image001

Frøy's sykkeldrøm - Stavanger til Oslo

Klikk her for å sende
e-post påmelding

Frøy inviterer:

På sykkel fra Stavanger til Oslo med båt inn Lysefjorden, Lysebotn opp, over Suleskar hvor Tour of Norway går, over til Straand hotell i Vrådal, ned Telemarkskanalen til Porsgrunn og derfra Oslofjorden inn til Oslo.

Har du først opplevd Trollstigen, Geiranger og Juvass på sykkel er det umulig å stoppe med det. Det er så mye mer å oppleve, se og sykle i moderlandet. 

De historiske hotellene utvikler et konsept som heter HUBriding. Rundt mange av hotellene skal det utvikles gode sykkelruter. Så både Kronen gård hotell i Sandnes og Straand hotell i Vrådal er med i prosjektet. Vi bor på begge hotellene til en hyggelig pris. 

Dette er en tur med en god del kilometer, spesielt opp de berømte hårnålsvingene fra Lysebotn.  Vi skal opp på ca. 900 moh. og videre til makspunktet på ca. 1100 moh. over Suleskar. Vi får en flott tur over fjellet og ned mot sagnomsuste Dalen hotell bygget i nasjonalromantisk dragestil. Her stopper vi for en kaffe. Så sykler vi videre til Vrådal.  Her skal vi bo på Straand hotell, som er et flott hotell med en super terrasse for afterbike.

Neste dag blir vi kjent med Telemarkskanalen, og tar turen ned til Park Hotell i Sandefjord.  Vi får en god natts søvn i Vestfoldbyen, før vi sykler innover mot Oslo neste dag.

Turen passer for alle Frøy sine medlemmer! Vi bruker den tiden som trengs for at samtlige skal ha det gøy underveis, og vi bruker ekstra god tid den første dagen med klatring opp fra Lysebotn og til Suleskar. Noen tar en ekstratur/omvei, mens andre nyter å komme fram til en iskald en....

Meld deg på: fredag 27. til tirsdag 31. august 2021

Det vil være strekninger hvor vi får godt betalt for å ligge i felt - særlig når vinden kan blåse friskt i fjellet. Det betyr at vi også har tid til å nyte å være på tur. Vi vil besøke attraksjoner vi sykler forbi, og spise god lokalprodusert mat. Enkelte måltider tilbereder vi selv, og for øvrig spiser vi på hotell eller restaurant. Vi skal også ta vare på det sosiale, og kose oss sammen med gode sykkelvenner- og venninner. I tillegg blir det rikelig tid til å ta bilder.

Bli med på en uforglemmelig tur! 

 1. Levering av sykler til følgebil.
  Torsdag 26. august

  18.00-19.00
  Syklene leveres til følgebilen. Bilen står utenfor Sørensen Sport på Skullerud. Dere polstrer sykkelen selv (bobleplast) og tar av pedalene. Vi har med papp/tepper til å skille syklene. Da står syklene i Stavanger når dere ankommer. 

  Det er dessverre ikke plass til sykkelkofferter.

  Syklene er ikke forsikret under transporten, det må dere evnt. ordne hos eget forsikringsselskap.

 2. Dag 1
  Fredag 27. august

  16.00  Fly fra Gardermoen til Sola eller annen valgt transport

  18.00  Ankomst Kronen Gård.
  Kos på terrassen, sykkeloppsett.

  19.30  Middag

 3. Dag 2
  Lørdag 28. august

  07.00 Frokost
  09.00 Sykkelavgang mot Bakerens Paradis 30km. 
  11.00 Tidlig lunsj
  13.00 Båt til Lysebotn (Vi ser både Prekestolen og Kjeragbolten fra sjøen) 
  14.30 Lysebotn opp og til starten på Suleskar. Her blir det enten overnatting på Sirdal høyfjellshotell (40 km/1200 hm) eller vi sykler til Rysstad (78 km/ 1700 hm).  Dette blir avgjort i løpet av mai måned.
  Mat & drikke fra følgebil.
  17.00 Ankomst Sirdal. 19.00 Ankomst Rysstad
  19.00/20.00 Middag

 4. Dag 3
  Søndag 29. august

  07.00 Frokost
  09.00 Avtråkk fra Rysstad mot Straand/ Vrådal 110 km/1000 hm. Ekstra tur via Høydalsmo og Kviteseid + 30km for de som vil.
  12.00 Lunsj på/ved Dalen hotell
  16.00 Ankomst Straand Hotell – samling til afterbike på terrassen
  18.00 Festmiddag på hotellet

 5. Dag 4
  mandag 30. august

  07.00 Frokost
  09.30 Avtråkk mot Sandefjord langs Telemarkskanalen 150km/1000hm. Vi stopper for lunsj underveis.
  16.00 Ankomst Sandefjord
  19.00 Middag

 6. Dag 5
  Tirsdag 31. august

  07.00 Frokost

  09.30 Avtråkk mot Oslo med fergen over fra Horten til Moss. 115 km/530 hm.

  Takk for turen, folkens!

En detaljert beskrivelse av de daglige sykkelrutene vil bli tilsendt etter påmelding.

Dere vil få en enkel "roadbook" med alle detaljer og GPS-spor. Dere vil få en nærmere beskrivelse av områdene vi sykler gjennom, historier og programmet i detalj.
Dette sendes ut i månedsskiftet mai/juni.

 

Reise til Stavanger:

 • Fly med SAS fra Gardermoen kl. 16:15 med ankomst Sola kl 17:10. Anbefales som fellestransport. Pris ca. kr 900,- inkl. 2 kolli bagasje og biltransport fra Sola til Kronen Gård i Sandnes.
 • Tog fra Oslo S kl. 08:59 med ankomst Sandnes kl 17:49. Pris ca kr 800,-.

Transport underveis:

Vi har med oss en egen bil med henger på turen. Denne frakter bagasjen deres hele veien. Den kommer til å fungere som en «følgebil» og stopper med jevne mellomrom i tilfelle noen trenger assistanse. På enkelte strekninger kan det være vanskelig å stoppe, men vi gjør så godt vi kan. Er det noen som ikke føler seg i god nok form en dag er det mulig å sitte på i bilen.

Alle måltider er inkludert i pakkeprisen.
Vi har hjelpefolk med på turen som vil lage enkelte middager og noen piknik-lunsjer.

 • Frokoster           
  Det blir en kombinasjon av frokost på overnattingsstedet og frokost vi ordner sammen.

 • Lunsjer              
  Det blir en kombinasjon av at vi smører egen matpakke og at følgebilen stopper med piknik-mat der det er mulig og fornuftig. 

 • Middager         
  Det blir en kombinasjon av selvlagde middager og middag på hotell eller restaurant. Vi må se an været  hvordan vi organiserer dette.
HOTELLENE:

Natt 1: Kronen Gård hotell på Sandnes – Historiske hotell

Natt 2: Sølvgården eller Sirdal hotell

Natt 3: Straand hotell, Vrådal – Historiske hotell

Natt 4: Park hotell, Sandefjord

Sykkelturene

Først av alt: Sørg for at sykkelen din nylig har fått service og er i tipptopp stand. Det er langt mellom sykkelverkstedene, og dermed få muligheter til å skaffe nye sykkeldeler. 

Vi organiserer oss i mindre grupper etter nivå og hvem som ønsker å sykle sammen. Alle distansene er godt beskrevet og det er enkelt å finne fram. Det er mange flate kilometer hvor vi kan få strålende vær og vindstille - og vi kan få godt med mot- og sidevind. Om vi skulle få mye vind så er det viktig å gi de svakeste i gruppa le bak en god rygg. Vi vil hver dag be to ryttere danne baktropp slik at vi vet at alle kommer med. Det kan være trafikk så pass opp for biler. Vi må sykle gjennom noen tunneler, så ta med lys. I tunnelene kjører følgebilen bak feltet. Hver syklist skal ha med seg et eget rep-sett, med slange og verktøy for førstehjelp ved punktering, samt 2 drikkeflasker og et par barer på hver tur.

Her passerer vi underveis

Hotellene vi bor på:
Kronen gaard
Sandnes
Kronen Gaard

Straand hotel
Vrådal
Straand hotel

scandic-park-sandefjord-1
Sandefjord
Scandic Park Hotel