Tour de France 2020

Verdens største, og mest suksessfulle sykkelritt!

Send forespørsel

Tour de France 2020

Vi venter i spenning på offentliggjørelsen av TdF for 2020. Dette skjer 15. oktober kl. 12.00. Da vil vi i Maxpulse starte planleggingen av etappene og kunne komme ut med et ferdig tilbud til dere rundt 1. november. 

Turen legger vi opp for alle som er interessert i Tour de France 

Vi konsentrerer oss om den siste uken av TdF. Her avslutter vi med finalen i Paris.

Ca. datoer beregner vi til 13. - 20. juli 2020. 

Tour de France 2020 - ryktebørsen

Nå er det ikke lenge igjen til den offisielle ruten blir offentliggjort 15. oktober 2019. Vi er spente og følger med på det vi kan finne av «ryktebørser» for å forsøke å gjette hvilke nyheter som legges ut.

Basert på ti års erfaring med TdF og diskusjon internt og eksternt tenker vi som følger:

Nice, Provence, Pyreneene, Atlanterhavskysten, Sentralovergang, Alpene, Paris. 

Vi tror at Pyreneene kommer foran Alpene for andre år på rad.

Vi er mest opptatt av fjell, klatreetapper og fjelloverganger. Det er hit vi vil og det er her det er liv og moro, kombinert med den store finalen i Paris.

Et kort resonnement:

Grand Depart i Nice
De to første etappene har vært kjent lenge.
Første etappe er en "time trial" i Nice. Andre etappe er en klatreetappe som inkluderer blant annet Cols de Colmiane og Turini. Herfra har du bare en helt fantastisk utsikt utover Cote d`Azur og Middelhavet.

Tar vi Christian Prudhommes uttalelse om at 2020 vil ha lavere fjell enn i 2019 begynner vi kanskje å se en trend hvor stigningene i 2020 kan være kortere, men komme langt hyppigere enn i en gjennomsnittlig Tour de France. Da tror vi kanskje at etappene tre til syv vil gå vestover i Provence med forskjellige avstikkere på vei mot Pyreneene.

Videre tror vi at TdF vil gå inn i Pyreneene, godt før første hviledag allerede som etappe åtte og ni. Disse to etappene (åtte og ni) ryktes å starte med klassiske Portet d’Aspet, col des Ares, port de Bales og col de Peyresourde. Det som gjenstår å se er om det kommer en eller flere korte fjelletapper slik vi har opplevd de siste årene? Kanskje får vi noen helt ukjente overraskelser.

Ser vi på hva forskjellige franske aviser og bloggere har skrevet den siste tiden går det i retning av at vi får mål og start i Lyon og i Clermont Ferrand – kanskje med en klatring opp Puy Mary på vei mot «de mere voksne alpene». Det ser ut som om vi vil få så mye som en uke i Alpene. Her kan mye skje. Vi har sett upålitelige rykter som inkluderer Sveits med Lausanne og Crans Montana. Videre sier ryktene at vi kan få Grenoble underveis til Meribel og Tignes. Samtidig er det nå litt tid siden Alpe d`Huez og Mont Ventoux var med. Vi heier på at en av disse blir inkludert i siste uken neste år.

Det nyeste ryktet sier at etappe tjue, den siste før Paris, tar turen nordover til La Planche des Belles Filles. Ryktene sier også at vi her muligens får en «time trail».

Dette blir så spennende uansett at å delta på Maxpulse-tur den siste uka av Touren blir helt magisk.  

 1. Dag 1
  Tirsdag 23. juli

  09.00 Oppmøte Gardermoen

  11.10–13.40 Flyavgang direkte til Geneve med Norwegian

  Fra Geneve tar bussen oss til Les Deux Alpes hvor vi skal tilbringe de to første dagene. Bussturen tar ca. 3 timer.

  Innsjekking på Hôtel Mercure les Deux Alpes.

  Felles velkomstmiddag om kvelden.

 2. Dag 2
  Onsdag 24. juli

  Etter frokost på hotellet setter vi kursen sørover til Alpene. Dagens etappe er en kupert etappe på 206 km fra Pont du Gard til Gap. Starten på Pont du Gard en romersk bro over 3 etasjer med bueganger over elven Gardon, og er på UNESCOs verdensarvliste. Vi kjører til målbyen Gap hvor det vil være liv og røre i påvente av syklistenes målgang. Dette er en etappe som kan passe Edvald bra hvis han kommer med i dagens brudd.

  Middag på egen hånd.

 3. Dag 3
  Torsdag 25. juli

  Frokost og utsjekking fra hotellet.

  Nå begynner Alpene, og vi får både Izoard (2777 moh) og Galibier (2645 moh) på en og samme etappe! Dagens etappe er på 207 km og starter i Embrun og har målgang i Vallorie. Her kommer sammenlagtrytterne til å hamre løs på hverandre.

  Denne dagen blir det avreise tidlig fra hotellet og vi vil forsøke å komme oss opp mot toppen av Galibier. Her får vi oppleve en ordentlig fjelletappe. Så har vi ikoniske Col du Galibier. Etter at rytterne har passert tar vi oss ned til bussen og setter kursen mot hotellet vårt i Valmorel litt sør for Albertville.

  Innsjekking på Hotel du Bourg.

  Middag på egen hånd.

 4. Dag 4
  Fredag
For publikum

Har du lyst til å se TdF som vanlig turist. Ta med ryggsekk og flagg og bli med vår eminente TdF ekspert Bent Ola Dambråten. Han blir med dere på flyet, i buss og ut i løypene til fots. Vi tar dere med på de beste fjelletappene og til mål- og startbyer for å være tett på opplevelsene. Vi bor på hotell sammen med Maxpulse syklistene, og vi treffer disse ute på etappene. Vi tar med oss niste med mat og drikke ut på piknik, eventuelt finner vi en god lunsjrestaurant. 

 

For syklister

Har du lyst til å sykle de klassiske klatreetappene som f.eks. Alpe d`Huez, Col de Madeleine og Tourmalet - så er tiden inne for det. Vi vet ennå ikke hvilke klatreetapper det blir, men uansett skal du få klatre flere av de samme etappene som Tour de France rytterne. Sammen med vår syklende Tour de France ekspert Tore Petter Engan kan du bli med på flere typer etapper. Felles for dagsturene er at vi sykler helt rolig på flatene og så er det "fri fart" på klatringen. Vi venter på alle på toppen slik at vi holder sammen som gruppe. Meningen er å sykle til vi finner en god observasjonspost hvor vi kan se syklistene lenge. Her treffer vi ofte også publikumsgruppen. Vi har både leiesykler og service apparat, og lover at dette blir en flott og sprek TdF opplevelse litt uten om det vanlige.