Fottur i Kykladene, Serifos, Sifnos og Milos

8 dager / 7 netter

Bestill

Oppdag vakre Kykladene!

En liten fergetur tar deg fra øy til øy, til flotte vandringer i høyden med flott utsikt, og med middelhavsvegetasjon som dufter herlig. Vakker utsikt til små, hvite landsbyer og klostre med hvite eller blå kupler, bading og soling på sandstrender og i små viker. Og ikke minst nyte livet under en solparasoll med utsikt mot det blå Middelhavet. Med Ouzo i glasset, fetaost på tallerkenen og en hyggelig prat med lokalbefolkningen. Livet er herlig!

Reiseperiode: 15. april - 01. oktober

 1. Dag 1
  Ankomst flyplassen i Athen

  Transport fra flyplassen til hotellet enten med T-banen eller bussen (ikke inkludert i prisen, men enkelt og billig). Innsjekking på hotell i havnebyen Pireus.
  I reisepakken som du mottar på ankomstdagen ligger det båtbilletter, hvis ikke får du dem neste morgen. Overnatting i Pireus.

 2. Dag 2
  Pireus–Serifos

  Ta fergen fra Pireus til Serifos, Perseus sin øy. Her ligger øyas hovedby Chora, som er en av de mest karakteristiske og vakre landsbyene i Kykladene. Fottur til toppen av landsbyen via hvite, smale og trange smug; etterpå kan du ta en svømmetur i det krystallklare vannet på denne fantastiske øya. Overnatting på hotell i Serifos.
  Vandring: 2 t. /+ 255 m

 3. Dag 3
  Serifos

  Ta lokalbussen til Chora (ikke inkludert i prisen), landsbyen med utsikt over Livadi-bukten. Herfra starter dagens tur. Underveis ser du flere kapell og koselige landsbyer i innlandet: Kendarchos, Galani og Panagia. Besøk klosteret Taxiarchon fra det 16. århundre, her bor det fortsatt en enslig munk. Klosteret har et vakkert ikon av russisk opprinnelse. Retur til Chora via Monopati og nedstigning til Livadi-bukten, hvor du kan ta deg en svømmetur. Overnatting på det samme hotellet i Serifos.
  Vandring: 5,5 t.  +550/- 500 m

 4. Dag 4
  Sifnos

  Ta fergen til Sifnos. Her er det utallige kirker, klostre og keramikere som er verdt et besøk. Innkvartering i Kamares, en by med en nydelig strand hvor du skal bo i to netter. Denne stranden har fått EU sitt blå flagg. En utmerkelse som gis til strender hvor sikkerhet og renhet er ivaretatt på best mulig måte. 
  Vandring: 3 t.  +400/- 250 m

 5. Dag 5
  Sifnos

  Dra til midten av øya. Deretter kan du gå til klosteret Profitis Elias, som ligger på det høyeste punktet på øya 694 moh. Klosteret dateres til det 8. århundre og regnes som et av de viktigste bysantinske monumentene på øya. Turen fortsetter ned til hovedstaden Appolonia, før du kommer til havnebyen Kamares med lokalbussen. Overnatting på det samme hotellet på Sifnos.
  Vandring: 4,5 t. +450/-450 m.

 6. Dag 6
  Milos

  Ta fergen til Milos, en øy som for alltid er knyttet til den berømte Venus. Du vil oppdage den hvite kløften i Sarakinito og det nærmest gjennomsiktige vannet. Sarakinostranden ligger på den nordligste delen av øya, og bølgene nordavinden skaper har formet den gråhvite vulkanske bergarten slik at det ser ut som et månelandskap. Øya var en av de mest berømte for vulkansk glass (obsidian) i antikken. Overnatting i Milos.
  Vandring: 3,5 t.  +250/-250 m.

 7. Dag 7
  Milos og Athen.

  Dagens tur går til Klima, en sjarmerende og fargerik fiskerlandsby på øya. Her finnes to berømte badestrender: Sarakiniko og Tsigrado. Et besøk i de romerske katakombene som er et av de viktigste monumentene over kristendommen i Hellas hører med. Avreise til Pireus sent på ettermiddagen. Overnatting i Athen.
  Vandring: 3,5 t. +250/-120 m

 8. Dag 8
  Hjemreise

  Frokost og utsjekking fra hotellet.
  Transport til flyplass på egen hånd.

 9. NB!
  NB!

  Noen ganger kan det bli en liten endring av reiseruten grunnet uforutsette hendelser som dårlig vær, at hotell eller gjestehus ikke er tilgjengelig eller at de greske myndighetene forbyr bruk av stier.

  Båtenes avgangstider har en tendens til å endre seg relativt ofte. Reiseruten planlegges ut fra tilgjengelige tidtabeller, og vi tar forbehold om uforutsette endringer. Tidlige morgenavganger kan hindre dere i å rekke frokost på hotellet. Noen ganger lager overnattingsstedet en frokostboks som dere kan ta med ombord i båten. Det er dessverre ingen refusjon i de tilfellene dere ikke rekker frokost.

Pris per person:

15. april – 31. mai og 01.-15. oktober: kr. 5.525,-

01.-30. juni og 1.-30. september: kr. 6.075,-

01. juli – 31. august: kr. 6.725,-

Enkeltromstillegg: på forespørsel

Prisen inkluderer:

 • Innkvartering i delt dobbeltrom med bad og frokost på et 2* hotell.
 • Transport fra havnen til innkvarteringssted på hver øy
 • Fergebilletter
 • Bagasjetransport
 • En reisemappe som inkluderer alle nødvendige dokumenter, hotellkuponger og en detaljert guidebok med kart. Denne mottar du enten før avreise eller på første overnattingssted..

Tillegg:

 • Flybilletter 
 • Lunsj og middag
 • Transport flyplass-hotell t/r ankomst- og avreisedagen
 • Inngangspenger der det er nødvendig
 • Turistskatt som betales direkte til hotellene (mellom € 0,50 og 1,50)
 • Forsikringer

Fly til Athen, Hellas.
Vi er behjelpelige med flybilletter.