Svalbard skimaraton 

En fantastisk skitur med påskestemning og midnattssol
Winter mountain landscape with snow - Foto: Chris

Send forespørsel

Svalbard skimaraton 2022 - fullbooket.

For første gang har Svalbard Turn satt et tak på antall deltakere og kun 1000 personer får lov til å delta. Dette er en fantastisk skitur med påskestemning og midnattssol! Svalbard skimaraton gir deg en unik avslutning på skisesongens siste helg. Skirennet går av stabelen i april omringet av spektakulære omgivelser på 78 grader nord i arktisk villmark. Dette er verdens nordligste skimaraton.

Du kan velge mellom halvmaraton trim, helmaraton trim og helmaraton med tidtaking. Rennet går i klassisk stil.

Løypetraseen er bevoktet av patruljerende isbjørnvakter, og sysselmannens helikopter flyr over traseen før rennstart.

Flytider: 

Fredag 24. april (Tidendring pr 15.10)

Oslo - Longyearbyen 13.30 - 16.30

Mandag 27. april

Longyearbyen - Oslo 12.40 - 15.35

Svalbard Skimaraton

Rennet arrangeres lørdag 25. april. Det finnes væpnede isbjørnvakter langs løypa og matstasjoner med sjokolade, bananer og Enervit-drikke underveis. Det er viktig at alle deltakere har med seg ryggsekk med vindtett og varmt tøy, samt mat og drikke. Været kan endre seg fort på disse breddegradene.

På kvelden etter rennet arrangeres det en bankett med middag inkludert drikke, premieutdeling og dans. Billetter til dette må bestilles i forkant. Banketten holdes i Svalbardhallen.

 

Husk å ta med lette innesko/tøfler - man tar av seg yttersko de aller fleste steder.

 

Ta med PASS, sertifikat eller bankkort med bilde som må fremvises ved innsjekking på flyvninger til Longyearbyen. (Dersom du ønsker å sjekke inn på automat må du ta med pass.)

Flytider:

Fredag 22. april

Oslo - Longyearbyen 09.45 -12.40

Mandag 25. april

Longyearbyen - Oslo 14.45 - 20.35
Flybytte i Tromsø

Hotell:

Funken Lodge, Longyearbyen

Tillegg:

Skifrakt  ca. kr 300,- pr vei   NB det er mulig å pakke flere ski-par i samme pose.

Startnummer til rennet: 

Maraton 42 km med tidtaking  kr 1 090,-
Maraton 42 km uten tidtaking  kr 850,-
Halvmaraton 21 km uten tidtaking  kr 600,-

Bankett inkludert middag, dessert, kaffe og to enheter drikke Kr. 650,- 

Engangslisens kommer i tillegg dersom du ikke har helårslisens. Pris fra kr 60,- til  150,- avhengig av hvilken distanse du velger.

VIKTIG:

Alle deltakere skal bære sekk som skal inneholde vindtøy av god kvalitet, finlandshette, vindvotter, ekstra sokker, snø-briller/solbriller, mat og drikke.

Aldersgrense maraton 42 km er 15 år. 

Snøscootertur til Elveneset 

4-5  timers tur  08.00 - ca. 13.00

Dette er et snøscootereventyr, her kan du nyte fenomenal utsikt over Isfjorden og Tempelfjellet.  Vi kjører gjennom variert terreng via Helvetiadalen og kommer frem til Eveneset hvor dalen åpner seg mot Sassenfjorden. Her får vi servert varm drikke og spennende historier før retur til Longyearbyen. Oppmøte på Spitsbergen hotell, hvor dere blir hentet.  Gruppen får en briefing, snøscooterdress, støvler, hansker, hjelm og balaklava.  Det er lurt med ulltøy under scooterdressen.  Forsikring er inkludert i pakkeprisen, husk å ha med førerkort for veitrafikkloven gjelder også under snøscooterkjøring.

  - Pris ca. 2 300,-


 Hundesledetur til Bolterdalen 

Kjør ditt eget hundespann gjennom Bolterdalens spennende og varierte landskap,  Guiden kjører først sammen med to gjester og dere kjører deretter to og to på hvert hundespann og deler på å kjøre og å sitte på. Det er store muligheter for å se svalbardreinen på denne turen og kanskje du er så heldig å se både svaldbardrype og polarrev i tillegg. Vi snur sledene på Scott Turnerbreen og setter kursen tilbake til hundegården hvor dere får servert varm drikke. Oppmøte på Spitsbergen Hotell, her møter dere guiden som utstyre dere med klær og støvler.

- Pris ca 1 500,- 

 

Isgrottetur med beltevogn 

Bli med under breen og se fascinerende formasjoner skapt av is og stein. Turen går fra Longyearbyen til Longyearbreen med beltevogn. Vel oppe på breen går vi ned i isgrotta.  Med hodelykt går turen innover smeltevannkanalen under isbreen og her kan vi beundre de spesielle formasjonene. Turen passer ikke for personer med utpreget klaustrofobi eller bevegelsesbesvær.

- Pris ca. 900,-

 

Longyearbyen panorama med beltevogn

Vi hentes med beltevogn på hotellet, guiden informerer før avreise innover i Adventdalen. Turen går mot Hiortfjellet og på utkikkspunktet "Linken" tar vi en pause og nyter den flotte utsikten mot Longyearbyen mens guiden serverer varmt drikke. Underveis får man høre om kulldriften på Svalbard, barske fangstmenn og fangstteknikker og smakebiter av den spennende Svalbardhistorien. Deltakere må kle seg varmt, turen har forbehold om godt vær og kan endres ved behov. 

- Pris ca. 800,- 

 

Camp Barentz - en Arktisk villmarksaften

Kom deg ut av byen og nyt et annerledes måltid på den arktiske tundraen.  Vi henter deg på hotellet og kjører deg ut til campen i Adventsdalen- ca 10 km fra sentrum.  Her serveres det Bidos (reinsdyrsodd) bålkaffe og dessert mens guidene forteller om Svalbards historie og om isbjørnene som bor her. Kvelden starter med historien om oppdagelsen av Svalbard.  Husk varme klær, drikke er inkludert til maten.

- Pris ca 1 100,-

Det finnes flere alternativer - ta kontakt dersom du ønsker noe annet enn det som er nevnt over.

Svalbard skimaraton er et fantastisk skirenn hvor du har muligheten til å velge mellom distanser på 42 km med eller uten tidtaking, eller 21 km uten tidtaking.  Dette er drømmeturen for deg som er glad i ski, og som samtidig vil oppleve vakre Svalbard.

Svalbard er kjent som en eksotisk destinasjon, og rekordmange har vist interesse for Svalbard skimaraton. Rennet er verdens nordligste skirenn, og med patruljerende isbjørnvakter langs løypetrasèen blir opplevelsen helt spesiell og et minne for livet.


BEKLEDNING

Alle deltakere må bære sekk under rennet (vest/belte er ikke tillatt). Været er stabilt i april/mai med temperaturer mellom null og minus 10 °C og gjerne litt vind. Snøen er tørr og finkornet og litt annerledes en snøen på fastlandet.

Deltakerne må være rustet for å takle skiftende værforhold. Ekstra beskyttelse mot kulde og vind er spesielt viktig på Svalbard. Sekken skal inneholde: vindtøy av god kvalitet, finlandshette, vindvotter, ekstra sokker, snøbriller (evt. scooterbriller), mat og drikke.


UTFLUKTER 

Få med deg det beste Svalbard har å by på, du kan blant annet velge mellom tur med hundeslede eller snøscooter. Se fliken over for mer informasjon.

Ønsker du alternativer ta kontakt med oss: post@maxpulse.no

gjestehuset 102
Nybyen
Gjestehuset 102

Gjestehuset ligger i Nybyen øverst i Longyeardalen. Her finnes det 30 rom, alle med dusj og toalett på gangen. Internett er tilgjengelig overalt og det er mulig å kjøpe alkoholholdige drikker og kioskvarer i resepsjonen. Kaffe- og tekoker finnes på oppholdrommet og er tilgjengelig døgnet rundt. Det finnes et fullt utstyrt kjøkken som gir deg muligheten til å tilberede egen mat.

funken lodge
Longyearbyen
Funken Lodge 4*

Nyrenovert hotell i fantastiske omgivelser med strålende utsikt over Longyearbyen. Hotellet ble bygget i 1947, men er utvidet og modernisert siden den gang. Restaurant Funken er rangert som den nittende beste restauranten av White Guide Nordic, så her kan du forberede deg på mat i verdensklasse.