enkeltromstillegg: kr 3.100,-

Periode: 1.mai–30. september
Pris pr person i delt dobbeltrom: kr 8.550,-
Enkeltromstillegg: kr 3.300,-

Prisen inkluderer:

 • 7 netter i dobbeltrom med frokost
 • Bagasjetransport
 • Transport fra /til flyplass ankomst– og hjemreisedag
 • App på telefonen som viser detaljert rute, kart, steder av interesse. Kunden må laste ned denne appen på forhånd og bruke denne som guide underveis enten on- eller offline.

Tillegg:

 • Måltider
 • Vinsmaking
 • Forsikring
 • Piknik 6 lunsjpakker til å ta med på tur: kr 950,-
 • Middager inkludert vin: kr 2 475,-

Dag 2:
Halvdags fugletitting i Miranda do Duoro: kr 850,-Turen erstatter vandring dag 2 og inkluderer transport, guide, kikkert, teleskop med stativ.

Dag 2: *
Halvdags kajakktur i Miranda do Duoro: kr 450,-

Inkludert: kajakk, årer, redningsvest
Arrangerer fra 1. juli til 15. oktober, husk badetøy, solkrem, badesandaler og håndkle.

Dag 4:
Vinsmaking og snacks hos vinprodusent i Sedim: kr 375,-

Dag 5: *
Fulldags fottur med fugletitting: kr 2.675,-
Inkluderer: transport, guide, kikkert, teleskop med stativ, fottur i Vale da Riveira do Mosteiro og fugletitting i naturreservatet Duoro.

Dag 7:
Besøk i en portvinskjeller i Porto: kr 375,-

*Erstatter opprinnelig program denne dagen.

Fly til Porto via Lisboa f. eks med TAP Airways.

Transport fra/til flyplass ankomst- og hjemreisedag er inkludert i pakken.