Portugal - fottur i Peneda og i nasjonalparken Gerês.

8 dager / 7 netter

Bestill

Dette området ligger nordøst i Portugal i et majestetisk fjellområde og sies å være en av Europas største naturopplevelser med sitt mangfold av flora og fauna.

Det finnes forskjellige trær som barlind, kastanjer og eiketrær i tillegg til et stort antall medisinske planter. Ikke sjelden opplever man flokker av fjellgeiter, hjort, ville hester, kyr og sauer som beiter i fjellheimen, samt en  og annen rovfugl. Underveis passeres fjellandsbyer hvor det ser ut som om tiden har stått stille. Smak på den lokale, tradisjonsrike maten og nyt et glass Vinho Verde i skyggen for solen. Underveis vil du se noen spektakulære granittlagre som fortsatt brukes til oppbevaring av maiskolber. Turen ender ved de historiske byene Ponte de Barca og Arcos de Valdevez, her kan du rusle blant middelalderbygninger og se utover landskapet som er omsluttet av Vinho Verde vinmarker

Det er mulig å velge en kort og en lengre rute.
Reiseperiode: Mars til november
Avreisedag: Lørdag

 1. Dag 1
  Castro Laboreiro – en introduksjon til Peneda – Gerês nasjonalpark.

  Reisen starter med transport fra Porto flyplass til Castro Laboreio som ligger på 1 170 moh. En kort spasertur fra hotellet finner du historiske bygninger, romerske broer, en middelalderkirke, de spesielle lagrene for maiskolber samt flere vannmøller. Turen opp til slottet er kort og her kan du utforske ruinene til det gamle fortet. Utsikten er verdt turen i seg selv.

 2. Dag 2
  Castro Laboreio – historiske tradisjoner og et unikt landskap (10,5 eller 12,3 km)

  Den første turdagen går på en fantastisk vei mellom festningene til fjellfolket. Landskapet er helt spesielt, det ser ut som om kaos råder. Enorme blokker med granitt og svære steinblokker ligger utover. Tenk deg tilbake til middelalderen når du ser de små bosetningene som gjeterne brukte - nede i dalen om vinteren når det var kaldt og oppe på fjellet om sommeren når det var varmt. Kanskje du treffer på en Castro Laboreiro, denne spesielle portugisiske gjeterhunden som har eksistert på den iberiske halvøy i uminnelige tider. Hunden er svært lojal og lydhør, sky mot fremmede og bjeffer kun når de fornemmer at noe er galt.
  Kort tur: 10,5 km
  Lang tur: 12,3 km

 3. Dag 3
  Peneda – dyreliv og et kloster i fjellet (8,5 el. 14,7 km)

  Dagens tur er hyggelig og avslappende, og går over fjellet som deler Castro Laboreio og Lamas de Mouro. Elven Peneda slynger seg gjennom skog og kalkfjell. Her kan du møte på en gjeng Cachena-kuer som går på sommerbeite, eller en flokk med småvokste villhester. På vei ned til Peneda passerer du små, krystallklare innsjøer hvor det er deilig med en forfriskende dukkert på varme dager. Byen Peneda er omgitt av høye fjell, i sentrum ligger det et imponerende neoklassisk kloster. Hotellet ligger midt i byen, med utsikt til Penedas granittmassiv. Ønsker man å gå den korteste turen blir man hentet med minibuss og kjørt til hotellet.
  Kort tur: 8,5 km
  Lang tur: 14,7 km

 4. Dag 4
  Peneda – tur i granittmassivet (10 km)

  Utfordre deg selv med en tur til toppen av Meadinha-åsen. Herfra er utsikten formidabel, og du vil oppdage at naturen er veldig variert. Gå langs historiske stier som ble brukt av pilegrimene som skulle til Our Lady of Peneda-klosteret, følg den smale veien som ble brukt av oksekjerrene i gamle dager, eller velg en av de mange stiene som går på kryss og tvers over dette granittmassivet. Gå til Lago de Meadinha-steinen som ligger i midten av vannet. Historien sier at om du klarer å kaste en stein som blir liggende på toppen av Meadinha-steinen blir du gift i løpet av kort tid. Retur til Peneda for overnatting.
  Turlengde: 10 km

 5. Dag 5
  Soajo – landsbyen med de kjente maiskornlagrene. (8.9 eller 15.5 km)

  Start dagen med å gå ned de majestetiske trappene fra klosteret og fortsett på de steinlagte stiene langs elvebredden. Veien går gjennom landsbyer med små steinhus, hvor lokalbefolkningen er glad for å hjelpe forbipasserende på turen oppover til Tibo og det fantastiske utkikkspunktet Miradouro da Gavieira. Her ser man utover den imponerende Peneda-dalen og alle de små stedene hvor gjeterne og flokkene deres tilbringer vinteren. Fortsett til Soajo, en liten landsby med smale gater og typisk portugisisk arkitektur. Ta turen opp til det enorme granittlandskapet hvor det står utallige steinhus til oppbevaring av maiskolber. Den korte turen inkluderer en transport med minibuss.
  Kort tur: 8,9 km
  Lang tur: 15,5 km

 6. Dag 6
  Soajo - Paths of Bread og Paths of Faith (7,3 km)

  Turen går langs historiske stier, såkalt Paths of Bread og Paths of Faith. I gamle dager gikk svært religiøse pilegrimer langs disse stiene med kjerrene sine trukket av et par kuer.  Først for å gjødsle maisåkrene sine, senere tilbake med maiskorn som ble brakt til vannmøllene slik at de kunne få mel til  å bake brød i de offentlige vedfyrte ovnene. Denne brødtypen er godkjent av Slow Food bevegelsen og CNN har vurdert dette til å være et av verdens beste brød. Besøk en lokal birøkter som høster den kjente Gerês-honningen og smak på den lokale Vinho Verde. Det finnes flere lokale keramikere som også er verdt et besøk.
  Turlengde: 7,3 km.

 7. Dag 7
  Arcos de Valdevez – historie, arv, vin og kulinariske delikatesser.

  Turen starter med transport til Ponte de Barca, langs Lima-elvens bredder. Byen har en imponerende middelalderbro, og sjarmerende hvitkalkede steinhus. Ponte de Barca er kjent for sin Vinho Verde vin, den produseres på de nærliggende vinmarkene. Følg veien videre langs elva Vez, en turvei som går forbi jorder og små bondegårder helt til du kommer til Arcos de Valdevez. Dette er siste stopp på turen. Byen har et historisk senter, er full av elegante hus og plasser. Her finnes det et stort utvalg av regionale delikatesser som smakfulle supper, salater, kjøtt og pølser, vin og ikke minst desserten Charutos dos Arcos, en slags tynn kjeks som er rullet sammen og fylt med eggekrem. Vinsmakingspakke med Vinho Verde og lokale delikatesser kan kjøpes i tillegg.
  Turlengde: 5,4 km.

 8. Dag 8
  Hjemreise

  Frokost og utsjekking fra hotellet.

  Transport tilbake til flyplassen.

Periode: 1. mars-30. april / 1. oktober-30. november 
Pris pr person i delt dobbeltrom: kr 6.275,-
Enkeltromstillegg: kr 3.050,-

Periode: 1.mai–30. september
Pris pr person i delt dobbeltrom: kr 6.600,-
Enkeltromstillegg: kr 3.250,-

Prisen inkluderer:

 • 7 netter i standard dobbeltrom med frokost.
 • Bagasjetransport
 • Transport fra/til flyplass ankomst– og hjemreisedato.
 • Transport dag 3, 5 og 7
 • App på telefonen som viser detaljert rute, kart, steder av interesse. Kunden må laste ned denne appen på forhånd og bruke denne som guide underveis enten on- eller offline

Tillegg:

 • Måltider
 • Vinsmaking
 • Forsikring
 • Piknik 6 lunsjpakker til å ta med på tur: kr 1.075,-
 • Middager inkludert vin: kr 3.000,-

NB turen er fullbooket i september.

Pris pr utflukt kr 575,-

 • Dag 2: Spekeskinke og vinsmaking på Alvarinho vin i Castro Laboreio
 • Dag 4: Lokale produkter og vinsmaking Vinho Verde-vin i Arcos de Valdevez
 • Dag 6: Besøk hos lokal vin- og honningprodusent i Soajo

Fly til Porto via Lisboa f. eks med TAP Airways.

Transport fra/til flyplass ankomst- og hjemreisedag er inkludert i pakken.