image001

Frøy's sykkeldrøm

Påmelding

Frøy inviterer:
På sykkel fra Tromsø til Bodø i midnattsol
24. juni-01. juli 2022

Har du først opplevd Trollstigen, Geiranger og Juvass på sykkel er det umulig å stoppe med det. Det er så mye mer å se, sykle og oppleve i moderlandet. 

I år tar vi turen til Tromsø, Nordens Paris. På en uke skal vi oppleve dette fantastiske området i Nord-Norge! Fra Tromsø skal vi sykle over Kvaløya, ta båt til spektakulære Senja, sykle Senja på langs, padle en tur i nasjonalparken, så med ferje til Andøya og sykle Andøya på langs.  Videre ned gjennom Vesterålen, på ferje igjen til Lofoten hvor vi sykler via Svolvær, Henningsvær, og vakre Reine, før siste strekket på ferja over Vestfjorden til Bodø. Totalt ca. 65 mil. Turen er relativt flat langs kysten, med enkelte kneiker her og der. Det betyr ca. 100 km per dag og 1,5 hviledag. Vi skal også sykle utover kvelden i midnattsol. Turen passer for alle som er glad i å sykle!

For de som ønsker noen ekstra kilometer har vi gode forslag til fine omveier. Dere blir utstyrt med kart og GPS-spor og sykler på egen hånd. 

Dette er midnattsolturen alle drømmer om! Vi skal til og med ha kvelds/nattsykling i fullt sollys. Turen passer  virkelig for alle Frøy sine medlemmer. Vi bruker den tiden som trengs for at samtlige vil kunne gjennomføre distansene og de få klatringene underveis. Noen tar en ekstratur, mens andre nyter å komme fram til en iskald en....

Meld deg på: Fredag 24. juni – fredag 01. juli 2022

Det vil være strekninger hvor vi får godt betalt for å ligge i felt - særlig når vinden blåser friskt. Det betyr at vi også har tid til å nyte bare det å være på tur. Vi vil besøke lokale attraksjoner og spise god lokalprodusert mat. Enkelte måltider tilbereder vi selv, og for øvrig spiser vi på hotell eller restaurant. Vi skal også ta vare på det sosiale, og kose oss sammen med gode venner og venninner. I tillegg er det rikelig tid til å ta bilder.

Bli med på en uforglemmelig tur! 

 1. Levering av sykler til følgebil.
  Mandag 20. juni

  18.00-19.00
  Syklene leveres til følgebilen. Bilen står utenfor Sørensen Sport på Skullerud. Dere polstrer sykkelen selv og tar av pedalene. Vi har med papp/tepper til å skille syklene. Da står syklene i Tromsø når dere ankommer. 

 2. Dag 1
  Fredag 24. juni - Avreise

  15.00
  Fremmøte Gardermoen.
  Alle har elektroniske flybilletter. Individuell innsjekk på automat, gå gjennom sikkerhetskontrollen så møtes vi ved "gaten".

  16.25-18.15
  Flyavgang Oslo med ankomst Tromsø.
  Innsjekking på hotellet i Tromsø.

  20.00
  Velkomstmiddag med informasjon om turen.

 3. Dag 2
  Lørdag 25. juni - Tromsø-Hamn, Senja

  07.00–09.30  
  Frokost og klargjøring av syklene. Smør egen  nistepakke til fergeturen over til Senja. 

  09.45
  Klar til start! Vi sykler fra Tromsø over Kvaløya mot Sommarøya. Videre til Brensholmen fergekai. Ca. 50 km.

  12.45
  Fergeavgang til Senja.

  13.30
  Ankomst Botnhamn på Senja. Herfra sykler vi til Hamn hvor vi skal bo godt den første natten. Turen er på 67 km/400 hm og vi skal gjennom 4 tunneler hvor den lengste er på 2,2 km. Så her må vi huske på lys!

  Vi tar det pent og de som vil ha noen ekstra mil kan sykle ut til Mefjordvær og Kråkeslottet. 

  16.30
  Omtrent på denne tiden ankommer vi hotellet i Hamn. Innsjekking.

  18.00  
  Middag, avslapning og sosial hygge.

 4. Dag 3
  Søndag 26. juni - Hamn, Senja-Marmelkroken, Andøya

  07.00–09.00 Frokost 

  09.30 - Kajakk/båttur/topptur
  Første halve hviledag. Den tar vi her fordi Hamn er et utrolig flott sted, og i skjærgården utenfor Hamn ligger Bergsøyan nasjonalpark. Vi leier kajakker og tar med oss en lokal guide. Padleturen varer i ca. 3 timer.

  De som ikke vil padle kajakk kan bestille en motorbåttur, eller gå til en av de nærliggende toppene som har en fantastisk utsikt. 

  12.30 - Lunsj 

  14.15
  Dagen er lang med midnattssola, så vi har god tid. Nå skal vi kun sykle 14 km til Gryllefjord og ta fergen over til Andøya. 

  15.00-16.30
  Båtavgang fra Gryllefjord til Andenes.

  Fra Andenes er det 46 km til Marmelkroken. Det er helt flatt langs havet. Vi sykler langs de berømte strendene på Bleik og videre til hotellet på Marmelkroken. Hotellet er litt slitt, men har sin sjarm. 

  Vi stopper på Bleikstrendene og får en snack her.

  20.30 - Middag

 5. Dag 4
  Mandag 27. juni - Marmelkroken - Kråkeberget, Bø

  07.00–09.00 Frokost

  09.30 - Avtråkk
  Fin og flat vei. Vi sykler fra Andøya og over til Vesterålen. Vi skal gjennom Sortland og ut på Langøya. Det var her Lars Monsen hadde 2 av sine minutt-for-minutt turer. Distanse: 98 km. 

  12.30 - Piknik-lunsj

  15.00 - 16.30
  Ankomst hotellet på Kråkeberget

  18.00 - Middag

 6. Dag 5
  Tirsdag 28. juni - Kråkeberget, Bø - Melbu 

  07.00 - 09.00 Frokost

  09.30 - Sykkeltur
  Idag går ruta litt tilbake i retning Sortland, men på Frøskeland tar vi sørover og følger en fin sykkelrute langs kysten ned mot Stokmarknes. Over brua og skarpt til høyre ut mot storhavet og Røirvik. Videre rundt Hasseløya  til vi ender opp i Melbu etter ca. 100 flate og fine kilometer. 

  12.00 - Piknik-lunsj

  18.00 - Middag

 7. Dag 6
  Onsdag 29. juni - Melbu-Henningsvær

  07.00 - 09.00 Frokost

  09.30 Avtråkk
  Vi sykler rett på fergen. Den går kl 09.50, og tar 30 minutter. Derfra sykler vi først 60 km til Svolvær på en helt flat etappe. Nydelige tur langs nord/vestsiden av Lofoten. 

  13.00/30-  Lunsj i Svolvær

  15.00/30 - Avtråkk mot Henningsvær
  Fin tur på 25 km og rimelig flat med et par 100 meters hauger vi må over. Helt nydelig når vi kommer ut mot Festvåg og ser Henningsvær ytterst på øyrekka. 

  18.00  - Middag

 8. Dag 7
  Torsdag 30. juni - Delvis hviledag i Henningsvær

  Nå har vi vært lenge på sykkelen og fortjener en pust i bakken og å få oppleve fantastiske Henningsvær. Samtidig som vi skal utnytte midnattsola og sykle ut på kveldingen. 

  Henningsvær er det mest populære stedet i hele Lofoten, og det kan være en del folk her. Men nå har vi jo nesten ikke sett folk på ei uke så det passer vel bra:-) 

  For de som ønsker en tur på sykkelen så er det en rute opp på nordsiden av øya som passer bra. Grimsøya rundt, ca. 65 km og ganske flatt. 

  De som vil være i Henningsvær får tilbud om en helt rå tur til Trollfjorden med rib. Her kjører vi sannsynligvis også innom øya Skrova som er bygget rundt et gammelt fiskevær. 

  Dagen er på egen hånd og dere ordner dere selv med lunsj og middag. Reserver gjerne et bord til middag når dere rusler rundt på formiddagen. En sterk anbefaling er å gå innom klatrekafeen. For å sitere Stein P Aasheim: “… en underlig hybrid av engelsk pub, nepalsk tea house, fortausrestaurant i Nice og base camp på Everest.”
  Fiskesuppa her er legendarisk!

  20.30 Avtråkk fra Henningsvær mot Ballstad

  Nå skal vi sykle noen timer i fullt dagslys på kvelden. Turen til Ballstad er ca. 70 km/300 hm  og tar ca. 2,5-3,5 timer med noen fotostopp. Flat løype. Når vi kommer frem får vi en deilig fiskesuppe og en kald Mack-øl. 

 9. Dag 8
  Fredag 01. juli - Henningsvær-Bodø-Oslo

  08.00-09.30 Frokost

  10.00 Avtråkk mot Moskenes og fergen til Bodø.

  "The final countdown" er på 60 km og ganske flat 250 hm. Vi stopper kort i Reine før vi cruiser de siste 5 km ned til fergen. 

  13.00 -Ankomst fergeleiet og nedpakking av sykler i bil. 

  14.45 - Fergeavgang til Bodø

  18.00 - Ankomst Bodø

  19.20 - Flyavgang til Oslo med SAS

  21.00 - Ankomst Gardermoen

  Syklene blir fraktet tilbake til Oslo og ankommer på kvelden den 3. juli. 

En detaljert beskrivelse av de daglige sykkelrutene vil bli tilsendt etter påmelding.

Dere vil få en enkel "roadbook" med alle detaljer og GPS-spor. Dere vil få en nærmere beskrivelse av områdene vi sykler gjennom, historier og programmet i detalj. 

Det samme gjelder alle overnattingsstedene. Det som er garantert er at hvert rom/hytte har eget toalett og dusj. Du kan velge en pakke hvor du er garantert å bo med maksimalt 2 personer på rommet, eller en pakke med 3 eller 4 personer på samme rom. Her er det en prisforskjell. Dette kommer frem i påmeldingsskjemaet. 

Transport

Vi har med oss en egen bil med henger på hele turen. Den kommer til å fungere som en «følgebil» og stopper med jevne mellomrom i tilfelle noen trenger assistanse. På enkelte strekninger kan det være vanskelig å stoppe, men vi gjør så godt vi kan. Er det noen som ikke føler seg i god nok form en dag er det mulig å sitte på i bilen.

Vi har hjelpefolk med på turen som vil lage enkelte middager og noen piknik-lunsjer.

 • Frokoster           
  Det blir en kombinasjon av frokost på overnattingsstedet og frokost vi ordner sammen.

 • Lunsjer              
  Det blir en kombinasjon av at vi smører egen matpakke og at følgebilen stopper med piknik-mat der det er mulig og fornuftig. 

 • Middager         
  Det blir en kombinasjon av selvlagde middager og middag på hotell eller restaurant. Vi må se an været  hvordan vi organiserer dette.

Sykkelturene

Først av alt: Sørg for at sykkelen din nylig har fått service og er i tipptopp stand. Det er langt mellom sykkelverkstedene, og dermed få muligheter til å skaffe nye sykkeldeler. 

Vi organiserer oss i mindre grupper etter nivå og hvem som ønsker å sykle sammen. Alle distansene er godt beskrevet og det er enkelt å finne fram. Det er mange flate kilometer hvor vi kan få strålende vær og vindstille - og vi kan få godt med mot- og sidevind. Om vi skulle få mye vind så er det viktig å gi de svakeste i gruppa le bak en god rygg. Vi vil hver dag be to ryttere danne baktropp slik at vi vet at alle kommer med. Det kan være trafikk så pass opp for biler. Vi må sykle gjennom noen tunneler, så ta med lys. I tunnelene kjører følgebilen bak feltet. Hver syklist skal ha med seg et eget rep-sett, med slange og verktøy for førstehjelp ved punktering, samt 2 drikkeflasker og et par barer på hver tur.

Overnatting
maxpulse_henningsvær
Henningsvær

maxpulse_lofoten_thon_tromso
Thon Hotell Tromsø

maxpulse_lofoten_tromso_ballstad
Ballstad

maxpulse_melbu_sykkeltur
Melbu Hotell

maxpulse_henningsvar-rorbuer_sykkeltur
Henningsvær Rorbuer

hamnisenja_maxpulse_aktivereiser_1
Hamn i Senja