Bli med "Hertugen" til Mallorca 

Bli med Hertugen, Eidsvoll sykkelklubb og andre sykkelklubber på Romerike til Mallorca på en morsom, sosial, spennende og lærerik sykkelcamp. 

Meld deg på her

Sykkelcamp på Mallorca 

"Hertugen" er en kjent skikkelse i sykkelmiljøet på Romerike. Han driver Duke Sport på Råholt og har sykkeltimer i spinningsalen i Letohallen. Han er med i Eidsvoll sykkelklubb og har god kontakt med flere andre sykkelklubber i området. "Hertugens" egentlige navn er Anders Bernhoft.

Sammen med kona Monica Bernhoft og sykkelentusiast Trond Dalsheim utgjør de teamet som skal lede treningen denne uken. Dette blir en innholdsrik uke, og en skikkelig pangstart på sykkelsesongen. Turen egner seg både for de som skal sykle fort, og de som ønsker å ta det mer med ro og sykle tur. Fellesnevneren er at det er morsommere å sykle når du føler at formen blir bedre. 

Vi deler deltakerne inn i flere grupper. Her finner du den gruppen som passer ditt nivå og din dagsform.

Turen går til Ca'n Pastilla rett utenfor Palma på Mallorca. Her bor vi nær stranden med en flott strandpromenade utenfor hotellet. Det er mange syklister og mye å se på i området. Fra hotellet velger vi å sykle på østsiden på den flate delen av øya eller å dra nordvestover - til fjellene. Dette gjør at du kan velge mellom flate, rolige partier eller tøffere klatringer.

Sykkelcampen passer for alle som ønsker å bli en bedre syklist, uavhengig av utgangspunkt. Det legges opp et sykkel- og mengdetreningsprogram i samarbeid med sykkelinstruktørene. Anders og Monica følger opp den rulle- eller spinningtreningen dere har hatt hjemme og tilpasser det slik at alle får en fornuftig progresjon. 

 

Sykkelturer 

Nivået på de daglige sykkelturene vil bli lagt opp med utgangspunkt i gjennomsnittshastighet og terreng. Du velger det nivået du mener passer for deg, og det er ikke noe problem å bytte mellom de forskjellige gruppene fra dag til dag. Dette styrer du helt selv!

Nøl heller ikke med å spørre instruktørene om råd dersom du skulle du ha noen spørsmål.

 

Sykkelutleie

Vi har tilgang til gode landeveissykler og tar mål på forhånd slik at vi kan ha syklene klare ved ankomst på hotellet. 

Avreise 14. mars 2020

Fremmøte på Gardermoen ved innsjekking til Norwegian kl. 13.30-14.00
Oslo Gardermoen-Palma kl. 15.30-19:00 med Norwegian

 
Hjemreise 21. mars 2020

Palma-Oslo Gardermoen kl. 19:45-23.20 med Norwegian 

 

Kategori 1:  
Hybrid - Diverse Carbon sykler - eldre modeller                   Nok 850

Kategori 2:  
Cervelo R2 105 - Focus Cayo 105                                               Nok 1.250

Kategori 3:   
Focus race ultegra - Focus Cayo ultegra, skivebrems            Nok 1450

Kategori 4:  
Cervelo R3/S3 Di2 - Focus Cayo Di2  +  noen div Di2          Nok 1750

Anders Bernhoft
Et råskinn som har klart en bragd få trodde var mulig. Gjennom flere år var han med i et rus -og gjengmiljø, var storrøyker og veide 140 kg. I 2014 var han en av syklistene på ATEA sitt vinnerlag da de syklet Trondheim-Oslo. RESPEKT!

49 år, to barn på 10 og 26 år
Gift med Monica
Driver The Duke Sport

Etter en solid livsstilsendring gikk vekta ned fra 140 til  87 kg. Han startet med sykling i 2001, og første sykkelritt var Trondheim–Oslo i 2002. Derfra ble det mye opp og ned både i kilo og prestasjoner.

I 2009 snudde det skikkelig og han begynte å trene riktig. Han startet Råholt sykkelklubb, og i løpet av to år var det klubben i Norge med flest NM Master-titler. Fra 2014 syklet han på Team ATEA og var med å vinne flere turritt. I 2016 byttet de navn til Team Aurora Borealis og vant blant annet Lillehammer–Oslo.

I 2014 deltok han i Norseman. Fra å hverken kunne svømme eller løpe trente han seg opp, og gjennomførte til en 37.plass totalt.

Monica og Anders giftet seg etter målgang på Jotunheimen rundt i 2014.

Monica Bernhoft
Et skikkelig rivjern av et kvinnfolk som har klart bragden å være gift med Anders :-) I tillegg er hun en meget ivrig syklist. 

41 år, to barn på 14 og 16 år
Jobber som miljøterapeut

Monica har flere NM-medaljer på temporitt og bane. Hun fikk sølv i nordisk Master på fellesstarten i 2018. Hun har vunnet Jotunheimen rundt flere ganger. I USA ble hun verdensmester i Ultra-sykling i 2018 - 12 timer på temposykkel. Da syklet hun 41 mil med 34,5km/i snitt. Randsfjorden rundt 2019 satte hun løyperekord sammen med Rye XP.

Trond Dalsheim
Trond var ansatt i teamet til Bjørn Dæhli i hans aktive periode. Han var Bjørn sin hjelpemann.

48 år, samboer og et barn på 16 år
Jobber i SAS på Gardermoen

Trond er en habil syklist og skiløper, og stortrives med å være med som koordinator på arrangement. Det viktigste for Trond er at du har det bra på tur, og at alle har det hyggelig sammen.

Trond er "verdensmester" i nettverksbygging og kan hjelpe deg med det meste. Han er i samme situasjon som deg - at han ønsker å bli en enda bedre syklist!

Mallorca - syklingens mekka utenfor sesongen 

Mallorca er øya som har alt en syklist kan ønske seg. Rolig, duvende landskap, lange bakker i høye fjell, fine kafeer, god mat og ikke minst spektakulære sykkelforhold. Her er et nett av små, sjarmerende veier godt tilrettelagt for syklister som bringer deg fra landsby til landsby rundt hele øya. Lokalbefolkningen på øya vet å sette pris på syklister og viser hensyn til både små og store grupper. 

Disse stedene bør du besøke
Torget i Petra er et lunsjparadis for syklister. Byen ligger midt på øya og er stedet ALLE syklister skal innom i løpet av sykkelferien. I vest ligger Tautrafjellene som er noe helt for seg selv. Her finner du bakken Sa Calobra som er høydepunktet på turen. Sykler du ned først, er det bare å forberede seg på den 11 km lange oppturen! De eksotiske stedene Deià, Port de Soller og Valldemossa er vakre småbyer der internasjonale kjendiser eier flotte ferieboliger. Hovedstaden Palma er absolutt verdt et besøk. 

Sist men ikke minst byr Mallorca på lange sletter hvor du suser avgårde på sykkelen blant vinranker så langt øyet kan se. Vakkert!

Eksempel på gruppeinndeling:

Gruppe 1
Raskeste gruppa. Det går fort selv om det er en rolig langtur. Korte pauser. Dagsetapper på rundt 110-175 km. 

Gruppe 2
Her sykler de som synes det er morsomt med ritt og lange turer hjemme, men som ikke ønsker å sykle like fort som gruppe 1. Stopper for lunsj. Dagsetapper på 80-130 km.

Gruppe 3
Her sykler vi mosjonister som ønsker å sykle tur, se oss om på øya og nyte en lang, god lunsj. Dagsetapper på 60-100 km. 

Stemningen, miljøet og opplevelsene er uforglemmelige, og like moro er det sosiale før og etter sykkelturene. Og ja - alle kan være med! Hos oss er det plass til alle, uansett nivå. Du må bare klare å sykle 6-10 mil om dagen i rolig tempo som et minimum.  

Underveis på turene legger vi inn stopp i landsbyer for en kopp kaffe, ferskpresset appelsinjuice eller litt å spise. På kveldene blir det litt faglig påfyll, øl eller et glass vin i solnedgangen - eller begge deler.

overnatting

Hotellet vi bor på

Sunprime palma beach
Sunprime Palma Beach

Ligger perfekt ved strandpromenaden med utsikt over middelhavet. Her finnes det uoppvarmet utebasseng, treningsrom, behandlingsrom, sykkelgarasje og wifi. I gangavstand fra hotellet ligger landsbyen Can Pastilla som minner litt om gamle Mallorca, men med et moderne preg. Den har en båthavn og mange fine restauranter, barer og butikker.