Fottur fra Menton til San Remo

8 dager / 7 netter

Bestill

Turen starter i den vakre kystbyen Menton i Syd-Frankrike, som med sin pittoreske gamleby og flotte strender er vel verdt et besøk. Fra Menton følger du Frankrikes berømte «Balcony of the Côte dÀzur», en nydelig turvei som går nærmest parallelt med kysten. Den forbinder historiske sentrum i landsbyene inne i landet og har forbindelser til de viktigste rutene som går fra Alpene og ned til havet. I Italia følger du «Sentiero Balcone», en tilsvarende turvei.  Ved første øyekast er det liten forskjell mellom fylket Nice i Frankrike og den tidligere republikken Genova i Italia. De deler samme type vakre arkitektur, og begge har landsbyer som klorer seg fast langs kysten. Naturen er også lik der man vandrer i furuskogen fra dal til dal. Men etter at du passerer grensen til Italia endrer atmosfæren seg raskt. Andre turgåere blir et sjeldnere syn, og skiltingen langs ruten blir færre. Landsbyene derimot blir livligere, det finnes flere vinmarker og utallige olivenlunder som er meget godt ivaretatt på denne siden av grensen.

Reiseperiode:
1. mars–27. juni / 01.sep–15. nov 2021
(Ingen avgang 19.– 23. mai grunnet Grand Prix i Monaco)

 1. Dag 1
  Menton

  Ankomst Menton og innsjekking på hotellet. Benytt resten av dagen til å utforske denne vakre byen. Her finner du flere hyggelige restauranter, og det er fine shoppingmuligheter dersom det er noe du har glemt. Overnatting på et 2-3* hotell i Menton inkludert frokost.

 2. Dag 2
  Menton – Ventimiglia (5 el. 6,5 timer)

  Ta bussen fra Menton til den lille landsbyen Castellar som ligger på 340 moh. Her er det flott utsikt over Mentonbukten, og dette er utgangspunktet for turen. Her kan du velge mellom en kort og en lengre tur:

  Kort tur:
  Gå opp på siden av Roc de lÒrméa for å komme deg til Saint Bernardspass og kapell. Dette ligger på 769 moh. Fortsett oppover til du kommer til grensen hvor du krysser fjellpartiet Passo della Corna på 1045 moh. Resten av turen går i nedoverbakke på den italienske siden av grensen. Nyt utsikten over havet. Stien går videre forbi Passo dei Sette Camini 424 moh og ned til Grimaldi hvor du kan ta buss eller taxi til Ventimiglia. Besøk Ventimiglias gamleby med katedralen og dåpskapellet.
  Vandring: 5 t. +700 /-800m

  Lang tur:
  En bratt stigning tar deg til Col du Berceau 1090 moh. Her er det nydelig utsikt både mot nord og mot sør. Litt senere kommer du til La Cime de Restaud 1190 moh. og her er det enda bedre utsikt. Fortsett nedover gjennom skogen før du når siste stigning Passo del Corna 1045 moh. Resten av turen går i nedoverbakke på den italienske siden og følger den samme ruta som den korte turen til du når Grimaldi, og tar buss eller taxi til hotellet for natten i Ventimiglia.
  Vandring: 6,5 t +850/-900m

  Overnatting på et 2-3* hotell i Ventimiglia inkludert frokost.

 3. Dag 3
  Torri- Airole- Rochetta Nervina (4,5 timer)

  Ta buss eller taxi fra Ventimiglia til Torri som ligger i Bévéra-dalen på 95 moh. Herfra følger du en vakker sti langs venstre bredd av elven Bévéra til du kommer til den lille landsbyen Collabassa 320 moh. Stien går nedover før den krysser elven la Roya og ender i den vakre landsbyen Airole 110 moh. Her er det lett å gå seg vill i de mange små og trange gatene. Etter en kaffepause fortsetter turen opp til Sella dei Due Abelli 750 moh, en avsidesliggende, men fantastisk tur. Turen ned Rochetta Nervina-dalen går forbi en olivenlund, og direkte til hotellet ditt som ligger 200 m unna. Hvis du ønsker et kortere alternativ er det mulig å ta buss eller taxi til Airole.
  Vandring 4,5 t. + 640/-550 m.
  Ønsker du den lengste turen er vandringen 6 t. + 890/-780m

  Overnatting på et 3* hotell i Rochetta Nervina inkludert frokost

 4. Dag 4
  Rochetta – Nervina – Isolabona – Apricale (5 timer)

  Gå en tur rundt i Rochetta-Nervina, landsbyen i dalen mellom to elver. En liten sti går langs elven og fortsetter opp en lang stigning og fortsetter langs åsryggen som ligger på 735 moh. Nedstigning til den litt bortgjemte landbyen Isolabona og Nervia-dalen 100 moh. Etter et stopp her ligger den vanskeligste delen av turen foran deg. Den går oppover til fjellandsbyen Apricale 291 moh som klorer seg fast i fjellsiden. Denne landsbyen regnes som en av de vakreste landsbyene i Italia, og den tiltrekker seg poeter og kunstnere. 
  Vandring: 5 t. + 705/ -635m

  Overnatting på et 3-stjerners hotell i Apricale inkludert frokost.

 5. Dag 5
  Apricale- Dolceacqua- Pigna (4,5 timer)

  Etter en god frokost kan du ta deg en rusletur  i Apricale før du fortsetter på stien til landsbyen Perinaldo. Der den ligger 600 moh har du en uovertruffen utsikt over havet! Her ligger det et stjerneobservatorium, og byen er kjent for sin gode olivenolje og artisjokker. Fortsett nedover til den billedskjønne middelalderbyen Dolceacqua, langs stien ‘Pèlerinage à la Vierge de Douleurs’ (Pilegrimsruten til Our Lady of Sorrows/ Jomfru Maria). Turen går på nedsiden av landsbyen og her kan du se den imponerende borgen Castello dei Doria. Dolceacqua er kjent for sin vakre middelalderbro, så vel som for sin vin! Når du har sett deg rundt i landsbyen, tar du bussen til Pigna, i Nervia-dalen. Denne vakre middelalderbyen har bygninger som nærmest ligger oppå hverandre, og dette skaper et nettverk av trange gater og smug. Altertavlen i kirken er storslått og malt av en av regionens viktigste kunstnere Canavesio, og er verdt et besøk.
  Vandring: 4,5 t. + 450/-650 m. 
  Overnatting i et 2 eller 3* hotell, evt. på et pensjonat i Pigna inkludert frokost.

 6. Dag 6
  Pigna- Baiardo (5 timer)

  Stien går fra hotellet til den lille landsbyen Castelvittorio 412 moh. En butikk, en kirke og et par restauranter utgjør hele byen. Turen gjennom byen går opp trappene som binder alle de små smugene sammen og fortsetter til du kommer til San Sebastiano-kapellet på 700 m. Etter en kort, flat strekning fortsetter turen nedover til Bonda-broen 500 moh, før turen går gjennom skogen til den høyest beliggende landsbyen på turen - Baiardo 900 moh. Landsbyen lever av å dyrke blomster, oliven og vinstokker. Flott utsikt over Liguriakysten og de franske Alpene. 

  Vandring: 5 t. + 825/-200 m. 
  Overnatting i Baiardo på et Bed & breakfast-hotell.

 7. Dag 7
  Baiardo – Bonte Bignone – San Remo (4,5 timer)

  Fra Baiaro går turen opp til en lang skogkledd ås som ender på Mont Bignone 1299 moh. Dette er det mest spektakulære utkikkspunktet langs den Liguriske kysten. Turen nedover går til naturvernområdet Parco Naturale di San Romolo e Monte Bignone 760 moh. Her finnes flotte turstier, geiter, hjort og forskjellige fuglearter. Herfra går det en buss til San Remo.

  Vandring: 4,5 t. + 450/-540 m. 
  Overnatting på et 2- eller 3* hotell i San Remo inkludert frokost.

 8. Dag 8
  San Remo

  Du bør bruke minimum en halv dag på å utforske San Remo. Dersom du befinner deg her på en lørdag er det marked utenfor katedralen. Byen er en kjent turistdestinasjon på den Italienske Riviera, den er vakker og har et stort utvalg av spisesteder, shoppingmuligheter og en flott strandpromenade. Gå deg vill i de bratte gatene i gamlebyen La Pigna og beundre steinhusene, buegangene og de små torgene som hinter om en fortid fra middelalderen. Ta toget eller trolleybussen tilbake til Ventimiglia, det er hyppige avganger. Derfra kan du ta toget tilbake til Menton eller Nice.

 9. NB!

  Noen ganger kan det bli en liten endring av reiseruten grunnet uforutsette hendelser som dårlig vær, eller at hotell ikke er tilgjengelig. Disse endringene vil alltid være til det beste for våre reisende.

Pris pr person i delt dobbeltrom 2* kr 7.400,- Enkeltromstillegg: kr 2.600,-

Pris pr person i delt dobbeltrom 3*: kr 8.225,- Enkeltromstillegg: kr 2.925,-

Hvis dere er flere enn 3 personer, kan vi tilby en hyggelig grupperabatt.

Prisen inkluderer:

 • Innkvartering i delt dobbeltrom
 • Frokost
 • Bagasjetransport fra hotell til hotell
 • Reisemappe som inneholder alle nødvendige dokumenter, hotellkuponger og en detaljert guidebok med kart.

Tillegg:

 • Flybilletter og transport til Menton (vi er behjelpelige med flybilletter)
 • Lunch
 • Middag
 • Drikke
 • Lokal transport
 • Evt. inngangsbilletter
 • Lokale skatter og avgifter

Ekstra hotellovernattinger kan bestilles i Menton eller Nice.

Måltider:

Det er kun frokost inkludert i pakkeprisen. Lunsj kan du kjøpe i butikk eller spise på restaurant i en av de små landsbyene du passerer underveis. 

Viktig informasjon:

Husk lett sekk til selve turen, gode sko gjerne Gore-Tex, regnjakke og solkrem. Gjennomsnittlig temperatur vinterstid 12-14 grader, og om sommeren ca. 25 grader. 

Fly til Nice og buss/tog/taxi til Menton, på retur fra San Remo går det en direktebuss til Nice flyplass.