Topptur/ skredkurs for nybegynnere på vakre Senja

Fotokredit: Bent Vidar Eilertsen

Bestill

Skredkurs og toppturer på vakre Senja

Bli med oss til Senja for å lære - klasserommet blir eventyrlige toppturer! 

Fra fjelltopp til hav på randonee-ski skal vi lære mer om det du trenger å vite for å drive med toppturer på en trygg måte.

Synes du dette ser spennende og vakkert ut?

NB! Begrenset antall plasser - vær rask og sikre deg din!

Senja Lodge

senja_active_lodge

Det er en herlig atmosfære på dette sjarmerende stedet.

Senja Lodge ligger i det lille fiskeværet Mefjordvær ytterst mot havgapet. Her deler man oppholdsrom, kjøkken og bad med de andre gjestene. Enkel standard. Tomannsrom eller firemannsrom. Man lager sin egen mat, og koser seg i felleskapet med mange gode historier og koselig stemning. Mye historie på dette stedet, hvor guiden vår Bent holder til.

Vår lokale guide for turen er Bent Vidar Eilertsen. Han kjenner Senja og fjellene som sin egen bukselomme, og er den mest erfarne fjellguiden på Senja. Han jobber for tiden med å lage en guidebok over Senja. Han er fjellguide, klatreinstruktør, holder skredkurs, toppturkurs m.m. og har har utallige års erfaring innenfor dette fagfeltet.

Han har også 10 års erfaring fra Forsvaret.

Innhold:

Målet er å gi deltagerne en solid generell plattform med kunnskap, forståelse og erfaring for toppturer på ski. Vi gjennomgår og øver på de viktigste grunnleggende momentene. Med en slik kunnskap og erfaring vil dette gjøre dere tryggere og mer komfortabel på toppturer på ski. Dere vil være godt rustet for turer på egen hånd, samt ha en god basisplattform å bygge videre på. Kurset går over tre dager og vil i hovedsak foregå ute på tur i fjellet, og vi vil lære ved å dra på turer hver dag. I tillegg vil vi også ha noe teori før og etter turene.

Hovedfokus for kurset:
  • Utstyr (ski-og skredutstyr)
  • Turplanlegging (skredfare, varsel, kart, guidebøker, værmelding, m.m.)
  • Skiteknikk, tips og metoder for oppover- og nedoverturen.
  • Skredlære og turplanlegging.
  • Utstyr og utstyrsbruk.
  • Evaluering.
  • Og selvfølgelig nyte turene i det arktiske fjellandskapet beliggende rett ut mot havgapet.
Kurset passer for:

Kurset er et nybegynnerkurs, men det blir tilpasset nivå og erfaring, både fra starten og underveis. Kurset/turene passer for de som vil lære mer om ferdigheter og teknikk for trygt å gå på toppturer i fjellet. På kurset bruker vi randonee-ski som er en blanding av fjellski og alpinski (fjellski egner seg ikke). Det er en fordel om du er komfortabel i en alpinbakke (nedover) og langrenn (bortover og oppover), på mosjonistnivå. Du trenger ikke å være en som kjører svarte løyper i alpinanlegget! Vi går snille og trygge turer. Kurset passer også for de med litt erfaring og eget utstyr som vil friske opp i gamle ferdigheter.

Bilder fra Senja

Fotokredit: Bent Vidar Eilertsen