image001

Frøy's sykkeldrøm

Dolomittene og Gardasjøen 07.-14. juni 2023
Meld deg på her

Frøy inviterer til drømmetur!

Ikke noe annet fjellområde i Alpene er så spektakulært og unikt som Dolomittene.  Omgivelsene er storslagne; med alpine, sandfargede fjelltopper omgitt av et frodig og grønt landskap. Det er utrolig vakkert, spesielt når morgensolen farger fjellene gyldenrøde. I løpet av uken sykler vi fra dette flotte landskapet ned mot flatere terreng rundt nydelige Gardasjøen. Underveis skal vi spise deilig lokal mat og nyte god vin fra vinområdene vi sykler gjennom.

Turens første høydepunkt blir Sella Ronda Bike Day den 10. juni. Da stenges veiene for bilister fra kl 08.30-16.00, og det er fritt fram for tusenvis av syklister og sykle denne ikoniske ruta. Et annet høydepunkt blir Stelvio-passet på 2757 moh., som er den nest høyeste asfalterte veien i Alpene.

Vi sykler i den flotteste delen av Italias natur. Her får du alt du har drømt om! Mange høydemetere, heftige utforkjøringer, frodige og grønne daler. Vi skal også nyte å bare være på tur og hygge oss med gode venner. I tillegg blir det rikelig med tid til å ta bilder.

Reiseleder; Jørn Balslev

Jørn, epost

 

Leiesykkel 7 dager:

Karbonsykkel med skivebrems: kr 2 550,-
Karbonsykkel med skivebrems og elektrisk gir: kr 4 200,-
Karbonsykkel toppmodell Colnago mod. C68 med skivebrems og elektrisk gir: kr 7 350,-

Onsdag 07. juni:
Oslo-Verona kl 19:00-21:40

Onsdag 14. juni:
Verona-Oslo kl 22:20-00:55 

Vi flyr med Norwegian t/r.

Onsdag 7. juni - Avreise
Vi ankommer Verona kl 21.40.  Derfra blir det busstransport til hotellet i Rovereto (ca. 1 time).

Torsdag 8. juni - Rovereto-Cavalese ca. 82 km.
Da er vi i gang! Etter en god frokost starter vi ganske snilt i småkupert terreng. Underveis stopper vi ved Moser vingård, en av de eldste og viktigste vingårdene i Trentino. Det gjelder å begrense vinsmakingen, for på slutten av dagen går det jevnt og trutt oppover til Cavalese - også kjent som målbyen i skirennet Marcialonga. Middag på hotellet.

Fredag 9. juni - Cavalese-Canazei ca. 92 km. 
Vi fortsetter å sykle oppover, nå til Moena, hvor vi tar av inn mot vakre Passo San Pellegrino med utsikt mot Dolomittene, Fedaia og den helt spesielle Gole di Sottoguda som ligger i nasjonalparken. Her er det bare  å ha kameraet klart! Middag på hotellet.

Lørdag 10. juni - Sella Ronda Bike Day. Canazei-Lago di Carezza ca. 78 km. 
Idag skal vi over 4 fjellpass! For anledningen vil veiene være stengt for trafikk så vi vil klatre Pordoi til Arabba, Passo Campolongo og Corvara. Vi stopper for en solid lunsj underveis. Vi fortsetter til Passo Gardena, Passo Sella og sist Passo Costalunga. Fantastisk flott natur.
Middag på hotellet i Lago di Carezza.

Søndag 11. juni - Lago di Carezza-Lasa ca. 100 km.
Idag skal slitne ben få litt hvile. Vi skal sykle nedover til Bolzano hvor vi tar en kaffepause. Deretter sykler vi videre til Forst bryggeri hvor vi skal ha en bedre lunsj. Ankomst "The Stelvio" på ettermiddagen hvor vi spiser middag på hotellet.

Mandag 12. juni - Lasa-Passo del Tonale ca. 90 km.
Vi starter dagen med klatringen opp til Passo dello Stelvio, en velkjent topp for alle syklister. Deretter går det nedover mot Bormio hvor vi spiser en solid lunsj. Deretter blir det mer oppovertråkk til Passo Gavia,
Middag på hotellet.

Tirsdag 13. juni - Ponte di Legno-Torbole ca. 111 km.

Idag skal vi over Passo del Tonale, før vi sykler videre i vakker natur mot Madonna di Campiglio hvor vi nyter dagens lunsj. Videre gjennom middelalderbyen Fiavè og Lago di Tennio, før vi sykler nedover mot Gardasjøen. Middag på hotellet.

Onsdag 14. juni - Arco-Riva del Garda ca. 50 km
Vi avslutter uka med en rolig runde langs Gardasjøen, og stopper ved de vakreste utsiktspunktene. Dusj og utsjekk fra hotellet på ettermiddagen, før vi tar bussen tilbake til flyplassen. 

 

Sykkelturene

Vi organiserer oss i mindre grupper etter nivå og hvem som ønsker å sykle sammen. Det er mange høydemetere og det er viktig at hver enkelt finner sin rytme og sitt eget tempo. Vi vil hver dag utpeke to ryttere som danner baktropp. Hver syklist skal ha med seg et rep-sett med slange, verktøy for førstehjelp ved punktering, samt 2 flasker drikke og et par barer til hver dag.

Ledsager

Det er mulig å være med som ledsager og sitte på i følgebilen hele veien. Prisen er den samme.