Høsttur  til Smøla
06. -10. oktober 2021

Høst er tiden for matauk. 

Bli med som en del av vennegjengen vår til Smøla. Vi drar for å kose oss og komme så tett på naturen som mulig. Hovedaktiviteten blir fiske, filetering og innfrysing av fisk og å tilberede og nyte noen riktige "herremåltider" fra havet.  Utover det så skal vi gjøre akkurat som vi vil. Det vi har muligheter til å gjøre er ting som; 

Kajakktur - vandretur - havfiske - havørnsafari - ribbtur - matkurs med havets delikatesser, besøk på oppdrettsanlegg og vi henter krabber direkte på kranbbefabrikken. 

Smøla -

et av Norges beste reisemål.

Smøla ligger langt ute i havet utenfor Kristiansund. Smøla som er ca. 60 km i omkrets er omkranset av en mengde små holmer og skjær. Dette er havørnens rike og sjansen er stor for at du får sett ørnen på  nært hold. Det er en opplevelse som setter spor!

Du velger selv hva du vil bli med på og når du vil. Du kan betale der og da for det du blir med på. Aktiviteten må bestilles dagen i forveien.

Jeg kommer til å bestille og forhåndsbooke en aktivitet hver dag for de som har lyst til å følge et opplegg. Dere andre bestiller bare aktiviteten selv når vi kommer dit. 

I denne grunnpakken legger vi inn

1) Fisketur med fiskeskøyte og skipper
2) Kajakktur
3) Ørnesafari
4) Fisketur i egne mindre fiskebåter
5) Besøk på oppdrettsanlegg og krabbefabrikken

Og i tillegg legger vi inn kostnaden for alle middagene. De spiser vi sammen. 

Du velger hvilke aktiviteter du vil være med på og betaler der og da det aktiviteten koster. 

Aktivitetene

Inkludert i prisen er det en aktivitet hver dag. Aktivitetene tar ca. 3 timer, men i noen tilfelle kan de også vare litt lenger. Dere gir oss en indikasjon på hvilke aktiviteter dere er mest interessert i ved påmelding, så skal vi forsøke å styre kapasiteten på de forskjellige aktivitetene så godt som mulig. Vi kan ikke garantere at dere får akkurat det dere vil hver dag dersom det er mange som ønsker det samme. I løpet av uka satser vi på at ener vi at dere skal få deltatt på de fleste. Ved påmelding melder man seg på aktiviteter for de to første dagene. Etter første dag på campen kan man melde seg på nye aktiviteter for to dager til osv.

Om dere ønsker å være med på flere aktiviteter pr. dag er dette mulig mot ekstra betaling. Det er også mulig å melde seg på  spesielle aktiviteter som koster ekstra.  Bl.a. en rib-tur ut til øygruppen Grip er en aktivitet med tillegg i pris.

Havfiske

Magne er eier og skipper. Han hjelper til med det meste og er den som tar oss med på fisketur i fiskeskøyta «Freidig». Etter 30 år på sjøen rundt Smøla vet han akkurat hvor fisken står. Han hjelper til med å få fisken av kroken og å «bløgge fisken».

Magne er også den som lærer dere  å bruke de mindre fiskebåtene og hvordan dere bruker en kartplotter. Den er et viktig hjelpemiddel for å klare å holde seg unna de mange skjærene rundt Smøla. Vi har en båt til disposisjon og er den opptatt kan skaffe flere til veie.

Kajakk

Anders og Kristin driver Smøla Kajakk. De er med oss på kajakkturene og lærer oss å bli trygge ombord. De som vil får undervisning i padleteknikk og til  å holde kajakken stødig. Det er ingen som trenger å tenke på eskimorulle eller å havne i vannet uten at de selv vil. Vi disponerer gode stødige hav-kajakker med vest, padleåre og spruttrekk. Hvor vi padler vil være litt avhengig av været. Vi skal padle rundt Veiholmen og ut til fyret dersom været tillater det. Turene er på 3 og  5-6 timer, med pauser på forskjellige skjær og holmer. Vi speider hele tiden etter havørna. Av og til kan vi komme ganske nær..

Vandreturer

Hovedturen går til Tustna-fjellene som vi ser  fra Smøla. Herfra er det panoramautsikt utover hele øyriket og mot Trollheimen. Vi lager to forskjellige turer. En opp mot Skarven på 896 moh og til Storli-tinden og Knubben på ca. 650 moh. Begge turene er heldagsturer. Vi har med niste og drikke og går i et rolig tempo, uforglemmelige turer.

Andre turer går rundt på Smøla, langs kysten og innover på øya. Det høyeste punktet på Smøla er ca. 63 meter så utsikten er fin overalt. Øya er myrlendt og det krever gode og vanntette sko.

Ørretfiske

Smøla er kjent for godt ørretfiske og har også avholdt NM.  Vannene er lett tilgjengelige og det er fint å fiske med både flue, spinner og mark. Det er ikke uvanlig å få fisk på over kiloen. skal dere delta på ørretfiske må dere kjøpe fiskekort.

Fotokurs

Vi har med oss Tone B. Haugerud som har mottatt flere priser for sine ørne-bilder og for sine portretter. Hun vil holde et to-timers kurs både i mobilfotografering og for de med speilreflekskamera. Hun vil særlig fokusere på hva som skal til for å ta gode bilder, finne de beste motivene og litt mindre på tekniske ting ved kameraet. 

Trening og ut-tøyning

Både Anette og Anette vil tilby forskjellige treningsøkter. Det vil bli mest  bevegelighetstrening, ut-tøyninger og lettere styrketrening ved hjelp av egen kropp. Denne aktiviteten kan dere være med på gratis i tillegg til andre aktiviteter dere velger.

Båttur

Vi tilbyr båttur ut til nedlagt fiskevær hvor vi vandrer rundt og forteller historien om livet på været. Båttypen som brukes avhenger av været.

Ørne-safari

Her drar vi på «jakt» etter ørn. Vi har triks og måter for å få ørnen til å komme så nærme båten som mulig. Da er det mulighet for å få tatt flotte bilder. Vi farter rundt i den flotte skjærgården på leting etter ørn.  Dette er en veldig populær tur.

Fiskeoppdrett

Har du lurt på hvordan det ser ut i et oppdrettsanlegg? Hvor kommer egentlig fisken i fra som er så rød og fin i kjøttet? Vi tar dere både med ut på oppdrettsanlegget og en tur til krabbefabrikken. Dere får omvisning og en god innføring i det å drive med fiskeoppdrett og - mottak.

Sjømat

Dere kan nesten ikke dra til Smøla uten å lære å rense og filetere fisk. Og dere må jo se hvordan kokkene tilbereder fisken. Vi viser dere riktig håndtering av fiske  og å lage noen enkle retter.

Underholdning

Det må vi stort sett  skape selv alle sammen i lag, det blir moro! En eller to kvelder får vi besøk av en trubadur i baren på bryggekanten.

Selv om hyttene er utstyrt med fullt kjøkken så tenker vi det er hyggelig og sosialt å starte dagen sammen. Vi spiser frokost mellom 07.00 – 09.00. Da smører vi også niste til lunsj. Middagene blir variert. Vi spiser kl. 18.30. Som regel to retters middag bortsett fra festmiddagen hvor det blir tre retter. Mye av maten er lokalprodusert,  både fisk, kjøtt og grønnsaker.  Vi har en egen kokk på stedet.

Reis på egenhånd eller sammen med oss.

Fellesreise til Smøla
Ønsker noen å reise sammen med oss så reiser vi fredag fra Oslo 13.25 og ankommer Smøla til middag ca. kl. 18.00.

Retur fredag fra Smøla kl. 11.00 og fly fra Kristiansund kl. 14.45. Ankomst Oslo 15.35

Ønsker dere at vi skal bestille transporten så inneholder den flybilletter, flybuss, hurtigbåtbilletter og transport fra fergekai til Havfiskesenteret for dere.

Pris: Basert på dagens flypriser vil dette koste ca. 2 500- 2 900,- pr person.

For de som kommer med hurtigbåten på egen hånd henter vi på Edøy kai og bringer dere til Havfiskesenteret.

Reis på egenhånd

1. Egen bil til Smøla.
    a) Fra Trondheim kjør E39 til Kristiansund og derfra til fergen Selvika – Tømmervåg og Sandvika – Edøy/ Smøla Ellers kjør til Kyrksæterøra og kystveien via Aure. Da slipper dere en fergetur.

    b) Fra Østlandet via Dombås og Åndalsnes eller Oppdal og Sunndalsøra til Kristiansund og derfra til fergen Selvika – Tømmervåg og Sandvika – Edøy/ Smøla.

    c) Fra Vestlandet/ Bergen E-39  til Kristiansund og derfra til fergen Selvika – Tømmervåg og Sandvika – Edøy/ Smøla.

2.
Fly med SAS Gardermoen - Kristiansund. Tre daglige avganger som i dag koster fra ca. 950 pr. strekning.

3.
Tog Oslo/Trondheim til Dombås – Åndalsnes 4 avganger pr. dag og fra ca. 450. Buss fra Åndalsnes – Kristiansund går flere ganger daglig og tar ca. 3,5 timer.

4.
Tog Oslo/Trondheim til Oppdal .Buss fra Oppdal til Kristiansund som korresponderer (45 minutter venting) med toget og tar 4 timer.

5.
Hurtigbåten til Smøla – tar 40 minutter og koster 140 hver vei. Kristiansand – Edøya 12.00 – 16.30 -20.30 Edøya – Kristiansund 11.00 – 15.00 – 19.25

Overnatting:

Vi skal bo på Havfiskesenteret på Smøla. Det ligger idyllisk til helt ute i storhavet med utsikt mot Frøya. Solnedgangen du får over de aller ytterste skjærene er helt magisk. Senteret har 12 leiligheter fordelt på 2,3,4 og 5-roms enheter. Enhetene har kjøkken, stue og et bad på deling. Ellers er det restaurant, konferanserom og pub hvor vi treffes og hvor det et par kvelder er lokal underholdning. Ellers har senteret en haug utleiebåter til tur og fiske og eget rom for sløying og tilberedning av fisk, samt fryserom om du vil ta fangsten med hjem.
Mer om Havfiskesenteret.

Teamet

Anette_racer_maxpulse_smola
Anette Racer
PT – kostholdsekspert og friluftsentusiast

Anette jobber til daglig som personlig trener, kostholdsveileder og rehab- trainer. Hennes store lidenskap er variert fysisk aktivitet og kosthold, hjelpe andre og finne en god og sunn livsstil, som passer akkurat deg.

Smolakajakk_maxpulse_smola
Kristine & Anders
Kajakk instruktører

Kristine og Anders startet Smøla kajakk i 2013. De har sin padleskolering fra Norges Padleforbund. Kristine er født og oppvokst på Smøla, mens Anders er fra Rissa i Trønderlag.

magne_havfiskesenteret_smola_maxpulse
Magne Lillehaug
Reiseleder

Magne er en havets mann. Han er oppvokst på Smøla og eier Havfiskesenteret. Han tar dere med på fisketurer med fiskeskøyta «Freidig», lærer dere å sløye fisk og bistår med svar på alle mulige og umulige spørsmål.

jorn_maxpulse_reiseleder_01
Jørn Balslev
Reiseleder

Camp leder og ihuga aktivitets-søker. Har vært guide og turleder i mange år og tar nok med seg sykkelen til Smøla. Tar du med sykkelen? Smøla rundt på 6 mil er en opplevelse i seg selv. Tustna rundt er flott.

anette_maxpulse_reiseleder_instruktør
Anette Haugerud
Instruktør

Jobber som Brand Manager i Torp&Co Klinikken i Oslo. Aktivitet ute og frisk fjelluft gir meg mye energi og jeg elsker dele dette med andre! Jobbet som personlig trener og instruktør siden 2011 både på treningssentre, treningscamper og treningseventer. Alltid godt humør og positiv innstilling pakket i sekken.

tone_maxpulse_fotograf
Tone B. Haugerud
Fotograf

Tone er en utdannet fotograf som har høstet mange priser for sine bilder. Hun har sommerhus på Smøla og er lokalkjent. Hun kan bidra til at du klarer å se nye måter å se motivet på og få bedre bilder.

Vårt hotell
smola_havfiskesenter
Hotellet

Smøla Havfiskesenter er en idyllisk og flott sted å bo på Smøla. Stedet er mest kjent for fiske. Overnatting er i rorbuer på 4- eller 6 sengs leiligheter.