Fottur med hvite fjell og asurblå sjø på Kreta. 

8 dager / 7 netter

Bestill

Vill, utemmet ... og likevel imøtekommende. Denne øya har alt fra spektakulære juv som stuper ned i havet til små badebyer hvor du kan slappe av og kose deg i sola.

Kreta har en god blanding av sjø og fjell, hvor flere av fjellene er høyere enn 2000 meter. De fleste ligger i fjellkjeden Lefka Ori, som betyr hvite fjell. Denne åtte-dagers turen følger en del av den europeiske E4-stien langs sørvestkysten av øya med fantastiske turer inn i Agia Irini-juvet og Samariaravinen. Disse to stedene er blant øyas mest kjente fotturer. Kretas vakreste by Chania er inspirert av de venetianske og ottomanske beboerne som bodde på øya. En annen viktig oppdagelse er middelalderbyen Lyssos som ligger mellom Paleochora og Sougia, og kapellet dedikert til Saint Paul mellom Agia Roumeli og Loutro.

Reiseperiode: 01. mai - 15. oktober

 1. Dag 1
  Chania

  Transport fra Chania flyplass til hotellet ditt i sentrum, Kretas vakreste by! Her finnes venetiansk arkitektur, et tyrkisk distrikt og en moskè, en venetiansk havn og flere museer. Det er veldig hyggelig å vandre i smugene, på havnen eller bare sitte på en hyggelig kafe og se på livet.
  Overnatting på hotell i sentrum.

 2. Dag 2
  Chania-Paleochora.

  Ta lokalbussen til Paleochora, en hyggelig landsby ved kysten. Turen tar ca. 2 timer gjennom variert landskap. Bussbilletten må kjøpes lokalt.

  Sjekk inn på hotellet og ta deg en tur rundt i byen for å bli kjent. Besøk ruinene til Castello Selino som ble bygget av Venetianere i 1279. Byen har en flott sandstrand som er verdt et besøk, slapp av, bad og nyt solen. Overnatting på et hotell i byen.
  Vandring: 1-2 t. +50/-50 m

 3. Dag 3
  Paleochora-Sougia.

  Dette er en fantastisk tur som starter ved sjøen og går oppover i terrenget før nedstigningen til Lysos, et sted med historie helt tilbake til antikken. Denne landsbyen er et paradis for de som er interessert i historie, her finnes det både greske og romerske levninger. Bukten utenfor landsbyen er smaragdgrønn, og byen og havnen ligger i en frodig oase. Byen er bortgjemt og kun tilgjengelig via sjøen eller til fots. Turen videre går opp på et platå og fortsetter gjennom en skyggefull kløft som heter Selinou. Den fører til den vakre landsbyen Sougia, med en fin havn og flotte strender. Overnatting på hotell eller gjestehus i Sougia.
  Vandring: 5-6 t.  +220 / -220m

 4. Dag 4
  Agia Irinigorges-Omalos.

  Gå til starten av Agia Irini-juvet, ca. 5 km. Turen går opp i juvet, som er villere enn Samariaravinen. Bakken er grønn og frodig, hvor Plataner og Oleanderbusker vokser fritt. Enkelte år kan man se rennende vann her. Transport til landsbyen Omalos, denne er ikke inkludert i prisen så du må avtale henting med hotellet før avreise. Man kan også gå til Omalos, i så fall vil turen bli 2 timer lengre. Byen ligger på et platå på ca. 1 000 meters høyde. Her kan du møte på flokker av beitende sauer. Havet kan skimtes i det fjerne.
  Middag (inkludert) og overnatting på et hotell i Omalos.
  Vandring: 4-5 t. + 500/-50 m

 5. Dag 5
  Samariaravinen.

  Transport til Xyloskalo (inkludert i pakkeprisen), her starter den berømte Samariaravinen. Turen ender i Agia Roumeli på sørkysten. Samariaravinen er en unik og slående vakker 16 km lang kløft som står på UNESCO's verdensarvliste. Den bratte nedstigningen er helt nydelig.

  Advarsel: Ravinen er åpen i perioden 1. mai til 15. oktober. I denne perioden kan Samariaravinen stenges ved dårlig vær, fare for store regnskyll eller brann. Dersom den er stengt, vil du bli kjørt til Sougia etter frokost uten kostnad. Reisetid ca. 1 time. Derfra tar du en ferge som koster ca. € 12,- til Agia Roumeli (avgang kl. 09.00, ankomst kl. 10.00)
  Utforsk byen, ta en svømmetur og kos deg på stranden. Overnatting på et hotell eller gjestehus i Agia Roumeli.
  Vandring: 5 -6 t.  - 1 277 m 

 6. Dag 6
  Agia Roumeli - Loutro.

  Turen går fra Agia Roumeli til Loutro langs kysten. Underveis passeres Agios Pavlos og kapellet som dateres tilbake til 1100-tallet. Ifølge legenden er dette stedet der St. Paul ble drevet i land under en storm, hvor han døpte de første kristne i Vesten. Etter ankomst Loutro, en vakker og helt isolert landsby med hvite hus, sjekker du inn på et hyggelig hotell eller gjestehus før du tar deg en tur rundt i denne byen. Underveis på turen kan du stoppe og ta en svømmetur i det turkise vannet. Mot slutten av turen passerer du en liten strand dekket av hvit marmor. I den lille historiske byen Phoenix kan du ta en taxibåt til Loutro hvis du ikke vil gå det siste stykket. I Loutro finnes det et venetiansk fort som er verdt et besøk. Overnatting i Loutro.
  Vandring: 4-5 t. + 200/-200 

 7. Dag 7
  Loutro – Chania

  Denne dagen er til fri disposisjon. Ta båten til Chora Sfakion og bussen videre til Chania. (Billetter til dette er ikke inkludert).
  Innsjekking på hotell i Chania.

 8. Dag 8
  Hjemreise.

  Frokost og utsjekking fra hotellet.
  Transport til flyplassen er inkludert i pakkeprisen.

 9. NB!

  Noen ganger kan det bli en liten endring av reiseruten grunnet uforutsette hendelser som dårlig vær, at hotell eller gjestehus ikke er tilgjengelig eller at de greske myndighetene forbyr bruk av stier.

Periode: 01.-31.mai / 01.-15. oktober
Pris pr person i dobbeltrom: kr 5.700,-
Enkeltromstillegg: kr 2.425,-

Periode: 01. juni–30. september
Pris pr person i dobbeltrom: kr 6.200-
Enkeltromstillegg: kr 2.625,-

Prisen inkluderer:

 • Innkvartering i delt dobbeltrom med bad og frokost i 2* hotell, leiligheter eller private gjestehus.
 • Transport fra/til flyplass ankomst- og avreisedagen
 • Transport fra Omalos til Xyloskalo
 • Middag i Omalos
 • Bagasjetransport hotell til hotell
 • En reisemappe som inkluderer alle nødvendige dokumenter, hotellkuponger og en detaljert guidebok med kart. Denne mottar du enten før avreise eller på første overnattingssted.

Tillegg:

 • Båtreiser
 • Lokale bussreiser
 • Lunsj og middag som ikke er nevnt i reiseruten
 • Turistskatt som betales direkte
 • Forsikringer
 • Adgang Samariaravinen € 5,-
 • Adgang Agia Irini juvet € 2,-

Fly til Chania enten med Lufthansa via München eller Frankfurt.  Norwegian flyr av og til direkte eller via Stockholm eller København.