Fottur i vinregionen Douro, Portugal

 

8 dager / 7 netter

Bestill

Oppdag den fantastiske, verdensberømte vinregionen i Douro-dalen. Verdens første kontrollerte vinregion allerede i 1756.

Vandre opp og ned mellom de terrasserte vingårdene som ble bygget med steiner fra elven. Kos deg med den tradisjonsrike maten og olivenoljen og smak på de verdensberømte Port- og Dourovinene fra regionen. I løpet av uken vil naturen rundt Douro-elven gi deg mange flotte opplevelser enten du går langs elvebredden eller reiser med en elvebåt.

Turen starter i Sabrosa, hvor Ferdinand Magellan ble født. Gå langs stier gjennom flott natur, oppdag ukjente steder som den vinproduserende landsbyen Provesende. Her finner du de fleste store herregårdene i Douro-regionen, og her ligger Lalim, et stoppested på cisterciensermunkens vinrute. Pinhão er en by hvor de fineste havnene i Port og Douro ligger. Gå inn på jernbanestasjonen og beundre de håndmalte flisene den er dekorert med. Ta en tur på elven med en av de typiske båtene, Rabelo, som ble brukt til å sende nyprodusert vin nedover elven til lagrene i Vila Nova de Gaia, rett overfor Porto. I den majestetiske byen Lamego må du smake på den lokale musserende vinen. Derfra går du langs Camino de Santiago, pilegrimenes vei til Santiago de Compostela, og kommer ganske nær Régua, som er hovedstaden i Alto Douro-regionen.

Reiseruten gir deg flere muligheter til å oppdage Port- og Douroviner. Du kan få smaksprøver ved flere vingårder, samt prøver på den utmerkede olivenoljen som er produsert i denne regionen. Flere små restauranter serverer lokale spesialiteter laget av utmerkede råvarer.

Reiseperiode: mars-juli / september-oktober
Avreisedag: Lørdag

 1. Dag 1
  Sabrosa - på vei til vinregionen Douro

  Transfer fra Porto flyplass til Sabrosa,  og innsjekking på hotellet. Sabrosa er en liten by kjent som fødestedet til Ferdinand Magellan, sjøfareren som var den første som gjennomførte en jordomseiling. Bli kjent i denne lille byen som er omgitt av vingårder og er innfallsporten til den lokale vinregionen Douro. 

 2. Dag 2
  Sabrosa, Douroregionen med sin fantastiske natur, sine vingårder og olivenlunder.

  Etter frokost starter vi med å vandre rundt i Sabrosa på småveier og stier. Se på husene i  byens sentrum og følg veien som fører ut til et frodig landskap med furutrær og vingårder. Du vil passere de første Quintaène - vingårdene der vinstokkene vokser. Ofte er våningshuset stedet hvor vinen produseres. Utsikten over de utallige frodige vingårdene i Fermentões er fantastisk. Douro-regionen har utvilsomt mye sjarm!

  Det finnes en valgfri utflukt til en liten olivenprodusent, her kan man se på olivenpresseriet og få en smaksprøve.
  Kort tur: 11,3 km
  Lang tur: 16,2 km.

 3. Dag 3
  Provesende - landsbyen med herregårder i barokk og nyklassisk stil.

  Vandre fra Sabrosa på steinlagte småveier som forbinder de mange Quintaène. Terrassene og støttemurene som holder vinstokkene oppe ble møysommelig bygget ved å bryte opp steinen fra åssidene. Stien åpner seg opp etter landsbyen Celeirós, her ser du åser dekket av frodige grønne vinmarker og flere små gårder. Når du kommer til utsiktspunktet Monte São Domingos, ser du utover et av de fineste landskapene i hele regionen. Derfra går turen til Provesende, en liten landsby med en rik kulturarv. Bakeriet og den herlige duften av nybakt brød fra vedovnen, og håndverksbutikkene med lokalproduserte ting er bare noen av de interessante stedene å utforske. Du kan besøke en vinprodusent  hvor du ønskes velkommen til å nyte smaksprøver og lære hvordan disse velkjente vinene lages.
  Kort tur: 9,4 km
  Lang tur: 14,4 km.

 4. Dag 4
  Lalim - verdensberømte terrasserte vingårder og byen Pinhão.

  Dagens fottur binder Provesende og Pinhão sammen via en middelaldervei som går ned åssiden til elvebredden. Pinhão regnes som det geografiske sentrum for vinproduksjon i Douro, og er hovedkvarteret for mange av de mest kjente vinprodusentene. Byen ligger mellom Douro- og Pinhãoelvene, og er en av de mest pittoreske landsbyene i Portugal. Jernbanestasjonen, bygget på slutten av 1800-tallet er dekorert med vakre håndmalte fliser, og er absolutt verdt et besøk. Du får muligheten til å besøke og smake på de eksepsjonelle vinene som produseres på en av de lokale vingårdene. Fra Pinhão kan du ta en tur med en Rabelobåt, disse typiske flatbunnede båtene som ble brukt til å frakte nyprodusert vin nedover Douroelven til lagrene i Vila Nova de Gaia. Etter at du har gått i land, blir du kjørt til Lalim hvor du skal overnatte. Benytt muligheten til å slappe av i fred og ro i denne koselige landsbyen og lad batteriene til neste dag.
  Kort tur: 5,9 km
  Lang tur 10,1 km.

 5. Dag 5
  Lalim - fjellandsbyer med historiske tradisjoner

  Dagens tur starter og ender i Lalim. Vi går opp og ned åssider og langs daler. Overalt ser man de flotte, håndlagde steinmurene. Naturen er tett innpå når du krysser områder med små bondegårder, furulunder og pittoreske landsbyer. Flere steder krysses elver på små broer fra middelalderen. Lazarim er en liten landsby som oser av magi og hekseri, dette ser du også i de berømte tremaskene som lokale håndverkere har skåret ut til karnevalsfeiringen. Disse maskene representerer demoner og andre overnaturlige vesener, et uttrykk for de gamle kulturene som fremdeles lever i regionen. Et besøk til Iberian Mask Interpretative Center og et møte med lokale håndverkere abefales.
  Kort tur: 11,3 km
  Lang tur: 20,0 km. 

 6. Dag 6
  Lamego - en by med monumenter i Douroregionen.

  Det er på tide å ta farvel med Lalim. Turen går på småveier og stier mellom landsbyer, vingårder og store eplehager som dufter deilig. På den lille, lokale kafeen er det bare å ringe med klokken så kommer eieren og ønsker deg velkommen. Det er her cisterciensermunkene produserte vin allerede på 1100-tallet. Her formet de miljøet og bearbeidet jorda og plantet vinranker. Den  måten de lagde vin på gjøres av vinprodusenter den dag i dag. Her finnes noen av de fineste portugisiske musserende vinene. Dagens mål er den historiske byen Lamego, som kan skryte av den rikeste arkitektoniske arven i Douro-regionen. Slottet som er fra middelalderen og den vakre katedralen med sin overdådige monumentale barokke trapp er verdt et besøk. Klatre opp de 686 trinnene omgitt av frodige hager og utallige statuer, obelisker, fontener og håndlagde dekorative fliser.
  Turlengde: 11,3 km.

 7. Dag 7
  Cambres - langs pilegrimleden til Santiago de Compostela.

  Stien til Santiago de Compostela begynner i sentrum av Lamego. Pilegrimene som går den i dag, kjenner på livets utfordringer og læring. Din tur går langs vinmarker og historiske Quintas, det var her de første vinstokkene ble plantet på 1100-tallet. Dagens turmål er Cambres, nær Régua, som er hovedstaden i vinregionen Douro. Forseggjorte og steinlagte veier tar deg forbi berømte og historiske Quintas der du kan besøke og smake på Port- og Douro-viner. Nyt denne siste dagen til fulle,  med et av de mest fantastiske landskap og viner som Portugal har å by på.
  Turlengde: 14,7 km.

 8. Dag 8
  Hjemreise

  Frokost og utsjekking fra hotellet.

  Transport tilbake til flyplassen.

Periode: 1. mars-30. april
Pris pr. person i delt dobbeltrom: kr 8.475,-
Enkeltromstillegg: kr 2.600,-

Periode: 1.mai–30. september
Pris pr. person i delt dobbeltrom: kr 8.800,-
Enkeltromstillegg: kr 2.925,-

Prisen inkluderer:

 • 7 netter i dobbeltrom med frokost
 • Bagasjetransport fra hotell til hotell
 • Transport fra /til flyplass ankomst– og hjemreisedato
 • Transport dag 4
 • Elvecruise dag 4
 • App på telefonen som viser detaljert rute, kart steder av interesse. Kunden må laste ned appen på forhånd og bruke denne som guide underveis enten on- eller offline.

Tillegg:

 • Måltider
 • Vinsmaking
 • Reiseforsikring
 • 6 lunsjpakker til å ta med: kr 1.225,-
 • Middag alle dager inkl. vin: kr 2.925,-

NB Turen er fullbooket i september.

Pakkepris for disse utfluktene:Kr 950,-

 • Dag 2 – Besøk hos olivenprodusent i Sabrosa inkl. smaking 
 • Dag 3 – Besøk hos en familiedrevet vinprodusent som lager Duoro- og portviner i Provesende
 • Dag 4 – Besøk hos en velrennomert vinprodusent i Pinhao
 • Dag 6 – Besøk hos en vinprodusent som lager musserende viner i Lamego
 • Dag 7 - Besøk hos en familiedrevet vin- og oljeprodusent i Cambres. Totalt smaker man på 15 forskjellige viner.

Fly til Porto via Lisboa f. eks med TAP Airways.

Transport fra/til flyplass ankomst- og hjemreisedag er inkludert i pakken.